Kategoriler
Bilgisayar Yazılım

Neden Antivirüs Yazılımına İhtiyacınız Var?

Antivirüs Programları Gerekli mi?

İnternet harika bir yer ama onu kullanırken korunmakta olduğunuzdan emin olmanız gerekiyor. Zararlı ve casus yazılımlar, Truva atları, kimlik hırsızları v.b hepsi bilgisayarınızı ve kişisel bilgilerinizi almak için dışarıda ve bu yüzden gerçekten virüslerden korunmaya ihtiyacınız var.

Sponsorlu Bağlantılar

Siber Suçlardan Korunma

Günümüz dünyasında “antivirüs” kelimesini çokça duyuyoruz ve pazardaki pek çok farklı ürünün hepsini sizi siber tehditlerden korumayı iddia ediyor. Hangisini seçeceğinizi bilmek zor olabilir. Koruma araştırmalarınızı başlatmak için en iyi yöntem, antivirüs yazılımı çözümleriyle diğer insanların deneyimlerini okumaktır. Dosya indirmeseniz ve sadece internette gezseniz bile korunmaya ihtiyacınız var.

Zararlı ve Casus Yazılım Tehditleri Gerçek

Truva atı gibi bir virüs faydalı bir program gibi davranarak bilgisayarınıza sızar ve buradan sisteminize hasar verir. E-posta adresleriniz ve şifreleriniz gibi verileriniz diğer hesaplarınıza ve hatta finansal hesaplarınıza erişmek için kullanılabilir. Örneğin bir botnet e-postanıza erişebilir ve bildiğiniz herkese spam gönderebilir, bir hizmet reddi saldırısına katılabilir veya hatta bir P2P komut ve kontrol sunucusu gibi davranabilirsiniz. Bu İSS’nizin tüm internet erişiminizi kısıtlamasına neden olabilir ki bu gerçek bir baş ağrısı olabilir. Ransomware bilgisayarınızdaki en kötü hayal değiştirme yöntemlerinden birisi.

Erişim kazanmak için para ödemeniz gereken bir mesajla karşı karşıya kalınır mı? Kendinizi bulmak istediğiniz bir durum değil. Bir başka ciddi tehlike kimliğinizi çalmak için kullanılabilecek tüm kişisel bilgilerinizi toplayan kötü amaçlı yazılımlardır. Büyük bir kredi kartı faturası posta kutunuza gelene veya evinizde bir haciz olduğunu öğrenene kadar bu konuda hiçbir şey bilmeyebilirsiniz.

Virüslerden Korunmanın İpuçları

Sizi korkutmaya çalışmıyoruz ancak bunlar interneti kullanırken kendilerini gösteren gerçek tehditlerdir. Bunun asla gerçekleşmeyeceğini düşünebilir veya sadece antivirüs yazılımı satan firmalar tarafından yaratılan bir çarptırma olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak tehdidin gerçek olduğunu unutmayın. Kaliteli bir virüsten koruma yazılımına sahip olmak, düzenli olarak güncel olmak, dosya sisteminizi düzenli aralıklarla taramak ve interneti kullanırken en iyi uygulamaları kullanmak kilit noktalar. Parolalarınızı düzenli olarak değiştirip onları karmaşık hale getirin ve tahmin etmek kolay olmasın. Güvenilmeyen bir kaynaktan herhangi bir şey indirmekten kaçının. Bütün bunları birlikte yaparak siber suçlardan kurtulma riskini azaltabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com