Kategoriler
Ne & Nasıl

Windows 10’da Disk Temizleme

Disk Temizleme Nedir?

Öncelikle disk temizlemenin ne demek olduğunu açıklayalım. Disk temizleme uygulaması bilgisayarınızdaki gereksiz dosyaları temizler ama bu dosyalar içinde geçici dosyalarınız ve eski Windows sürümünüze ait dosyalarda bulunmakta. Dolayısıyla eğer disk temizleme işlemi yapacaksanız iyi düşünmeniz gerekiyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Çünkü disk temizleme işlemini kullanırsanız eski Windows sürümüne geri dönemezsiniz. Eğer kendinize “Ben kesinlikle Windows 10 kullanacağım ve eski Windows sürümünden alacağım hiçbir dosyam yok” diyorsanız içiniz rahat bir şekilde disk temizleme işlemi yapabilirsiniz.

Disk Temizleme Nasıl Yapılır?

Windows 10 Disk Temizleme-2

Windows 10’da bilgisayarınızda depolama alanı açmak için eliniz ile bazı dosyaları silmenize gerek yok. Bunun için disk temizleme uygulamasını kullanabilirsiniz. Bunun için başlat menüsündeki arama bölümüne disk temizleme yazın ve arama sonuçlarında “Disk Temizleme” uygulamasını açın. Uygulamayı sağ tıklayarak yönetici haklarını seçip çalıştırdığınızda Windows 10 önce PC’de bir tarama yapacak.

Tarama sonucu bilgisayarınızda ne kadar boş alan oluşturulabilir ortaya çıkacaktır. Tarama bittikten sonra karşınıza çıkan pencerede temizleme yapılabilecek bir liste çıkacak. Bu listeden istediğinizi işaretleyip temizleme işlemi yapabilirsiniz.

Windows 10 Disk Temizleme

Önemli: Önceki Windows Yüklemesi, Geçici dosyaları ve Geçici Windows Yükleme Dosyaları seçeneklerini seçerek yapacağınız temizleme Windows 10’dan memnun kalmazsanız eski sisteminize geri dönemezsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com