Kategoriler
İnceleme

Nokia 8 İnceleme

Nokia 8 Hakkında Herşey

Nokia markası, birçok insan için nostalji demek. Çoğu cep telefonu tutkunlarının Nokia ile büyük anıları olmuştur. HMD Global, Nokia’nın amiral gemisi olan Nokia 8’i çıkardı ve dünya çapında satışa sundu. Nokia 8, hem tasarım olarak hemde donanım ve yazılım olarak tatmin edici mi? İncelemeye geçmeden önce kısaca özelliklerinden bahsedelim.

Sponsorlu Bağlantılar

Nokia 8 Kısaca Özellikleri

  • 554 ppi piksel yoğunluğunda 5.3 inç (2560×1440 piksel) Quad HD LCD ekran, Corning Gorilla Cam 5 koruması
  • Adreno 540 GPU’lu 8 çekirdekli Snapdragon 835 işlemci
  • 4GB DDR4X RAM, 64GB (UFS 2.1) depolama, microSD ile 256GB’a kadar genişletilebilir bellek
  • Android 7.1.1 (Nougat)
  • Hibrid Çift SIM (nano + nano/microSD)
  • OIS + 13MP (Mono), ZEISS optik, 1.12um piksel boyutlu, f/2.0 diyafram, 76.9 derecelik geniş açılı lens, PDAF, IR uzaktan kumanda aleti, çift tonlu flaş ile 13MP (Renkli) birincil kamera
  • ZEISS optik, PDAF, 1.12um piksel boyutlu, f/2.0 diyafram, 78.4 derece lensli 13MP otomatik odaklama ön kamera
  • Parmak izi sensörü, Barometre
  • Sıçramaya dayanıklı (IP54)
  • 3.5mm kulaklık girişi, 3 mikrofon, Nokia OZO 360 derece mekansal çevre sesi
  • Boyutlar: 151,5 mm x 73,7 mm x 7,9 mm
  • 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11ac (MIMO), Bluetooth 5.0, GPS/GLONASS, USB Tip C 3.1 Gen 1, NFC
  • Qualcomm Hızlı Yük 3.0 ile 3090mAh batarya

Nokia 8 Özellikleri ve Fiyatı

Nokia 8 Kutu Açılışı

Nokia 8 Tasarım İnceleme

Nokia 8, bir 5.3″ QHD IPS paneli var ve çizilmeye karşı korumayı sağlamak için Gorilla Glass 5 kullanıyor. Ekranın altında merkeze monte edilmiş parmak izi tarayıcısı ile çevrili iki kapasitif anahtar bulunuyor. Ekranın üstünde arka kamerayla aynı sensöre sahip 13MP ön kameraya PDAF ve Zeiss optiği sunuluyor. Ön çerçeveli ekranlar, sonsuz paneller ve kavisli kenarların bulunduğu noktalarda Nokia 8, 2016’da görünüşte sağ ve sol kenarları ve ekranın üstünde ve altında daha belirgin çerçevelerle sıkışmış görünüyor. Nokia 8, elinizde kesinlikle harika hissettiriyor.

Telefonun sağ tarafında ses tuşları ve güç tuşu bulunuyor. Tipik Nokia tarzında. Bunlar hassas hareket sağlamakta. Sol taraf bu arada hibrid SIM yuvasını bulunuyor. Üstte bir 3.5mm ses jakı bulunurken alttaki hoparlörün yanı sıra USB Type-C bağlantı noktası da var. Arka tarafa doğru ilerledikçe Nokia 3, 5, 6 ile ve daha önceki Lumia cihazlarıyla daha az tasarım ortaklığı yaşayacaksınız. Fırçalanmış alüminyum ünitesi teklifte daha gösterişli renkler sunsa da kitin iyi hazırlanmış bir premium parçası gibi görünüyor.

Nokia 8 Yazılım İnceleme

Nokia 8’in yazılım yönü hakkında konuşacak pek fazla şeyimiz olmadığını göreceksiniz. Şirket uzun zamandır savunduğumuz bir yol seçti ve esas olarak Android stoklu bir yapı oluşturuyor. Fotoğraf makinesi uygulaması benzersiz özelliklerden bazılarını barındırabilmek için özelleştirmelerin çoğunun yapıldığı yerdir.

