Kategoriler
Ne & Nasıl Teknoloji

Kayıt, Oyun, Görüntülü Görüşme için En İyi Mikrofon Nasıl Seçilir?

Ekran Kaydı Videosu, Sohbet ve Oyun İçin Mikrofon Seçme

Günümüzde mikrofonlar çok faydalı. Birçok kişi çalışmalarını mikrofon ile tamamlıyor. Biri evden çalışıyorsa çevrimiçi çağrılar için bir mikrofona ihtiyaç duyacaktır. Arkadaşlarınızla veya ailenizle görüntülü sohbet yapmak için çevrimiçi görüşme, çevrimiçi toplantılar, podcast, kayıt, oyun v.b. için bir mikrofon gerekir. Bir mikrofon gerektiren birçok amaç için kullanılmakta. Ancak tüm gereksinimleriniz için en iyi uyan doğru mikrofonu bulmak kolay bir iş değil. Bilgisayarınız için en iyi mikrofonu bulmak için biraz araştırma yapmanız gerekecek. Bir mikrofon satın almaya başlamadan önce en iyi mikrofonu seçmek için aklınızda bulundurmanız gereken bazı noktalar vardır. Bilgisayarınız için bir mikrofon satın almak istiyor ama ihtiyaçlarınıza göre en iyi mikrofonun nasıl bulunacağını bilmiyor musunuz? Öyleyse yazımızı okumaya devam edin.

Sponsorlu Bağlantılar

PC için En İyi Mikrofon Nasıl Seçilir?

Bu yazımızda en iyi mikrofonu bulmak için bazı ipuçları vereceğiz. İhtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun iyi mikrofon bulmanıza yardımcı olacağız.

1 – Bütçenizi Belirleyin

Bilgisayarınız için en iyi mikrofonu seçmeden önce aklınızda bulundurmanız gereken ilk şey bütçenizdir. Mikrofonlu bir telefon satın almak için ne kadar para harcayabilirsiniz? Bu nedenle öncelikle bütçeye karar verin ve o bütçede en iyi mikrofonu bulmak için araştırın. Dolayısıyla bir bütçe belirleyin ve o zaman bu bütçenin altındaki mikrofonları arayın.

2 – Amacınızı Belirleyin

Şimdi asıl şeye geliyor. Hangi amaçla bilgisayarınız için bir mikrofon satın almanız gerekiyor? YouTube videosu için sesinizi kaydetmeniz mi gerekiyor? Çevrimiçi oyun oynamak veya video konferans yapmak için mi mikrofona ihtiyacınız var? Aklınızda bu noktalara karar verin ve buna göre mikrofonu seçin. Çeşitli amaçlar için en iyi olan farklı mikrofonlar mevcut. Podcasting, oyun oynamak, video sohbet, kayıt, streaming v.b. Hangisi için isteyorsunuz?

A – Oyun ve Görüntülü Sohbeti İçin;

Oyun oynamayı seviyorsanız, arkadaşlarınız ve aileniz ile sık sık görüntülü sohbet ediyorsanız, çevrimiçi ders v.b. veriyorsanız size özel bir mikrofon veya mikrofon takılı bir kulaklık seti sizin için en iyi seçenek olabilir. Kulaklığın mikrofonu genellikle sesleri ortadan kaldırmanıza yardımcı olacak tek yönlüdür ve video konuşma işlemlerinizi kesintiye uğramadan yapabilirsiniz. Ayrıca ses seviyesi denetimleri veya açma/kapama düğmeleri anında eyleme geçmek için size daha yakın olacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar

B – Video Oluşturmak, Müzik Yapmak veya Podcaster İçin;

Bilgisayarınız için video oluşturmak, müzik veya podcast yaratmak için bir mikrofon satın almak istiyorsanız o zaman yüksek kalitede bir mikrofon almak her zaman en akıllıca seçimdir. Görüntülü sohbet gibi diğer kullanımlar için ortalama ses kalitesi mikrofonları iyi ancak kayıt geldiğinde yüksek ses kalitesi mikrofonları gereklidir. Bu harika ses kalitesi mikrofonu tutarlı bir ses sunacak ve bunları herhangi bir yere takabilmeniz ve diğer cihazlara bağlamada özgür olursunuz. Sesi işleyebilir ve serbestçe düzenleyebilirsiniz. Bu mikrofonlar gürültüyü de azaltarak kalite kaydını kolayca kaydedebilirsiniz. Dolayısıyla biraz para harcamak ve ses kayıt gereksinimleriniz için en iyi ve kaliteli mikrofon bulmak akıllıca olacaktır.

