Kategoriler
İnceleme Özel

Samsung Galaxy J7 Prime İnceleme

Samsung Galaxy J7 Prime Nasıl Bir Telefon?

Samsung’un ileri teknoloji akıllı telefonları bizi son zamanlarda gösterdikleri performansla etkilemeyi başardı. Ne yazık ki aynı performans, kendi fiyat bantlarında rekabeti sağlayamayan orta menzilli telefonlar için de söylenemez. Bunun nedenlerinden biri her fiyat seviyesinde daha iyi özellikler sunan yeni Çin tedarikçilerinin girişi olmuştur. Samsung için Galaxy J serisinin gelişi bir dönüm noktasıydı. Samsung, bu serideki modellerinden Galaxy J2 (2016), Galaxy J3 (6), Galaxy J5 (2016) ve Galaxy J7 (2016) dahil olmak üzere tüm dünyada mevcut. Popülerliklerini arttıran şirket sonrasında Galaxy J5 Prime ve Galaxy J7 Prime akıllı telefonlarını piyasaya sundu. Samsung Galaxy J7 Prime metal bir gövdeye, geniş bir bataryaya ve parmak izi tarayıcıya sahip. 4G desteği olan bu telefon, ilk bakışta fiyat segmentinde sağlam bir rakibe benziyor. Bizler bu yazımızda Galaxy JJ7 Prime modelini mercek altına aldık ama gelin öncelikle kısaca özelliklerinden bahsedelim.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Galaxy J7 Prime Kısaca Özellikleri

  • 5.5 inç (1920 x 1080 piksel) PLS TFT ekran (2.5D eğimli ekran ve Çizilmeye Dirençli Cam ile birlikte)
  • Mali-T830 MP1 GPU’lu 1.6GHz 8 çekirdekli Exynos 7870 Octa işlemci
  • 16/32GB depolama alanı ile 3GB RAM (microSD ile genişletilebilir hafıza)
  • Android 6.0.1 işletim sistemi
  • Single SIM (Nano-SIM) ve Çift SIM (Nano-SIM, dual stand-by)
  • LED Flash, f/1.9 diyafram, otomatik odaklanma, yüz tanıma, dokunarak odaklanma özellikleri ile 13MP arka kamera
  • 8MP ön kamera, f/1.9 diyafram
  • Parmak izi, yakınlık, ivmeölçer sensörleri
  • Boyutlar: 151.7 x 75 x 8 mm
  • Ağırlık: 167 gram
  • Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 4.1, GPS, microUSB 2.0, USB On-The-Go
  • Çıkarılamaz 3300mAh batarya

Samsung Galaxy J7 Prime Tasarım İnceleme

Samsung kullanıcıları yıllarca Galaxy serisinde çeşitli tasarım eksikliği konusunda şikayetçiydiler. Güney Koreli şirket premium segmentte tasarım açısından birkaç değişiklik yaptı ancak bütçesi ve orta sınıf modelleri hala eski Samsung tarzını koruyordu. Galaxy J7 Prime da geleneğin devamı. Kapasitif Yenilikler ve Geri düğmeleri ve fiziksel bir Home tuşu ekranın hemen altında. Metal arka panel eklenmesiyle yeni J7 Prime düzgün bir şekilde inşa edilmiş gibi görünüyor ve yuvarlatılmış tarafları cihazın tutulmasını kolaylaştırıyor. Galaxy J7 Prime, 8 mm ölçüsü ile biraz kalın gibi ancak 5.5 inçlik bir model için 167 gramlık ağırlık hafif hissediliyor. 3.5mm ses girişi ve Micro-USB bağlantı noktası telefonun altında.

Telefon ekranının üstünde kabartmalı bir Samsung logosu var. Metal gövde kesinlikle bu telefona aynı fiyat aralığında başkaları üzerinde bir avantaj sağlıyor. Ayrıca ön tarafa 2.5D Corning Gorilla Camı yayılmış ve bu da bir prim hissi veriyor. J7 Prime telefon 5.5 inçlik bir ekran boyutuyla tek elle kullanım için ideal değil.

Metal arka panel ayrıca telefonu hafifçe kayganlaştırdı. Güç düğmesi sağ tarafta yer alıyor ve tek bir hoparlör ızgarası eşlik ediyor. Soldaki iki farklı ses tuşlarının yanı sıra SIM ve microSD kart yuvalarını da göreceksiniz. Samsung, J7 Prime’ın ayrı SIM ve microSD kart yuvalarına sahip. Bu, kullanıcıların iki SIM veya bir SIM ve bir microSD kartı kullanmasını zorlayan melez yuvalara göre bir avantajlı.

J7 Prime’ın arka paneli, minimalist bir tasarıma sahip ve birincil kamera bir LED flaşla birlikte. Arka panelin tamamen metal değil. Boya işi onlara metalik bir his veriyor. Üstte ve altta plastik paneller var. Galaxy J7 Prime’ın parmak izi tarayıcısı Home tuşu içine gömülü ve kullanımı kolay. Cihazın kilidini açmak için parmak izi tanıma hızlı.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Galaxy J7 Prime Ekran İnceleme

Ana ekran tuşuna iki kez hafifçe dokunulduğunda anında kamera başlatılıyor ve bu telefon kilitli iken bile çalışıyor.

