Kategoriler
İnceleme Özel

Samsung Galaxy A8 Plus (2018) İnceleme

Samsung Galaxy A8 Plus (2018) Nasıl Bir Telefon?

Samsung Galaxy A8+ (2018), yakın zamanda piyasaya çıkan A serisinde şirketin en yeni orta segment birinci sınıf akıllı telefonu. Galaxy S8 serisinden sonra Samsung’un ilk telefonu ve 18.5:9 en-boy oranıyla Infinity Super AMOLED ekranı Note8 gibi. Ancak Quad HD+ ekranı yerine bir FHD+ ekrana sahip. Ayrıca çift ön kameralara sahip ilk Samsung telefonu. Peki bu akıllı telefonun fiyatı uygun mu? Peki satın aldığınız taktirde kutusundan ne çıkacak? Cevabı aşağıdaki yazımızda.

Sponsorlu Bağlantılar
Samsung Galaxy A8+ (2018) Kutu Açılışı

Gelin incelemeye geçmeden önce kısaca özelliklerine bakalım.

Samsung Galaxy A8+ (2018) Kısaca Özellikleri

  • Ekran: 6 inç Super Amoled ekran
  • İşlemci: 2 çekirdekli 2.2 GHz Cortex-A73 + 6 çekirdekli 1.6 GHz Cortex-A53
  • Hafıza: 64 GB
  • RAM: 4 GB
  • Arka Kamera: 16 MP, f/1.7
  • Ön Kamera: 16+8 MP, f/1.9
  • Batarya: 3500 mAh
  • İşletim Sistemi: Android 7.1.1
Samsung Galaxy A8+ (2018) Özellikleri ve Fiyatı

Galaxy A8+ (2018) Ekran, Donanım ve Tasarım İncelemesi

Samsung Galaxy A8+ (2018), yaklaşık 410 PPI’de 1080×2220 piksel çözünürlük, 18.5:9 en boy oranı ve yaklaşık %75’lik bir ekran-gövde oranı olan 6 inç Full HD+ Süper AMOLED Infinity ekran ile birlikte geliyor. Telefon AMOLED ekrana sahip olduğundan siyahlar mükemmel siyahtır. Köşeler kavisli olduğu için Galaxy S8’e benziyor.

Normal 16:9 videoları izlerken en-boy oranı nedeniyle içerik telefonun kenarlarına yayılmıyoz. Kenarlıkların uzatılmasını istiyorsanız içeriği doldurmak için ekranı sıkmanız gerekiyor. Ekranın üstündeki ve altındaki siyah çubukları kaldırmak için 21:9 en-boy oranıyla bir video izlemelisiniz. Böylece yazılım resmi 21:9 formatına uyacak şekilde uzatır ve videoyu olduğu gibi izlemenize izin verir.

Diğer üst düzey Samsung telefonlarına benzer şekilde ekranın yaydığı mavi ışık miktarını sınırlayarak göz yorgunluğunu azalttığı söylenen Mavi ışık filtresi de var. Ekran çözünürlüğünü S8 ve Note8 telefonları gibi ayarlayamaz. Yazı tipi boyutunu ve stilini değiştirebilirsiniz. Tam ekran en boy oranında kullanmak istediğiniz uygulamaları seçemezsiniz. Telefon bekleme modundayken ekranda Always Display görünüyor. Always Display çok fazla enerji tüketmiyor ancak yine de biraz güçleniyor.

Üstte bir sürü sensör var. LED göstergesinin yanında kulaklığın sol tarafında normalde bulunan yakınlık ve ortam ışığı algılayıcılarını bulabilirsiniz. Sağda f/1.9 açıklığı olan 16 megapiksel bir ön kamera ve 8 megapiksel kamera bulunmaktadır. Telefon ayrıca jiroskop ve manyetik algılayıcıya sahiptir. VR için manyetometre olarak da bilinir.

Sponsorlu Bağlantılar

Aynı zamanda Yüz tanıma özelliğini de destekliyor. Odada ışık zayıfsa, gözlük takıyorsanız, şapka takıyorsanız veya ağır makyaj kullanıyorsanız sorun çıkabilir. Ancak telefonun kilidi hızlı açılıyor. Telefonda S8 serisi gibi Home (Ev) düğmesi yok. Bu nedenle parmak izi sensörü arkaya taşınmış. Ayrıca dokunmatik düğmeleri yok. Bu nedenle ekrandaki düğmeleri kullanmanız gerekiyor.

Varsayılan olarak düğme düzeni Yenilenenler-Ana Sayfa-Geri düğmeleri. Ancak ayarları tersine değiştirebilirsiniz. Ayrıca Navigasyon çubuğu seçeneğinden arka plan rengini de değiştirebilirsiniz. Gezinme çubuğunun sol tarafına göstermek veya gizlemek için bir düğme de ekleyebilirsiniz.

