Kategoriler
Ne & Nasıl

Gmail’de Birisini Engelleme

Gmail’de İstemediğiniz Kişileri Engelleyebilirsiniz

Günümüzde Gmail hesabı olmayan ve günlük olarak Gmail hesabına girmeyen kişi sayısı çok azdır. Özellikle Android işletim sistemi ile beraber Gmail kullanıcı sayısıiyice arttı. Gmail ile dünyaya bağlanıyor, arkadaşlarınızla ve sevdiklerinizle kolayca iletişim kurabiliyorsunuz. Ayrıca resim ve videoları da paylaşabilirsiniz. Fakat her alanda olduğu gibi Gmail’i da kötüye kullanan bazı insanlar var. Yani sizi rahatsız eden bazı Gmail kullanıcıları olabilir. Dolayısıyla kendinizi Gmail’deki bu rahatsız unsurlardan kurtulabilirsiniz ama engellemek en kısa ve kolay yol.

Sponsorlu Bağlantılar

Gmail’de Birisi Nasıl Engellenir?

Bazı postaları alakasız bulduğunuzda bunları spam olarak işaretlersiniz ancak bazen spam olarak işaretlemek yeterli olmaz. Bu filtreler her zaman yararlı değil ama yine de gelen kutunuza giriş yapmanız gerekir. Ve birisinin arkadaşınızdan ayrılmasını istiyorsanız o kişiyi Gmail’de engelleyebilirsiniz. Birçok sahte promosyon postaları veya kuponlar almak için bankalardan teklifler var. Eğer bunları engellemek istiyorsanız o zaman bunu yapmak çok kolay. Bilinmeyen kişilerden veya arkadaşlarınızdan gelen istenmeyen e-postalardan kurtulabilirsiniz.

1 – Engellemek İstediğiniz Kişinin Postasını Açın

Birisini öncelikle engellemek istediğinizde kullanıcı adınızı ve şifrenizi girerek hesabınızı Gmail’de açmanız yeterli. Gelen kutusunda çok sayıda e-posta olabilir. Bu nedenle arama çubuğundaki o kişinin adıyla veya e-posta adresiyle arayın. Ardından o kişiden gelen postaların listesini görüntüleyecek ve bunlardan herhangi birini seçecektir. Tüm posta listesinde engellemek istediğiniz kişiden posta kutusunu açın.

2 – Aşağı Oku Tıklayın ve Göndereni Engelleyin

Posta kutusunu açtığınızda gönderenin adının en sağında aşağı açılır bir ok butonu göreceksiniz. Bu oka tıklayın ve çıkan seçeneklerden ” “AAA BBB” adlı göndereni engelle ” seçeneğine tıklayın.

3 – Engellemeyi Onaylayın

Açılan pencere o kişiyi Gmail’de engellemekten emin olduğunuzu sonuçlandırmak için onay isteyecek. Son olarak “Engelle” seçeneğini seçip sizi rahatsız eden kişiyi engelleyin. Bundan sonra o gönderenden bir daha posta almayacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com