Kategoriler
İnceleme

Xiaomi Mi A1 İnceleme

Xiaomi Mi A1 Hakkında Herşey

Google, Çinli mobil cihaz üreticisi Xiaomi ile ortaklaşa bir Android One akıllı telefonu piyasaya sürdü. Orta segmenti hedefleyen Xiaomi, Temmuz ayında Çin’de tanıtılan Mi 5X’in genel varyantı olan Mi A1 akıllı telefonu piyasaya sundu. Türkiye’de de satışa çıkan bu akıllı telefona gelin yakında bakalım. Ama öncesinde özelliklerinden kısaca bahsedelim.

Sponsorlu Bağlantılar

Xiaomi Mi A1 Kısaca Özellikleri

  • 5.5 inç (1920 x 1080 piksel) Corning Gorilla Glass 3 korumalı LTPS IPS LCD ekran
  • Adreno 506 GPU’lu 8 çekirdekli Snapdragon 625 işlemci
  • 64 GB depolama alanı (microSD kart desteği ile beraber)
  • 4 GB RAM
  • Android 7.1.2 işletim sistemi
  • Çift SIM kart
  • 12 MP, f/2.2 + 12 MP, f/2.6 arka kamera
  • 5 MP ön kamera
  • Boyutlar: 155.4 mm x 75.8 mm x 7.3 mm
  • Ağırlık: 165 gram
  • 3080mAh batarya

Xiaomi Mi A1 Özellikleri ve Fiyatı

Kutuyu açtığınız zaman karşınıza şunlar çıkacak; Xiaomi Mi A1, 2-pinli şarj cihazı (5V-2A), USB Type-C Kablo, SIM İtici Aracı, Hızlı başlangıç rehberi.

Xiaomi Mi A1 Kutu Açılışı

Xiaomi Mi A1 Ekran, Tasarım ve Donanım İnceleme

Xiaomi Mi A1, 5.5 inç (1920×1080 piksel) Full HD 2.5D eğimli cam LTPS ekran ve Corning Gorilla Cam koruması sunuyor. Ekran yeterince parlak. İyi renk sunumu, iyi görüş açısı ve ortalama güneş ışığı okunabilirliğine sahip. Telefon, 5 megapiksel ön kameranın yanında normalde yakınlık ve ortam ışığı algılayıcısı setine ve bir bildirim LED’e, arka aydınlatmalı ekranın altındaki kapasitif dokunmatik butonlara, birleşik metal tasarımına sahip.

Elinizde rahat bir his oluşturduğu için iki elle kullanırken sorunsuz bir kontrol sağlıyor. Her ne kadar Mi A1’in tasarımı eski ve sıkıcı olduğu için tasarımdan fazla bahsetmeyeceğiz. Cihazın arka tarafı bir bakıma OnePlus 5 gibi görünüyor ancak biraz arttırılmış.

Telefon sadece 7.3 mm kalınlığında ve 165 gram ağırlığında. Cihazın sağ tarafında ses tuşları ve güç tuşu bulunuyor. Sol tarafta Hybrid Dual SIM yuvaları var. Aşağı hareket ederek 3.5 mm ses jakı, birincil mikrofon, USB Type-C bağlantı noktası ve bir hoparlör ızgarası var. Üstte ise Kızılötesi algılayıcı ve ikincil mikrofon var.

Sponsorlu Bağlantılar

Arka bölüme geçtiğimizde 12MP çift arka kamera, çift ton ledli flaş ve hemen altında parmak izi algılama modülü var. 12MP çift arka kameralardan birisi geniş açılı merceğe ve diğeri portre modu, arka plan bulanıklığı, 2x optik zoom ve daha fazlasını sunan bir telefoto objektife sahip. Alt kısımda Mi ve Android One markalarını görüyoruz.

Xiaomi Mi A1 Yazılım İnceleme

Xiaomi Mi A1, Android 7.1.2 Nougat’la kutudan çıkıyor. Diğer Xiaomi cihazlarının aksine bir kaç Xiaomi uygulaması olan Stock Android ile birlikte geliyor. Kilit ekranından Google asistanına ve kamera uygulamasına erişebilirsiniz. Tanıtımda 2017 yılına kadar Android 8.0 (Oreo) alacağına söz verildi ve aynı zamanda Android P’yi almak için ilk telefonlardan biri olacağını söylendi. Android One telefonu olduğundan sınırsız yüksek kaliteli fotoğraf ve video yedeklemelerine sahip.

MIUI arayüzlü diğer Xiaomi telefonlarının aksine bu telefon, Pixel başlatıcısı takımını takip ediyor. Yukarıda bahsettiğimiz gibi bir dizi Google uygulamaları ve Xiaomi uygulamaları (Mi Remote, Mi Topluluğu) da geliyor. Xiaomi Mi A1 stok çevirme arayüzü ve Google klavyesi ile birlikte geliyor. Çağrı sırasında kulaklık ses seviyesi iyi ve çağrı sonlaması da yok. Gelişmiş Dirac HD Ses özel amplifikatör sayesinde kulaklıktan gelen ses iyi. Hoparlör çıkışı da iyi ama FM Radyosu yok.

