Kategoriler
Mobil

Şimdiye Kadar Dünyada En Çok Satan Telefon

Dünyada En Çok Satan Telefon “O”

Özellikle akıllı telefonların çıkmasından sonra akıllı telefon satın alma çılgınlığı yaşanmıştı. Bu durumda tabi ki telefon satıcılarına yaradı. Bu çılgınlığa ülkemizde çıkan telefon taksitlendirme yasağı yasası ile etkin bir şekilde yavaşladı. Peki bu kadar telefon çılgınlığı yaşanmasına rağmen dünyada en çok satan telefonun hangisi olduğunu hiç merak ettiniz mi? Sizce hangi telefon olabilir?

Dünyada En Çok Satan Telefon Akıllı Değil

Akıllı telefonların gelmesiyle birlikte telefon piyasasının hiç olmadığı kadar büyüdüğünü ve hareketlendiği söyleyebiliriz. Bu pazarda özellikle son yıllarda Apple ve Samsung gibi markalar ön plana çıksa da, önemli isimler bir hayli fazla. Son 1 yıla bakacak olursak, ekonomik akıllı modellerin giderek popülerleştiğini söyleyebiliriz.

Sponsorlu Bağlantılar

Nokia 1100

Her gün milyonlarca telefon satılıyor önemli rakamlar elde ediliyor. Peki dünyanın en çok satılan telefon modeli hangisi? Belki de böyle bir soruyu sokakta yöneltseniz, cevap olarak Apple veya Samsung’un ürünlerinden bir tanesi söylenirdi, ancak doğru cevap Nokia tarafında. Nokia’nın 2003 yılında duyurduğu telefonu 1100, tarihin en çok satan telefonu olarak kayıtlarda yerini aldı.

Tam 250 Milyon Adet Sattı

Nokia 1100, şimdiye kadar 250 milyonun üzerinde satıldı. Aslında günümüz standartlarını göz önüne alıp da “Nasıl bu kadar satıldı?” demek pek doğru değil. Çünkü akıllı telefonlar çıkmadan önce, bir cep telefonunun uygun fiyatlı (gerçekten uygun ama), ufak boyutlarda, hafif ve uzun şarj ömrü sunması gibi özellikleri önemliydi. 1100 da bunları sunabilen modellerden bir tanesiydi. 96 x 65 piksel çözünürlükte bir ekranı bulunan bu telefon, Snake 2 ve Space Impact+ gibi oyunları bünyesinde barındırıyor, indirilebilir melodi ve ekran görüntülerine izin veriyordu. Feneri de vardı ve sadece 86 gram ağırlığındaydı. Bu tip telefonlar hala ikinci el sitelerinde ve telefoncularda bulunabiliyor.

En Çok Satan Akıllı Telefon Hangisi?

Akıllı telefonlar tarafına baktığımızda ise, analistlere göre Apple’ın iPhone 5s’i 100 milyon satışı geçti. Samsung’un Galaxy S3’ünün de 50 milyonluk satışı geride bıraktığı düşünülüyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com