Kategoriler
Ne & Nasıl Özel

Samsung (Android) Rehber Yedekleme (Rehberi İçe veya Dışa Aktarma)

Kişileri İçe Aktar / Dışa Aktar Nedir?

Kişileri İçe Aktar Ne Demek?

Samsung marka telefonlarda rehberi yani telefonunuzda kayıtlı olan telefon numaralarını başka bir yerden (e-mail adresi, SD kart, USB v.b.) Samsung telefonunuza alma işlemine içe aktarma denilir. Yani siz e-mail adresi, SD kart, USB gibi yollarla telefonunuza rehber almak istiyorsanız seçeneklerden “içe aktar” seçeneğini kullanmanız gerekir. Örnek olarak Gmail adresinizde kayıtlı olan numaraları telefonunuza almak isterseniz “içe aktar” seçeneğini kullanmalısınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Kişileri Dışa Aktar Ne Demek?

Samsung marka telefonlarda rehberi yani telefonunuzda kayıtlı olan numaraları telefonunuzdan başka bir yere (e-mail adresi, SD kart, USB v.b.) kaydetme işlemine “dışa aktarma” denilir. Yani siz e-mail adresi, SD kart, USB gibi yollarla telefonunuzdan rehberi vermek istiyorsanız seçeneklerden “dışa aktar” seçeneğini kullanmanız gerekir. Örnek olarak kayıtlı olan numaraları telefonunuzdan Gmail adresinize aktarmak isterseniz “dışa aktar” seçeneğini kullanmalısınız.

Samsung (Android) Telefonlarda Rehber Aktarma (Kopyalama-Taşıma)

Samsung, gerek veriler olsun gerekse rehber olsun bunları yedeklemek ve geri yüklemek konusunda kullanıcılarına son derece yardımcı oluyor. Bunun için programları dahi var. Bizler bu yazımızda Samsung marka telefon ve tabletlerde hem rehberi hemde verilerinizi nasıl transfer (kopyalama, taşıma) yapacağınızı anlatacağız. Bu işlemi yapmanın birden fazla yolu var.

1 – Samsung Smart Switch İle Veri ve Rehber Aktarma

Samsung’un son çıkardığı bir yazılım olan Smart Switch ile işler biraz daha kolay hale geldi. Öyle ki iPhone ve BlackBerry telefonlardan dahi rehberi ve verilerinizi kolaylıkla alabiliyorsunuz. Diğer yandan USB ve hafıza kartı yani SD kart arasında rehber aktarma işlemi de kolaylaştı. Bu konuda birçok yazımız oldu. Bunları aşağıda vereceğim. Hangisi ile işiniz varsa o yazımızı okuyun.

Samsung Smart Switch Uygulaması Ne İşe Yarar?
2 Samsung Galaxy Telefon Arasında USB İle Veri Transferi Yapma
2 Samsung Galaxy Telefon Arasında Wi-Fi İle Veri Transferi Yapma
Smart Switch İle Verileri Hafıza Kartına/USB’ye Yedekleme
Smart Switch İle Verileri Hafıza Kartından/USB’den Geri Yükleme
iPhone ve BlackBerry’den Samsung’a Smart Switch İle Veri Aktarma

2 – Kies Programı İle Veri ve Rehber Aktarma

Yıllardır bildiğimiz Kies programı daha da geliştirildi ve veri ve rehber yedekleme işleri biraz daha kolaylaştı. Kies programını kullanarak hem kablo kullanmadan resim, müzik, video gibi verileriniz bilgisayara aktarabilir hemde rehber ve diğer verilerinizi yedekleyebilirsiniz. Hatta Kies programı ile ekranı kırılmış ya da kararmış bir Samsung telefondan dahi verilerinizi kurtarabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar
Kies Air Nasıl Kullanılır?
Samsung Kies İle Rehberi Samsung Telefona Geri Yükleme

3 – Telefon Ayarlarından Rehber Aktarma

Klasik yöntem olan ayarlardan rehberi aktarma işlemi genel hatları ile aynı. Sadece modellerde ufak değişiklikler gösterebiliyor. Ama genel olarak “Rehber > Ayarlar > Kişiler > Kişileri İçe Aktar/Dışa Aktar” yolunu izleyerek rehberi telefondan dışarıya ya da dışarıdan telefona aktarabilirsiniz.

Bunun için daha önce yazdığımız yazıdan detaylı olarak bilgi alabilirsiniz. Ayrıca Samsung marka telefonların bazı modelleri için rehber aktarmanın nasıl yapıldığını aktarmıştık. Bunları da yine aşağıda bulabilirsiniz.

Android Akıllı Telefonlarda Rehberi İçe veya Dışa Aktarma
Samsung Galaxy J7 Prime Rehberi Yedekleme
Samsung Galaxy S8 Rehberi Yedekleme
Samsung Galaxy Note Edge Rehberi Yedekleme
Samsung Galaxy A5 (2016) Rehberi Yedekleme
Samsung Galaxy J3 (2016) Rehberi Yedekleme
Samsung Galaxy J5 (2016) Rehberi Yedekleme
Samsung Galaxy S6 edge Rehberi Yedekleme
Samsung Galaxy S6 Rehberi Yedekleme
Samsung Galaxy A5 (2017) Rehberi Yedekleme
Samsung Galaxy A3 (2017) Rehberi Yedekleme
Samsung Galaxy S7 edge Rehberi Yedekleme
Samsung Galaxy S7 Rehberi Yedekleme
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com