Samsung Galaxy J7 Prime, 5.5 inç tam HD (1080×1920 piksel) ekrana sahip. Bu ekran güneş ışığında bile okunamayacak kadar parlak ve canlı bir görüntü sunuyor. Renkler iyi görünüyor ve siyah seviyeleri de iyi.

480ppi piksel yoğunluğu ve bu bir yazıya bakarken bile keskin görünüyor demek. Son olarak Galaxy J7 Prime telefon video ve oyun izlemek için harika.

Samsung Galaxy J7 Prime Yazılım İnceleme

Galaxy J7 Prime 3GB RAM, 1.6GHz saat hızına sahip bir 8 çekirdekli Samsung Exynos 7870 işlemcisi ile güçlendirilmiş. 16GB dahili depolama alanı bulunurken 256GB’a kadar microSD kartlar da destekleniyor. Her iki SIM kart da 4G bağlantısını destekliyor ama aynı anda yalnızca birisi 4G’ye bağlanabilir. F/1.9 diyafram açıklığı ve bir LED flaşı bulunan 13 megapikselli otomatik odaklı bir arka kamera var. Ön bölümde 8 megapikselli bir selfie kamera var. Telefonun çıkarılamayan 3300mAh bataryası var. Galaxy J7 Prime’daki bağlantı seçenekleri GPRS/EDGE, 3G, Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac, GPS/A-GPS, Bluetooth ve Glonass’u içeriyor.

Android 6.0 Marshmallow’u çalıştıran Galaxy J7 Prime üstte katmanlı olan Samsung’un kendi TouchWiz arayüzü ile birlikte geliyor. Yıllar geçtikçe Samsung, TouchWiz arayüz üzerinde çalışmış ve şimdi çok daha kullanışlı. En büyük değişikliklerden biri de bloatware yani önyüklü uygulama sayısındaki azalma.

Sponsorlu Bağlantılar

Mevcut üst düzey Samsung akıllı telefonlara çok benzeyen J7 Prime akıllı telefon Word, Excel, OneDrive, OneNote, PowerPoint ve Skype da dahil olmak üzere bir dizi Microsoft uygulamaları ile ön yüklü geliyor. Ana ekranda ayrıca Gmail, Chrome, Google Arama, YouTube, Drive, Play Müzik, Play Filmler ve TV, Hangouts ve Fotoğraflar gibi Google uygulamaları içeren bir Google klasörü bulunuyor.

Galaxy J7 Prime Google ve Microsoft’ın yanı sıra telefonun varsayılan posta uygulaması ve Web tarayıcı, S Health, Galaxy Apps ve S Planlayıcı da dahil olmak üzere çeşitli Samsung uygulamaları içeren bir klasör daha var. Yazılım cephesinde Samsung Galaxy J7 Prime’ın en önemli özellikleri, yeni S Güç Planlama ve S Güvenlik özellikleri.

Ayrıca ultra veri tasarruf modu ve S bisiklet modu da var ancak her iki özellik de önceki modellerle aynı. S Güç Planlama, temelde tüketicilere kalan pil ömründen daha fazla yararlanmak için üç yol sunuyor. Üç seçenek arasında aramalar ve mesajlar için pilin belirli bir yüzdesini tahsis eden Aramalar için Reserve Battery modu. Diğeri kullanıcılara üç güç tasarrufu düzeyi sunan, Pil Süresini Uzat modu. Son olarak adından da anlaşılacağı gibi telefonun enerjisi bittiğinde başka bir numaraya çağrı yönlendiren Forward Calls modu.

S Güç Planlaması Samsung’un daha önce gördüğümüz olağan Ultra Güç Tasarruf moduna kıyasla J7 Prime’daki pil ömrünü uzatmak için aldığı farklı bir işlem. Karşılaştırmak için Ultra Güç Tasarruf modu mobil cihazlarda uygulamaların kullanımını kısıtlıyor ve ekran kapalıyken mobil verileri kapatıyor. Ayrıca Bluetooth, Wi-Fi ve GPS gibi batarya aç özelliklerini de kapatıyor. Arka planda Wi-Fi ve mobil verilerin kullanımını sınırlamanın bir yolu da var.

Galaxy J7 Prime yazılımının bir diğer önemli özelliği güvenlik ve mahremiyet üzerine odaklanan Güvenli Klasör özelliği. Bu özellik kullanıcıların bir parmak iziyle uygulamaları kilitlemelerine veya gizlemelerine olanak tanıyor. Güvenli Klasör özelliğine erişmek için kullanıcıların aygıtı bir parmak iziyle kilitlemesi gerekeceğini belirtmek gerekir.

