Kategoriler
İnternet

ISS Kesintisinin Nedenler ve Çözüm Yöntemleri

İnternet Kesintisi Olursa Ne Yapılmalı?

İster bir çevirmeli bağlantı olsun ister bir dijital abone hattı (DSL) olsun isterse kablo veya hücresel internet bağlantısı olsun normalde her an gelen kesintileri yaşayabilirsiniz. Ancak kesintisiz bağlantı ve iyi bir donanım sağlayabilen güvenilir bir İnternet servis sağlayıcısına (ISS) kaydolursan gelecekte İnternet kesintileri yaşama sıklığını azaltabilirsin. Bu kesintilerin nedeni basit tarayıcı ayar hatalarından ISS kesintileri ve hasar görmüş denizaltı kablolarına kadar değişebilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Hizmet kesintilerini yaşamak kesinlikle sorunun ne kadar kısa sürdüğünden bağımsız olarak herhangi bir günde gerçekleşmesini istemeyeceğiniz bir şeydir. Çevrimiçi işinizi yürütmek için istikrarlı bir internet bağlantısına ihtiyaç duyuyorsanız, uzaktaki meslektaşlarınızla ve insanlarla iletişim kuruyorsanız veya ticaret ve dijital pazarlama gibi kritik görevleri yerine getiriyorsanız kesintisiz internet şart. Bağlanma sorunları yeni başladıysa öncelikle bunun tam sebebini saptamanız zor olabilir. ISS kesintileri ve küçük modem hataları bazen benzer belirtilere sahip ve bu nedenle anlaşılması güçtür.

Bağlantı Probleminin Nerede Yaşandığını Öğrenin

Sorun yalnızca tek bir cihazda mı yoksa evinizde veya iş yerinizde birden fazla cihazda mı yaşınıyor kontrol edin. Eğer tek bir cihazda sorun varsa modeminizi kapatıp yeniden başlatın. Ardından yönlendiriciyi sıfırlayarak donanımınızı sıfırlamanız gerekebilir. Bu nedenle tek yapmanız gereken cihazı bir kez sıfırlamak (açmadan önce 1-2 dakika bekleyin) ve sorunun devam edip etmediğini kontrol etmek.

Başka Bir Modem veya Yönlendirici Kullanmayı Deneyin

Tüm aygıtlarınız sıfırlama işleminden sonra bile aynı sorunu yaşıyorsa ve bir ISS kesintisi yoksa o zaman sorun modeminiz/yönlendiricinizle ilişkili olabilir demektir. Yedek bir aygιtιnιz varsa yeni bir tane kullanarak sorunu kontrol edebilirsiniz. Aksi takdirde teknik destek almak için İnternet servis sağlayıcınıza başvurabilir ve ayarlarınızı yapılandırmanızın gerekip gerekmediği konusunda size yardımcı olmalarını isteyebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com