Öncelikle arabirim oldukça basit ve olağan flaş, HDR, zamanlayıcı ayarlama seçeneklerine sahip. Başka bir seçenek Bothie modu. Sonra Twin/Composite kamera modundan sadece Renkli veya Siyah Beyaz renkli sensöre geçme seçeneğine sahip. Hemen fark edilmemekle birlikte ek bir buton Portre modu, Panorama ve Güzellik modu gibi ek seçenekler getiriyor. Nokia’nın bu aygıtı anlayışlı medya içerik oluşturucuları için oluşturduğu açık. Ayarlar altında gizli bazı sağlam işlevselliği mümkün kılan geçişler ve anahtarlar var. Özelleştirilebilir filigranlardan vizördeki pusulaya kadar canlı akış işlevselliğini etkinleştirmek için buradan Facebook ve Youtube’a giriş yapabileceksiniz. Yani Facebook uygulamasıyla uğraşmanıza gerek yok. Doğrudan kamera uygulamasından Facebook’ta canlı olarak yayın yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu işlevsellik çok zengin özelliklere sahip değil ve burada belirli sayfaları veya profilleri seçme imkanınız var. Buna göre görüntüleyenlerle doğrudan kamera uygulamasından etkileşim kurabilirsiniz.

Nokia 8 Performans İnceleme

Hemen her amiral gemisi cihazında olduğu gibi Nokia 8 de Snapdragon 835 platformunda çalışıyor ve 4GB RAM eşlik ediyor. Oyunlar, uygulamalar, çoklu görevler, kullanım durumunuz ne olursa olsun bu cihazı yavaşlatmak neredeyse imkansız. Testlerin hepsinde bir çok amiral gemisi telefonları geride bıraktı.

Nokia 8 Ekran İnceleme

HMD Global, Nokia 8’de bir IPS LCD ekran kullanıyor. Ekran görünürde çok yüksek bir kaliteye sahip. Parlaklık seviyeleri dış mekan görüntülemeye yetecek kadar 700 nit’le başlıyor. Samsung Galaxy S8 ve Note8’in sırasıyla 1000 ve 1200 nit vurabilecek kadar iyi değil ama 400 niti vuran OnePlus 5 gibi bir model ile karşılaştırıldığında Nokia 8 çok iyi olduğunu fark ediyorsunuz. Ekran Quad HD bir ünite ve 5.3 inçte keskin bir 554 ppi piksel yoğunluğuna sahip. Bir IPS paneli olmasına rağmen siyah seviyeler çok etkileyici. Genel olarak kontrast seviyeleri diğer amiral gemileri kadar iyi ve medya içeriği de gerçekten iyi görünüyor. Yüksek kaliteli video içeriği ve görüntüleri ekranda izlemek bir keyif. İzleme açısı harika ve aşırı açılarda bile renk kayması yok.

Nokia 8 Kamera İnceleme

PureView, Lumia ve Zeiss ile olan ortaklık, Nokia’nın görüntüleme alanında gerçek bir dev haline geldiğini gösterdi. Nokia belki de dünyanın en popüler kamera üreticisi oldu. Tescilli Ozo algoritmalarıyla eşleşen üç adet yüksek dinamik aralıklı mikrofon uçsuz bucaksız bir ses deneyimi oluşturuyor. Sonuç; kulaklıklar üzerinden içeriğinizi izlerken gerçek anlamda canlı bir stereo efekt oluşturan bin sesli sese dönüştürülmüş videolardır. Kodlama işleminin bir parçası olduğundan iyileştirmeler başka bir cihazda görüntülendiğinde bile duyulabilir.

Nokia 8, bir tanesi tek renkli bir sensör olan çift 13MP kameralarla donatılmış. Bu kurulum Huawei tarafından kullanılana benziyor. Teorik olarak kamera gürültüyü azaltmak ve ayrıntı seviyesini artırmak için her iki sensörden de bilgi topluyor. Ne yazık ki çift kamera modunda çekim yaparken belirgin bir fayda gözlemlenmiyor. Renkli kamera modunda bile Nokia 8, kategoride gördüğümüz en iyi sonuçlardan bazılarını ürettiğinden kameranın kötü olduğunu söylemek doğru olmaz.

