Kategoriler
İnceleme

Samsung Galaxy A5 (2017) İnceleme

Samsung Galaxy A5 (2017) Hakkında Herşey

Samsung, Galaxy A ve Galaxy J gibi belirli akıllı telefon serilerini başlatma geleneğine sahip bir marka. Yapı kalitesinde ve özellikleri de bir miktar geliştirilmiş. Bunu söyleyen Güney Kore’nin teknoloji devi Samsung, Galaxy A5’in yenilenmiş hali olan 2017 varyasyonu yağmur, ter, kum ve tozdan koruyacak şekilde su ve toz direnci için IP68 derecelendirmesine sahip. Gelin kısaca Galaxy A5 (2017) akıllı telefonun özelliklerinden bahsedelim.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Galaxy A5 (2017) Özellikleri

  • 5.2 inç (1920 x 1080 piksel) Full HD ekran
  • Mali-T830MP3 GPU’lu 1.9 GHz hızında 8 çekirdekli Exynos 7880 Octa işlemci
  • 32GB depolama alanı
  • 3GB RAM
  • Android 6.0.1 (Marshmallow)
  • Tek Sim kart ve Çift SIM (nano + nano) kart
  • 16 MP, f/1.9, 27mm, autofocus, LED flash, Full HD video kaydı arka kamera
  • 16 MP, f/1.9, 1080p ön kamera
  • Boyutlar: 146.1 mm x 71.4 mm x 7.9 mm
  • Ağırlık: 157 gram
  • 3000mAh batarya (hızlı şarj özellikli)
  • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, WiFi Direct, hotspot, Bluetooth 4.2, A2DP, EDR, LE, A-GPS, GLONASS, BDS, USB 2.0, Type-C, Parmak izi sensörü, ivmeölçer, cayro, yakınlık sensörü, pusula, barometre

Samsung Galaxy A5 (2017) Özellikleri ve Fiyatı

Galaxy A5 (2017) Ekran, Donanım ve Tasarım İnceleme

Ekran-gövde oranı ekranında bir miktar değişiklikle birlikte selefi ile karşılaştırıldığında daha az yer kaplıyor. Samsung Galaxy A5 (2017), 1920×1080 piksel çözünürlüğe sahip 5.2 inç Full HD Süper AMOLED ekranını 424 ppi’ye çeviriyor. Ayrıca 2.5D eğri Corning Gorilla Glass 4 koruması çiziklerin oluşmasını önler ve kavisli ekran aynı zamanda birinci sınıf bir görünüm sunuyor. Ekran, tereyağı kadar düz ve kullanımı kolay. Koyu siyahlarla Super Amoled ekranından bekleyebileceğiniz gibi kontrast oranı da iyi.

Ekran parlak, parmak izi bırakıyor ve güneş ışığı okunaklılığı o kadar iyi değil ama idare eder. Bu cihazla ayrıca cihaz bekleme durumundayken bilgi göstermeyi başaran “Always-On-Display” özelliğine de sahip. Ekran modları altında Uyarlanabilir ekran, AMOLED Sinema, AMOLED fotoğraf ve Temel de dahil olmak üzere çeşitli seçenekler elde edersiniz. Çoğu zaman uyarlanabilir ekran kullanmışsınızdır. Böylece akıllı telefon ekrandaki içeriğe göre en iyi modun hangisini seçtiğini seçin.

Samsung Galaxy A5 (2017) Kutu Açılışı

Ayrıca ekranın yaydığı mavi ışık miktarını sınırlandırarak göz yorgunluğunu azaltan Mavi Işık Filtresi seçeneğini de kullanabilirsiniz. Cihazın ön yüzünde bir kulaklık bölümü, 16MP kamera ve ayrıca ekranın üstündeki ortam ve yakınlık sensörü bulunuyor.

Ekranın hemen altında Samsung’un geleneksel Ana Ekran butonu aynı zamanda parmak izi tarayıcı ve butonun her iki tarafındaki iki kapasitif tuş görevi görüyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Akıllı telefonun sağ tarafında oldukça garip bir güç ızgarası ve bir güç/kilit tuşu bulunuyor. Sol tarafta hacim salıncaklı tuşlar ve birincil SIM kart yuvası da var. Üstte bir ikincil mikrofonla birlikte bir SIM ve bir microSD yuvası göreceksiniz.