Bu cihaz, MicroSD kart ile 128GB’a kadar daha da genişletilebilen hafızaya, 4GB RAM’e ve 64GB dahili depolama alanına sahip. 4GB RAM’den ilk önyüklemede 2,4GB ve genel olarak 1,9GB elde edersiniz. Depolama alanı olarak ise 64GB’dan 50GB’a kadar ücretsiz dahili depolama alanı sizin.

Xiaomi Mi A1 cihazın arka tarafında kamera modülünün altında bir parmak izi tarayıcısı var. Cihazınıza en fazla 5 parmak izi ekleyebilirsiniz. Telefonun kilidini açmak da çok hızlı.

Sponsorlu Bağlantılar

Xiaomi Mi A1 Performans İnceleme

Xiaomi Mi A1, GPU olarak 650MHz Adreno 506 ile birlikte 2GHz hızında çalışan Octa-Core Snapdragon 625 14nm işlemci ile güçlendirildi. Kapağın altında da 4GB RAM ile tamamlanmakta. Gerçek zamanlı kullanımımızda performans kusursuz ve hızlı. Takılma, gecikme ya da donma yok.

Xiaomi Mi A1 ve Nokia 6 – Hangisi Daha Hızlı

4GB RAM sayesinde çoklu görev her zamankinden çok daha akıcı. Oyun sırasında herhangi bir çerçeve düşüşü veya yavaşlama yok. Ancak oyun oynamak veya kamera uzun süre kullanmak telefonu biraz ısıtıyor.

Xiaomi Mi A1 Kamera İnceleme

Xiaomi Mi A1, f/2,2 diyafram açıklığı, çift tonlu LED flaşlı 12MP arka kamera ve f/2.6 diyafram açıklığına, PDAF’ye sahip bir telefoto objektife sahip ikinci bir 12MP kamera içeren çift kamera kurulumuna sahip.

Ön bölümde ise 5MP selfie sizi bekliyor. Gün ışığı koşullarında Mi A1 arka kamera, daha ince detayları ve iyi renkleri olan tatmin edici bir sonuç ortaya koyuyor. İkincil kamera da iyi bokeh etkisi sunmakta. Düşük ışıklı durumlarda ortalamanın altında olma eğilimi var. 5MP ön kamera da selfie için oldukça iyi ama düşük ışık durumları söz konusu olduğunda hayal kırıklığı yaratıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Bunun dışında Xiaomi Mi A1, bokeh çekimlerini alma becerisi ile birlikte 2x optik zum da sunuyor. Videoları maksimum 4K çözünürlükte ve yavaş çekim (slow-motion) kayıtlarına da sahip. İkincil mikrofon sayesinde video kalitesi iyi ve canlı.

Xiaomi Mi A1 ve Samsung Galaxy A5 (2017) – Hangisi Daha Hızlı

Xiaomi Mi A1 Bağlantı İnceleme

Her SIM kartı özelleştirmenizi sağlayan ayarları Çift SIM seçeneği, Reliance Jio için 4G VoLTE desteği ile 4G bağlantısı, WiFi 802.11 ac (2.4GHz + 5GHz), Bluetooth 4.2, GPS, USB OTG (on-the-go) desteği var. Ama maalesef NFC desteği yok.

Xiaomi Mi A1 Batarya İnceleme

Xiaomi Mi A1 akıllı telefon dahili 3080mAh pil ile güçlendirildi ve güç artışları için 380v’luk bir şarj cihazı ile birlikte geliyor. Bununla birlikte hızlı şarj teknolojisi yok. Kullanım açısından oyun oynama, YouTube’daki videoları izleme, diğer çoklu görev malzemeleri de dahil olmak üzere yoğun kullanımda bile şarj tam 1 gün sürüyor.

Xiaomi Mi A1 Artıları

  • İyi performans
  • Çift kameralar
  • Stok Android

Xiaomi Mi A1 Eksileri

  • Ortalama ön kamera
  • Hibrit SIM yuvası
  • Hızlı şarj desteği yok

Xiaomi Mi A1 İnceleme Sonucu

Sıkıcı tasarımdan vazgeçmeyen Xiaomi Mi A1, çok yönlü performansıyla bu akıllı telefonu orta segmentlerde cazip bir cihaz haline getiriyor. Xiaomi Mi A1 Siyah, Altın ve Rose Altın renklerine ve Türkiye’de şu anda 1.250 TL (İthalatçı garantili) civarı fiyat etiketine sahip.

Sponsorlu Bağlantılar

Xiaomi Mi A1 Telefona Alternatif Telefonlar

Xiaomi Redmi Note 4

Sony Xperia XA1 Plus

Samsung Galaxy J7 (2017)

Nokia 6

Motorola Moto G5S Plus

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com