Sponsorlu Bağlantılar

HDR modunda oldukça iyi aydınlatılmış koşullardaki çekimler iyi seviyede ayrıntıları ortaya koydu. HMD algoritmaları rakip akıllı telefonlarda sıklıkla görülen lekeli karmaşayı önlemeye yardımcı olan en az netlik ve gürültüyü azaltmak için tasarlandı. Özellikle Monokrom sensörü ile çekim yapmakçok güzel. Çünkü bu daha yüksek dinamik aralık sergiliyor. Bu modda kontrast seviyeleri biraz daha yükseliyor ve gürültü seviyeleri daha da düşüyor.

iPhone 8 Plus ve Nokia 8 – Hangisi Daha Hızlı

Karışık kullanımda, iç mekanlarda ve açık havada, kamera güvenilir bir performans gösterdi. Bunu Google Pixel veya Samsung Galaxy S8’den daha iyi olarak değerlendirmeyiz ancak OnePlus 5 ve benzeri cihazlara karşı bir fark oluşturuyor. Bir telefoto modu yok ancak yine de oldukça sağlam bir portre moduna sahip. Bu tamamen farklı bir çift kamera uygulaması.

Sıra Bothie veya Dual Sight gibi bir sonraki özelliklerde. Nokia pazarlamasında bunun büyük bir kısmını yaptı. Bu mod, ön ve arka kameralardan aynı anda 8MP hareketsiz görüntü çekmenizi sağlıyor. Ön kamera modülü eksik OIS’den başka arka kamera modülüyle aynı olduğu için görüntü kalitesi oldukça iyi. 8MP ön kamera, çözünürlük açısından garip bir seçim. Çünkü hem kamera hem de 13MP sensörlere sahip ve yine de tek tek kareleri kaydedemezsiniz.

Nokia 8 ve Galaxy S8 Plus – Hangisi Daha Hızlı

Sponsorlu Bağlantılar

Video kalitesi ortalama. OIS, istikrarlı görüntü elde etmenize yardımcı oluyor ve Ozo algoritmaları ses kaydını önemli ölçüde geliştiriyor. YouTube ve Facebook canlı yayın akışı görüntüleri oldukça zayıf.

Nokia 8 Bağlantı ve Batarya İnceleme

Nokia 8’deki bağlantı seçenekleri aslında bir amiral gemisi telefondan bekleyebileceğinizle aynı. Hibrit SIM yuvası üzerinden 4G VoLTE desteği var. NFC’ye ek olarak Wi-Fi 802.11ac (MIMO), Bluetooth 5.0, GPS/GLONASS ve USB Type-C 3.1 özelliklerini görüyorsunuz. Diğer çoğu Bluetooth 5.0 donanımı gibi Nokia 8 de çift kablosuz kulaklıkları desteklemiyor. Çünkü bu Samsung’un donanımına yerleştirdiği bir şey. Telefonda 64GB depolama alanı bulunuyor ve bunu microSD kart yuvası ile daha da genişletebilirsiniz. Telefonun kulaklık girişi de var.

OnePlus 5T vs LG V30 vs Nokia 8 Karşılaştırma

HMD Global, Nokia 8 cep telefonunda normalden daha küçük bir batarya kullanmayı seçti. Sadece 3090 mAh ve kesinlikle spektrumun alt ucunda bulunuyor. Tam bir kullanım günü için hala yeterince iyi idi. Akü testimizde aramaları, web taramasını ve medya tüketimini içeren 13 saatten fazla karışık kullanımın gözlendi. Bu en iyisi olmayabilir ancak çoğu insan herhangi bir güçlük çekmeden tam gün geçirebilir. Telefon pilin hızla üstünü kapatmak için Quick Charge 3.0 hızlı şarj desteği destekliyor.

Nokia 8 İnceleme Sonucu

Sonunda Nokia geri döndü. HMD Global, Nokia 8 ile harika bir iş çıkardı ve şüphesiz fiyat bandındaki en iyi cihazlardan biri. Tasarım sade ve şık. Yazılıma neredeyse dokunulmamış ve kamera oldukça iyi. Nokia 8 güvenli bir yol seçiyor ve güvenilir, güzel bir deneyim sunuyor. Tabii ki hiçbir telefon mükemmel değil ve bu Nokia 8 değil.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com