Samsung Galaxy A5 (2017) Rehberi Yedekleme

Alt kısımda USB Type-C bağlantı noktası, birincil mikrofon ve birbirine rahatça oturan 3.5 mm ses jakı içermektedir. Ayrıca anten bantlarını her iki tarafta da göreceksiniz. Devamında yanındaki LED flaşlı birincil 16MP arka kamera ve modül kapsamında bir Samsung markası da var.

Tasarım açısından Samsung Galaxy A5 (2017), geçen yılki amiral gemisi olan Galaxy S7’den biraz esinlenmiş. İlk bakışta Galaxy A5 (2017) birleşik tasarımıyla muhteşem görünüyor ancak aynı zamanda metal gövdeye ek olarak her iki tarafa da cam katıyor. Hiç şüphe yok ki bu cihaz birinci sınıf görünüyor ve avuca gerçekten iyi oturduğundan kesinlikle rahat hissediyor. Özellikle Gökyüzü Siyahı rengindeki modeli çok sayıda parmak izi bırakıyor.

Camla kaplı olduğu için arka kapak ile birlikte kullanmanızı öneririz. Çünkü yatakta kullanırken cihaz ellerinizden kayabilir. Genel olarak tasarım bu mobil cihazın büyük bir avantajı. 5.2 inç ekranlı bu ekran kesinlikle ferahlatıcı ve davetkar.

Galaxy A5 (2017) Kamera İnceleme

Samsung Galaxy A5 (2017) içinde f/1.9 diyafram değerine sahip 16MP arka ve ön kamera ile geliyor. Kullanıcı Arayüzü, diğer Samsung telefonları gibi herhangi bir sorun yaşamaz. Açıldığında kamera uygulamalarında flaş değişimi, Galeri, video kaydı ve görüntü yakalama geçişleri, selfie kamera geçiş ve çeşitli modlar (Otomatik, Pro, Panorama, Hiperlapsı, HDR, Gece ve Yemek) göreceksiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Ayrıca filtreleri de seçmek için bir seçenek var. Ayarlar seçeneği resim boyutuna, video boyutuna, zamanlayıcıya, konum etiketlerine, hızlı başlatmaya, sesle kontrolü ve çok daha fazlasına erişmenizi sağlar. Arka kamera gün ışığı koşullarında oldukça iyi çekimler yapıyor ve düşük ışıkta da iyi bir performans gösteriyor. F/1.9 diyafram, sığ bir alan derinliğinde parlak görüntülüyor ve iyi bokeh yaratmaya yardımcı oluyor. Kamera odağı genelde hızlı ancak Macrophotography için mücadele ediyor.

Ön kamera kendini çağıranlar ve görüntülü görüşmeler için de iyi. Bunlar Galaxy A5 (2017) cihazı kullanarak tıkladığımız bazı örneklerdir.

Galaxy A5 (2017) Yazılım ve Kullanıcı Arayüzü İnceleme

Yazılım açısından Galaxy A5 (2017) Android 6.0.1 Marshmallow’da Samsung’un kendi kullanıcı arayüzüyle çalışıyor ve bu yılın Ocak ayı Android güvenlik yamasında en üst sırada yer alır. Tıpkı diğer Samsung akıllı telefonlarda olduğu gibi kilit ekranından da çevirici ve kamera başlatabilirsiniz. Açılır bildirim çubuğunda birkaç geçiş vardır ve buna göre satır özelleştirmenize izin veriyor. Ayrıca geçişli parlaklık sürgüsü ve yakındaki cihazları taramak için bir arama çubuğu bulunuyor.

Samsung Galaxy A5 (2017) Ekran Görüntüsü Alma

Gelişmiş özellikler seçeneği ana ekran tuşuna üç kez basarak ekran boyutunu kolayca azaltmak için tek elle çalışma moduna sahip ve klavyede tek elle giriş, ekran kilidi desenini girmek için kilit ekranı ve çeviricide bulunuyor. Akıllı uyarı, cevapsız çağrılar ve mesajlar hakkında sizi bilgilendirmek için telefonunuzu kaldırdığınızda telefon titriyor. Kolay susturma özelliği, gelen aramaları ve alarmları cihazı ters çevirerek sessize almanızı sağlıyor. Ayrıca S bisiklet modu da var. Modu etkinleştirdikten sonra önceden kaydedilmiş bir mesaj ile arayanın size şu anda bir bisiklet sürmekte olduğunu bildirecektir. Çağrı acilse, arayanın geçmesi için 1 tuşuna basmayı seçebilirsiniz. Ayrıca faturaları yalnızca bir dokunuşla ödemenizi sağlayan Samsung Pay özelliği de vardır. Birkaç bankayı desteklemekte.

