Kategoriler
Mobil Özel

Tek Tip Şarj Aleti Yasası Kabul Edildi

2017’de Tek Tip Şarj Aleti

Şimdiye kadar hemen herkesin başına gelen en büyük sıkıntılardan birisi de şarj aletimiz yanımızda olmadığı zaman sahip olduğumuz telefona göre şarj aleti bulamamak. Çünkü Samsung, Nokia, Sony, HTC, Apple, Motorola ve ismini sayamadığımız daha birçok telefon üreticisi var ve hepsi kendine özgü bir şarj aleti yapmakta.

Amaç, Elektronik Atıkların Sayısını Azaltmak

Ama artık bu sona erecek. Çünkü Avrupa Parlamentosu’nun aldığı kararla 3 yıl içinde tek tip şarj aleti kullanılacak. Bu uygulamanın amacı çöplere atılan elektronik cihazları sayısını azaltmak. Avrupa Parlamentosu bu şarj aletlerini standart hale getirecek yasayı kabul etti. Buna göre 2017 yılına kadar bütün telefonlarda tek tip şarj aleti kullanılacak.

Sponsorlu Bağlantılar

Tek Tip Şarj Aleti Yasası

Sadece cep telefonları değil cep telefonu benzeri cihazlar içinde aynı şarj aleti kullanılacak. Böyle olunca akla ilk gelen tablet bilgisayarlar ve sonrasında dizüstü bilgisayarlar geliyor. Avrupa Parlamentosu’nun aldığı bu kararın hiçbir bağlılığı yok ama üye ülkeleri kabul edilen bu yasayı benimsemeleri, tek tip şarj aleti kullanımı kararının uygulamaya geçeceğini gösteriyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com