Sponsorlu Bağlantılar

Galaxy J7 Prime ayrıca Samsung’un Public Wi-Fi hotspot’ları üzerinden aktarılan verileri şifreleyen Secure Wi-Fi isimli hizmetini de sunuyor. Galaxy J7 Prime akıllı telefonundaki S bisiklet modu özelliği daha önce Galaxy J3 modelinde görüldü. İki tekerlekli bisikletçilerin yolda iken gelen çağrıların dikkatini dağıtmamaları temel fikri üzerine kurulmuş bir özellik. Bir yolculuğa başlamadan önce bir kullanıcı Hızlı ayarlar menüsünden S bisiklet modunu etkinleştirebilir.

Mod etkinleştirildiğinde arayanlar erişmeye çalıştıkları kişinin şu anda bisiklet bindiğini önceden haber veren bir mesaj alırlar. Çağrı acilse arayanın 1 tuşuna basması yeterli ve telefon ancak biniciyi uyarması için çalıyor. Buna rağmen kullanıcı durana kadar bir çağrı almayı engelleyecek bir hareket kilidi özelliğine sahip. Kullanıcı kolaylığı açısından Samsung S Güç Planlaması, S Güvenli, Güvenli Wi-Fi ve S Bisiklet modu varsayılan olarak Hızlı Ayarlar panelinden geçiş yapıyor.

Samsung Galaxy J7 Prime Kamera İnceleme

Galaxy J7 Prime f/1.9 diyafram açıklığı ve bir LED flaşı olan 13 megapiksel bir arka kamera sunuyor. Geniş diyafram telefonun çekim başına daha fazla ışık yakalamasını ve gündüz ayrıntılı fotoğraflar elde edilmesini sağlıyor. Akıllı telefon tarafından çekilen fotoğrafların çoğunun iyi renkleri var ve oldukça net. Telefonun odaklamayı hızla kilitleyebiliyor ve bu bir avantaj.

Yapay ışık veya düşük ışıkta Galaxy J7 Prime ile çekilen fotoğraflar iyi olmasına rağmen görüntüleri tam boyutlu kontrol ederken hafif taneli görülebilir. Genel olarak J7 Prime’daki arka kamera çeşitli koşullarda iyi performans gösteriyor. Bununla birlikte Samsung’un video için birkaç seçenek daha sunabileceği gerekirdi diye düşünüyoruz. Telefon videoları tam HD çözünürlükte kaydedebiliyor.

8 megapiksellik ön kamera selfies’in detaylı olduğu anlamına gelen f/1.9 diyaframa sahip. Düşük ışık koşullarında ön kamera çok fazla gürültülü bazı çekimler yapabilir. Galaxy J7 Prime’daki kamera uygulaması kullanımı kolay ve gerçekten hızlı açılıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Galaxy J7 Prime Performans İnceleme

8 çekirdekli işlemci gerçekten iyi performans gösteriyor. Dead Trigger 2 gibi oyunlar kolayca oynanmakta. J7 Prime’daki çok görevli uygulamalar da iyi ve uygulamalar hızlı bir şekilde başlıyor. Cihazı kullanırken her an etkileyici olan yaklaşık 1.3GB boş hafıza var. 5.5 inç ekran videoları izlemek ve oyun oynamak için ideal. Hoparlörlerden gelen ses kalitesi şaşırtıcı derecede iyi ve daha yüksek ses seviyelerinde çarpıtma yok.

Bununla birlikte Galaxy J7 Prime’daki parmak izi tarayıcısıyla biraz hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Çoğu zaman işe yarasa da ara sıra birkaç saniyeliğine Home tuşuna basmamız gerekebilir. J7 Prime’ın altında fiyatlandırılan akıllı telefonlarda daha iyi ve daha hızlı olanlar var.

Samsung Galaxy J7 Prime Batarya İnceleme

Samsung Galaxy J7 Prime telefonun taşınabilir olmayan 3300mAh bataryası bulunuyor. İnceleme döneminde kullanışlı olan yeni S Güç Planlama özelliği için Samsun takdiri hak ediyor. Aramalar İçin Ayrılan Pil özelliği en sevilen güç tasarrufu seçeneklerinden biri. Pil Süresini Uzat seçeneğinin seçilmesiyle kullanıcılara çok sayıda özelliği öldürdüğü için sınırlı telefon işlevselliği bırakılacaklarını belirtmek gerekir.

Kullanıcılar mevcut üç seviyenin her biri için mevcut şarj düzeyinde ne kadar yararlı zaman geçirebileceklerini görebiliyorlar. Bu seçenekler ile pil ömrü 2 katına çıkabiliyor. Samsung Galaxy J7 Prime hızlı şarj desteği sunmuyor ancak yaklaşık 30 dakikada telefonu %40şarj etti. Telefonun sıfırdan %100 şarj olması ise 2 saatten az sürüyor.

Samsung Galaxy J7 Prime İnceleme Sonucu

Samsung Galaxy J7 Prime telefonun metal gövde, büyük 3300mAh pil, S Güç Planlaması ve mükemmel ekran gibi birçok özelliği var. S Güç Planlama ve Güvenli Klasör yazılımda düzgün bir katma değer. Büyük bir 5,5 inç ekrana sahip olmasına rağmen J7 Prime kolaylıkla yönetilebiliyor.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com