Telefonun metal çerçevesi var ancak kolayca elinizden kaymıyor. Sağ tarafta hoparlör ızgarasının yanında bir güç düğmesi var. Sol tarafta bir ses yükselticisi ve birincil SIM yuvası var. Alt kısımda 3,5 mm’lik bir ses girişi, USB Type-C bağlantı noktası ve birincil mikrofon var. Üstte 256 GB’a kadar kartları kabul eden bir microSD kart yuvasına sahip ikincil bir SIM yuvası var. Ayrıca ikincil bir mikrofon da var.

Anten hatlarını üstte ve altta görebilirsiniz. Hibrid SIM düzeni ile birlikte gelen çok sayıda telefon olduğunda Samsung’un özel çift SIM ve microSD kart yuvaları sağlamış olması iyi bir şey.

Arkada, LED flaşlı, f/1.7 diyaframlı ve altında Parmak İzi tanıma sensörü olan 16 MP bir kamera var. Galaxy S8 serisinin ve Galaxy Note8’in aksine parmak izi sensörüne erişmek güç değil ancak bu telefon uzun boylu olduğundan bazı eller uzun süre zor olabilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Yine Galaxy S8 telefonlarına ve Note8’e benzer şekilde Gorilla Glass 5 koruması ile çizilmelere karşı koruma sağlayan cam bir sıraya sahip. Telefon, büyük bir 6 inç ekrana sahip olmasına rağmen kompakt bir yapıda ve en kompakt geniş ekranlı telefonlardan birisi. Galaxy S8+’dan biraz daha büyük olan 159.9×75.7×8.3 ebatlarında ve 191 gram ağırlığında. Ancak telefon devasa olduğu için ağır hissetmiyorsunuz. Telefon su ve toz direnci için IP68 derecelendirmesine sahip. Yanların kaygan olmamasına rağmen sırtı kaygan. Bu nedenle telefonla birlikte verilen kılıfı kullanmanız önerilir.

Samsung Galaxy A8+ (2018) Kamera İncelemesi

Samsung Galaxy A8+ (2018), tekli LED flaşlı, Samsung ISOCELL S5K2P6SX sensörlü, 1,12 um piksel boyutlu, 1/2.8″ sensör boyutu, f/1.7 diyafram ve 78 derece FOV’lu 16 megapiksel bir arka kameraya sahip. Ancak OIS yok. Samsung ISOCELL S5K3P8SP sensör, f/1.9 diyafram, 1.0μm piksel boyutu, 1/3.1″ sensör boyutu ve 76 derece FOV 16 MP ile f/1.9 diyafram, 1,12μm piksel boyutlu, 1/4.0″ sensör boyutu ve 85-derece FOV 8 MP ön kameralara sahip.

Bunun çift ön kameraları olması nedeniyle bir görüntünün odak dışı bölümlerinde üretilen bulanıklığın estetik kalitesi (yani bir atış alanının derinliğini değiştirmek için bokeh efektini ayarlamanızı sağlayan) Canlı Odaklama var. Bulanıklaştırma efektinin yoğunluğunu kontrol edebilir ve resmi önizleme modunda çekmeden önce veya Galeri uygulamasında fotoğrafı çekildikten sonra uygulayabilirsiniz.

ISO, Deklanşör hızı, odağı, beyaz dengesi ve pozlamayı manuel olarak ayarlamak için Otomatik mod, Panorama, Yiyecek ve ayrıca Pro modu vardır. Kameranın yüz tanıma teknolojisi, Kamera veya Video modundayken konu üzerinde statik ve hareketli yüz özellikli çıkartmalar uygulamanızı sağlıyor.

Görüntü kalitesine gelince gün ışığı çekimleri iyi ve kamera iyi bir ayrıntı miktarı yakalıyor. Otofokus hızları hızlı ve doğru. Bununla birlikte düşük ışıklı çekimler ve flaşlı görüntülerin ayrıntıları yoktur. Yüz tanıma teknolojisine sahip ön kamera kendi kendine çekim yapmak için iyi bir seçenek. Bir selfie flaşı yok ancak selfie yakalarken ekranı aydınlatan ekran flaşı var. Çift kamera, Canlı Odak seçeneği güçlü bir arka plan bulanıklığı efekti uyguluyor. Kameraya baktığınızda biraz pürüzlü görünüyor ancak nihai çıktı oldukça iyi. Ön kamera ayrıca cilt tonunu, spot ışığı ve ince yüz, büyük gözler ve şekil düzeltme gibi bazı özellikleri ayarlamak için güzelleştirici özelliklere sahip.

