Kategoriler
Ne & Nasıl

Uygulama İçi Satın Alma Açma/Kapatma/Engelleme (iOS)

App Store’da Uygulama İçin Satın Alma Engelleme

Bilindiği gibi iPhone ve iPod touch akıllı telefonunuzda ve iPad tabletlerinizde birçok oyunda ve uygulamada uygulama ve oyun için satın almalar mevcut. Yani ücretli bölümleri uygulama içi satın alma ile satın alabiliyorsunuz. Bunun için App Store’a kredi kartı bilgilerinizi giriyorsunuz. Sonrasında iOS cihazınızdan herhangi bir satın almada kredi kartınızdan bu ücretler tahsil ediliyor. Ama mobil cihazınızı çocuklar alıp oyun oynamaya başladıklarında bu büyük sorun oluyor. Çocuklar bilmeden iPhone ve iPod touch akıllı telefonunuzdan ve iPad tabletinizden yüzlerce TL’lik satın almalar yapabiliyorlar. Bu nedenle eğer isterseniz App Store’daki uygulama içi satın alımları kapatabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

iPhone, iPad, iPod touch Uygulama İçi Satın Alma Açma ve Kapatma (Engelleme)

Uygulama/Oyun için satın almaları iOS cihazınızın Sınırlamalar özelliğini kullanarak kapatabilirsiniz. Sınırlamalar özelliğini devreye sokmak için bir parola oluşturmalısınız. Bu parola satın almalarda kullanacağınız paroladır. Bunun için “Ayarlar > Genel > Sınırlamalar > Sınırlamaları Etkinleştir” yolunu izleyin. sekmesine gelin.

Sonrasında sizden bir parola belirlemeniz istenecektir. Bu parola satın almalarda kullanacağınız paroladır. 4 haneli bir parola belirledikten sonra artık satın almalarda sizden bu parolayı isteyecektir. Sınırlamalar sayfasında parola istenmeyen uygulamaları yeşil renkli göreceksiniz.

uygulama-ici-satin-alma-acma-kapatma-engelleme-ios-0

Eğer tüm satın almaları engellemek istiyorsanız aynı Sınırlamalar sayfasında iTunes Store, iBook Store, App Store gibi seçenekleri de pasif hale getirmeniz gerekiyor.

Resimli Anlatım

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com