Galaxy A5 (2017) Uygulama İnceleme

3GB RAM’den itibaren kullanıcı ilk önyüklemede yaklaşık 1,4GB’lık bir kapasiteye ulaşacak ve 32GB’lık kullanıcıların yaklaşık 23GB’lık boş alana sahip olacak. Yeterli değilse hafızayı microSD kart yuvasından 256 GB’a kadar genişletebilirsiniz. Her zamanki Google uygulaması kümesinden ayrı olarak Samsung’un yerli uygulamaları, Facebook, Opera Max ve Microsoft uygulamaları grup halinde geliyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Galaxy A5 (2017) Performans İnceleme

Galaxy A5 (2017) GPU olarak Mali-T830 ile 1.9GHz hızında çalışan bir 8 çekirdekli Exynos 7880 işlemcisi ile güçlendiriliyor. Performans pürüzsüz ve takılmaz. 3GB RAM çoğu kez uygulamanın çok görevli olmasını sağlayacak kadar iyi. Bazen dokunmatik yanıt vermeyebilir ve sistemi yeniden başlatmak için reset atmak zorunda kalabilirsiniz.

Galaxy A5 (2017) Reset Atma

Bu sorunu bir kenara bırakırsak performans düzgün. 4G kullanımı veya oyun sırasında herhangi bir ısınma sorunu yaşanmadı. Hoparlör çok yüksek değil.

Galaxy A5 (2017) Parmak İzi Sensörü İnceleme

Telefonun ana düğmeye yerleştirilmiş bir parmak izi algılayıcısı var ve kilidini açmak çok kolaydır. Fakat parmak izi tarayıcısı tekrar tekrar yaptığınızda bile yanıt vermeyebiliyor. Bu da rahatsız edici. Umarız Samsung, bu sorunu çok çabuk çözer.

Galaxy A5 (2017) Arama ve Bağlantı İnceleme

Çevirici ve mesajlaşma kullanıcı arayüzü Android Marshmallow’da çalışan diğer Samsung akıllı telefonlarına benziyor. SIM kart yöneticisinden sesli arama, metin ve veri için tercih edilen SIM’i ayarlayabilirsiniz. Her zamanki gibi diğer son Samsung Dual SIM akıllı telefonlara benzer Smart Dual SIM özelliği var. Bu SIM 1’in numarasına sahip bir kullanıcı telefonda olsa bile aramaları otomatik olarak SIM 2’deki telefon numarasından iletir.Kulaklık ses seviyesi ise iyi.

Samsung Galaxy A5 (2017) Format Atma

4G VoLTE, Wi-Fi 802.11ac (2.4GHz ve 5GHz), Bluetooth v4.2, NFC, USB Type-C gibi standart bir bağlantı grubuna sahip. Çok sayıda bant desteği ile 4G bağlantıya sahip ve ayrıca Reliance Jio için Voice-over-LTE (VoLTE) desteği de sağlıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Galaxy A5 (2017) Batarya İnceleme

Samsung Galaxy A5 (2017), adaptif hızlı şarj teknolojisine sahip 3000mAh batarya ile güçlendirildi. 0-100% arasında tam şarj olması yaklaşık 1 buçuk saat sürüyor.

Galaxy A5 (2017) Artıları

  • Yapı kalitesi
  • Hızlı performans
  • Düzgün kameralar

Galaxy A5 (2017) Eksileri

  • Fiyat
  • Kaygan cam gövdesi
  • Android 6.0’da hala çalışıyor

Samsung Galaxy A5 (2017) Hakkında Herşey

Galaxy A5 (2017) İnceleme Sonucu

Genel olarak Samsung Galaxy A5 (2017) güzel yapı kalitesi, hızlı performans ve iyi bir kamera ile gerçekten kaliteli bir model. Birkaç eksikliği olmasına rağmen bu mobil cihazdaki olumlu sonuçlar bu eksiklikleri görmezden getiriyor. Ancak burada sıkıntıklı olan tarafı fiyatı. Ortalama 1.600 TL’lik fiyatı kesinlikle pahalı. Çünkü bu fiyata daha üstün özelliklere sahip modeller mevcut.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com