C – Hafif Kullanıcılar İçin;

Özel bir ihtiyaç için bir mikrofona ihtiyacınız yoksa ve nadiren bir mikrofona gereksinim duyarsanız ışıklı ihtiyaçlar için temel mikrofonlar yeterlidir. Bu amaçla dizüstü bilgisayarınızın dahili mikrofonunu kullanabilir veya dizüstü bilgisayarınız herhangi bir mikrofon içermiyorsa takılı mikrofon ile sağlam bir web kamerası satın alabilirsiniz.

3 – Şartları Gözden Geçirin

Bilgisayarınız için hangi amaca uygun bir mikrofon satın almak istediğinize karar verdikten sonra bütçeniz altındaki mikrofonu arayın. Şimdi mikrofonu ararken düşündüğünüz mikrofonların özelliklerine dikkat etmeniz gerekecek. Mikrofonları ararken kontrol etmeniz gereken bazı özellikler var. Bu özelliklere göre birkaç mikrofon da karşılaştırabilirsiniz.

A – Kullanılabilirlik

İyi bir mikrofon onu çalıştırmak için yüksek teknik bilgiye ihtiyaç duymayan bir mikrofondur. Satın aldığınız mikrofonun kolayca takılabilmesi ve oynatılabilmesi, kayıt yapmaya başlayabilmesi, sohbet edebilmesi v.b. sohbetler yapması kolay olması gerekir. Aynı fiyatlandırmaya ilişkin bazı mikrofonları bulursanız kolay kurulumu destekleyen bir mikrofona geçin.

B – Frekans Tepkisi

Frekans tepkisi iyi bir mikrofonun bir diğer özelliğidir. Frekans hızı, bir erkek sesi, kadın sesi veya bir çocuğun sesi olsun mikrofonun herhangi bir frekansın sesine uyum sağlamasına yardımcı oluyor. Kaydın temiz ve net olmasını sağlamak için söylenen her ayrıntıyı ve sözcüğü kaydetmeye odaklanmasını sağlayacaktır. Dolayısıyla frekans yanıtı farklı seslerin yüksek ve alçak frekanslarına uyum sağlamaya yardımcı oluyor.

Sponsorlu Bağlantılar

C – Pop Filtresi

Bir pop filtresi bir mikrofonun kullanışlı olduğu bir diğer aksesuarıdır. Gürültüleri en aza indirgemeye yardımcı olan ve net bir kesilmiş ses kaydı sağlayan bir ekran türüdür. Mikrofon üzerindeki havanın ağzınızdan etkilenmesini azaltmaya yardımcı olacaktır.

D – Yönlendirme

Bir mikrofonu kontrol etmeniz gereken sonraki şey onun yönlendirmesidir. Kayıt amaçlı mikrofonu satın alıyorsanız daha sonra kardioid ve hiper kardioid mikrofon en iyi seçim olacaktır. Daha odaklanmış mikrofon kayıt ses için en iyisidir. Kardiyot ve hiper kardioid mikrofon oda tonunu ve ortam gürültüsünü en aza indirebiliyor ve bu da yüksek kaliteli ses kaydına neden oluyor ve bu da düzenlemeye ve karıştırmaya daha kolay olacak.

E – Gürültü Zemin veya Gürültü Seviyesi

Kayıt veya podcasting için bir mikrofon seçiyorsanız gürültü durumunu veya gürültü seviyesini kontrol etmeniz arka plan gürültüsünü etkilediğinden gereklidir. Satın alacağınız mikrofonun ses seviyesi yüksekse arka plan ve gereksiz sesleri kolayca yakalayacak ve böylece ses kalitesi düşecektir. Bu nedenle her zaman yüksek gürültü düzeyindeki mikrofonlardan kaçınmalı ve kayıt yapmak istediğiniz sesi kaydedecek şekilde düşük ses seviyeli mikrofonu seçmelisiniz.

F – Duyarlılık

Bir mikrofonun hassaslığı, kayıt için iyi bir diğer önemli etken. Mikrofon yeterince hassas ise ses daha sesli ve daha net olur ki böylece diğer kişi söylenenleri kolayca duyabilir. Bu nedenle mikrofonun hassaslığı ses düzeylerinin verimliliğini etkiler.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com