Sponsorlu Bağlantılar

SoC 4K kayıt desteği olsa da yalnızca 30 fps’de maksimum 1080p çözünürlükte kayıt yapıyor. Stabilizasyonlu Hyperlapse video kaydı var ancak yavaş çekimli video kaydı yok. Video kalitesi iyi ve ikincil mikrofon sayesinde ses de iyi.

Samsung Galaxy A8+ (2018) Yazılım İncelemesi

Yazılıma gelen Samsung Galaxy A8+ (2018), Ocak-2018 Android güvenlik yaması ile Android 7.1.1 (Nougat) ile geliyor. Samsung, telefonun Android Oreo güncellemesini ne zaman alacağını açıklamadı. Nougat’ın üst kısmında TouchWiz UX’e kıyasla daha rafine olan şirketin yeni UX olan Samsung Experience 8.5 sürümü var. Açılır bildirim gölgesi, üstte altı geçiş ve tekrar aşağı hızlıca kaydırdığınızda daha fazlasını gösterir. Düğme sırasını ve düğme ızgarasını kolayca değiştirebilirsiniz. Parlaklık kontrol sürgüsü ve SIM kartları kolayca seçme seçeneği de var.

Varsayılan olarak ayrı uygulamalar düğmesi yerine varsayılan olarak dikey kaydırma arayüzü var. Dolayısıyla ana ekran ile uygulama tepsisi arasındaki gezinme için yukarı veya aşağı doğru hızlıca kaydırmanız gerekiyor. Ayrıca giriş ekranına uygulamalar ekranı düğmesini ekleme seçeneğiniz de var. Aynı anda birden çok uygulamayı bir klasöre kolayca taşıyabilirsiniz. Uygulamaları kaldırmanıza veya uygulamayı açmaya gerek kalmadan Güvenli Klasöre taşımanıza izin veren hızlı seçenekler menüsünü açmak için bir uygulama simgesine dokunup basılı tutabilirsiniz.

Play Store’dan indirilen oyunlarınızı ve Galaxy Uygulamalarınızı kolay erişim için tek bir yerde toplayan Game Launcher ve telefonunuzu tek el ile kullanmanızı sağlayan tek elle çalıştırma modu özellikleri de var. Diğer Android telefonlara benzer şekilde birkaç yıl önce Samsung tarafından ilk kez tanıtılan Çoklu Pencere moduna da sahip.

Ayrıca mevcut ekranı ve kaydırılabilir alanı yakalamak ve ekran görüntüsünü hemen kırpmak ve paylaşmak için Akıllı yakalama, bir ekran görüntüsünü yakalamak için Palm hızlıca kaydırma, çağrı görüntülediğiniz sırada cihazı kulağınıza yaklaştırıp tutarak sesli arama yapma, mesajı veya kişi ayrıntılarını girmek için Akıllı uyarı, cihazınızı çaldığında cevapsız çağrılar veya yeni mesajlar alırsanız sizi uyaracak şekilde ayarlamanızı sağlayan Akıllı uyarı, avuç içi hareketlerini kullanarak gelen çağrıları veya alarmları susturmak için Panik modu, Güç tuşuna üç kez basarak SOS mesajı göndermek için panik modu gibi daha birçok özelliğe sahip.

Sponsorlu Bağlantılar

Cihaz Bakım bölümün telefonunuzun pil ömrünü, depolama alanını, RAM kullanımını ve güvenliğini tek bir yerde yönetmenizi sağlıyor. Kişisel verilerinizi ve bilgilerinizi kaydetmenizi sağlayan Samsung Güvenli Klasör de mevcut. Her zamanki gibi yardımcı program uygulamaları ve Google Apps seti dışında akıllı telefon Facebook uygulaması ve Microsoft Apps (Word, Excel, PowerPoint, OneNote, OneDrive ve Skype) ile geliyor.

Telefonun Samsung’un kendi ödeme hizmeti olan Samsung Pay de var. Samsung’un patentli Manyetik Güvenli İletim (MST) teknolojisi ve Yakın Alan İletişimi (NFC) ile çalışıyor. Galaxy S8 serisinde ilk tanıtılan Bixby Assistant da bulunuyor. Bixby ekranını görüntülemek için sola kaydırılabilir veya başlatmak için özel Bixby düğmesini basılı tutabilirsiniz. Şu anda Vision, Ev ve Hatırlatma özelliklerine sahiptir. Vision seçeneği kullanıcıların ne aradığını algılayabilir ve gördüklerine göre harekete geçebilir. Home kullanıcıların en çok ilgilendiği içeriği görmesini sağlar. Hatırlatma ise kullanıcıların önemli etkinlikleri ve yapılacak işleri hatırlamasına yardımcı olur.

