Kategoriler
Ne & Nasıl

WhatsApp’da Birisini Engelleme

WhatsApp’ta Birisi Nasıl Engellenir?

WhatsApp uygulaması, en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması. Kullanımı ve güvenliği çok kolay olduğundan bu durum normal. Burada birçok seçeneğiniz var. Arkadaşlarınızla sohbet etme, grup sohbetleri, ücretsiz sesli arama, ücretsiz görüntülü görüşme, fotoğraf ve video paylaşımı v.b. WhatsApp aracılığıyla dosya ve belgeler bile gönderebilirsiniz. Ancak bir kişi sizi WhatsApp’da istenmeyen mesajlar veya pinglerle rahatsız ediyor ve siz de o kişiden kurtulmak istiyorsanız o kişiyi WhatsApp uygulamasında engelleyebilirsiniz. Böylece hiçbir zaman size herhangi bir mesaj gönderemeyecek. Ama size mesaj göndermek için başka bir numara kullanabilirler ancak o numarayı da engelleyebilirsiniz. WhatsApp uygulamasında numara engelleme sınırı yok.

Sponsorlu Bağlantılar

1 – WhatsApp Ayarlardan Engelleme

Öncelikle WhatsApp uygulamasını açın ve en üst sağdaki 3 noktaya dokunun. Sonrasında ise “Ayarlar > Hesaplar > Gizlilik” yolunu izleyin.

Karşınıza çıkan yeni penceredeki seçeneklerden “Engellenmiş kişiler” bölümünü göreceksiniz. Bu bölüme girin. Sonrasında ekranın sağ en üst köşesindeki “+ (artı)” işaretine dokunun. Böylece karşınıza WhatsApp kişileri çıkacak. Buradan istediğiniz kişiyi seçip engelleyebilirsiniz.

2 – Doğrudan Kişiden Engelleme

Diğer bir yöntem ise bunu doğrudan yapmak. Yani engellemek istediğiniz kişiyi bulun ve üzerine dokunun. Tıpkı mesajlarşırken ki gibi. Bu ekranda iken ekranın en üst sağ köşesindeki 3 noktaya dokunun. Çıkan seçenekler arasında “Diğer” seçeneğine girip “Engelle” seçeneğine dokunun. Hepsi bu kadar.

3 – Kayıtlı Olmayan Bir Numarayı Engelleme

Bazen numarası kayıtlı olmayan birisi size WhatsApp üzerinden mesaj gönderebilir ya da arama yapabilir. Bu kişiyi önce WhatsApp kişilere ekleyip engelleme yapabilirsiniz ama kaydetmeden de engellemeniz mümkün. Bunun için bilinmeyen numaradan gelen mesajı açın ve ekrandaki “Spam olarak bildir ve Engelle” seçeneğine dokunmanız yeterli.

Sponsorlu Bağlantılar

Hepsi bu kadar…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com