Arka planda çalışan varsayılan uygulamalarla birlikte yaklaşık 3.5 GB RAM kullanılıyor. 5.71 GB kullanılabilir RAM size kalıyor. 64 GB dahili depolama alanından 52.3 GB depolama alanı kullanılabilir.

Samsung Galaxy A8+ (2018) Parmak İzi, Müzik ve Bağlantı İncelemesi

Parmak izi sensörü telefonun arkasında bulunuyor. Bu da Galaxy S8 ve Galaxy Note8’e kıyasla erişilmesi zor değil. Parmağınızı Home düğmesinin üzerinde tutarak telefonun kilidini açabilirsiniz. Böylece basmanız gerekmez. En fazla 3 parmak izi ekleyebilirsiniz.

Varsayılan müzik çalar Google Play Müzik. Ayarlardan etkinleştirilebilen ekolayzer, UHQ upscaler, Surround ve Tube Amp Pro ses efektlerine sahip. Tüm bunlar, kulaklıktan dinlerken sesi geliştiriyor. Ayrıca kayıt desteği için FM Radyo desteği de var. Bununla birlikte paket içindeki kulaklıklı mikrofon seti iyi ancak üçüncü parti kulaklıkların kullanılması daha iyi hale getiriyor ve mono hoparlörden gelen hoparlör çıkışı makul. Hoparlör telefonun sağ tarafına yerleştirilmiş.

Sponsorlu Bağlantılar

Bağlantı seçenekleri arasında USB OTG desteği ile Wi-Fi 802.11ac (2.4 / 5GHz, Bluetooth v 5.0, GLONASS, NFC ve USB 3 GPS’leri), çok sayıda bandı destekleyen 4G bağlantısı ve Voice over – Reliance Jio için LTE (VoLTE) desteği var ancak Airtel VoLTE’yi henüz desteklemiyor. Her iki SIM de 4G’yi destekliyor ancak 4G’yi bir seferde yalnızca bir SIM’de etkinleştirebilirken diğeri 3G’ye geçiyor.

SIM kart yöneticisinden sesli arama, metin ve veri için tercih edilen SIM’i ayarlayabilirsiniz. Her zamanki gibi diğer Samsung Dual SIM akıllı telefonlara benzer Smart Dual SIM özelliği vardır. Bu, SIM 1’in numarasına sahip bir kullanıcı telefonda olsa bile aramaları otomatik olarak SIM 2’deki telefon numarasından iletir.

Samsung Galaxy A8+ (2018) Performans ve Batarya İncelemesi

Çekirdek başına 2.2 GHz’e kadar hızlandırılmış iki ARM Cortex-A73 CPU çekirdeği ve çekirdek başına 1.6 GHz’e kadar hızlandırılmış altı ARM Cortex-A53 çekirdeği bulunan bir 8 çekirdekli Samsung Exynos 7885 işlemcisi ile güçlendirilmiştir. 6 GB RAM ve bir Mali-G71 GPU’yu barındırıyor. Performans herhangi bir gecikme olmadan iyi ancak oyun performansı fiyat aralığındaki diğer telefonlarla eşit değil.

3500 mAh kapasitesindeki pil 6 inç FHD+ ekrana sahip bir telefon için küçük görünüyor ancak yoğun kullanımda bile bir gün gidiyor ve ortalama kullanımda bir günden fazla sürüyor. Parlaklığı azaltan, CPU hızını düşüren ve Always On Display’i kapatan Orta güç tasarrufu modu var. Max modu tüm bunları yapar ve ekranı düşük güç moduna geçirir. Ayrıca bir uygulama daha fazla güç kullandığında sizi uyaracak ve böylece kapatabilmenizi sağlayan Uygulama gücü monitörü de var.

Samsung Galaxy A8+ (2018) Artıları

  • Büyük Infinity ekran iyi
  • İyi selfie kamera
  • Su ve toz geçirmez gövde
  • İyi pil ömrü

Samsung Galaxy A8+ (2018) Eksileri

  • Düşük ışıkta ortalama arka kamera performansı
  • Yüksek fiyat

Samsung Galaxy A8+ (2018) İnceleme Sonucu

Genel olarak Samsung Galaxy A8+ (2018), geçen yıl ki Galaxy A7 (2017) modelinin sağlam bir halefi. Samsung Infinity ekranı ve Galaxy S8 ve Galaxy Note8 serisinin tasarımını benimsemiş. Çift ön kameralar var ancak son trend çift arka kamera. Geniş Sonsuzluk ekranı, iyi selfie kamera, suya dayanıklı gövde ve pil ömrü iyi ancak özellikle düşük ışıkta dahili ve ortalama arka kamera kalitesi yüksek fiyatı hak etmiyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Galaxy A8+ (2018) Alternatif Modeller

OnePlus 5T
Xiaomi Mi Mix 2
Huawei View 10

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com