Kategoriler
İnceleme Özel

Xiaomi Mi Mix 2 İnceleme

Xiaomi Mi Mix 2 Hakkında Her Şey

Mi Mix 2 modeli, Xiaomi’nin sıralamasında bir sınıfı ayırıyor. Elbette Mi5 ve Mi6 gibi amiral gemisi sınıfı telefonlar var ancak kafa karışıklığı yapan, eşi benzeri görülmemiş bir tasarım yeniliği. Yıllarca Apple’ın tasarımlarını çağrıştırdıktan sonra Xiaomi nihayet kendi tasarımına sahip bir modeli de oldu.

Sponsorlu Bağlantılar

Xiaomi Mi MIX 2 Özellikleri – Kısaca

  • 5.99 inç (2160 × 1080 piksel) Full HD ekran
  • Adreno 540 GPU’lu 2.45 GHz hızında 8 çekirdekli Snapdragon 835 64-bit 10nm işlemci
  • 128 GB (UFS 2.1) depolama alanı
  • 6GB LPDDR4x RAM
  • Android 7.1 (Nougat) (MIUI 9 arayüz ile)
  • Çift SIM (nano + nano) kart
  • Sony IMX386 sensörlü 12MP arka kamera, 1.25μm piksel boyutu, f / 2.0 diyafram, çift tonlu LED flaş, 4 eksenli OIS, 4K video kaydı
  • Yüz tanıma, 1080p video kaydı özellikli 5MP ön kamera
  • Boyutlar: 151.8 mm x 75.5 mm x 7.7 mm
  • Ağırlık: 185 gram
  • 3400mAh batarya (Qualcomm Quick Charge 3.0 hızlı şarj özellikli)
  • 4G LTE, WiFi 802.11ac çift bantlı (2 × 2 MU-MIMO), Bluetooth 5.0, GPS / GLONASS / Beidou, NFC, USB Type-C, Parmak izi sensörü

Xiaomi Mi Mix 2 Özellikleri ve Fiyatı

Xiaomi Mi Mix 2 Tasarım İnceleme

Mi Mix 2’nin varoluş nedeni tamamen tasarım ve çok iyi bir tasarım. Telefona baktığınız an bunun özel bir şey olduğu hissine kapılıyorsunuz. Çerçevesiz oluşu bir yıl önceye kadar yabancı değildi ancak şirketin Mi Mix 2 en iyilerden.

Öncelike bu telefonun alnı yok. Ekran görüşünü engelleyen hiçbir çentik, kesiklik yok. 5.99 inç IPS paneli geniş ve üç tarafının dikkat dağıtıcı olmaması nedeniyle kapsamlı bir görünüm sunuyor. Orijinal Mi Mix ile kıyaslandığında yeni model, kavramayı kolaylaştıran daha küçük bir 18:9 oranı paneli kullanıyor.

Ayrıca pratikte olduğundan teoride daha iyi işleyen piezoelektrik kulaklık da yok oldu. Bu sefer Xiaomi küçük bir düzenli konuşmacıya yönlendirdi ve bu kesinlikle daha iyi. Öte yandan,yakınlık sensörü çoğu akıllı telefonda olduğu gibi kızılötesi özelliklerin aksine ultrasonik olmaya devam etmekte. Bu ekranın üstünde alın olmadığından emin olmada büyük rol oynamaktadır.

Teknolojik olarak cihazlarımızın önünü süsleyen tüm sensörleri gizleyebileceğimiz bir noktaya henüz ulaşmadık. Bu notta Mi Mix 2’nin alt kenarı boyunca bir dudak payı var. Orijinal Mix’te olduğundan çok daha küçük olan ön kamera modülü alt kenar boyunca yerini almaya devam ediyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Sağ tarafta ses yuvarlayıcı ve güç düğmesini bulacaksınız. Çoğu Xiaomi cihazının aksine Mix 2’nin en üstünde bir iR blaster yok. Sahip olmak için elverişli bir özellik ve biz bunu özleyeceğiz ama yine de rekabetin çoğunda birkaç nesildir bunlar atlanıyor.

Xiaomi Mi Mix Özellikleri ve Fiyatı

Daha da kötüsü bir kulaklık girişi olmamasıdır. Evet, Xiaomi de Type-C ses grubuna geçti ve bundan çok memnun olmayabilirsiniz. Telefon Type-C’den 3.5 mm’ye dönüştürücü ile birlikte geliyor ancak bu ideal bir telefondan uzak.

Mi Mix 2’nin arka kısmı kesinlikle muhteşem ve çarpıcılığı ile öne mükemmel eşlik ediyor. Merkezi alüminyum çerçeve, çizilmeye karşı oldukça dirençli olduğu kıvrımlı seramik sırtı ile bağlı. Kamera modülünü ve parmak izi tarayıcısını temsil eden iki eş merkezli daire, cihazın üst kısmına doğru oturuyor.

Tabii ki yalnızca bozulmamış kabuk üzerindeki tek kusur, tasarımın geri kalan kısmı ile tamamen simetrik olmayan çift LED flaşıdır. Ayrıca altın renkli “Mix designed by Xiaomi” etiketini göreceksiniz. Bu durum, Xiaomi’nin tasarımından gurur duyduğunu gösterir.

Mi Mix 2, 6 inç kenar daha az ekranıyla fiziksel olarak OnePlus 5 ve onun 5.5 inç ekranından biraz daha küçük. Uzun panel aynı zamanda elinde tutmayı kolaylaştırır. Ergonomisi sağlam, yapı kalitesi mükemmel ve tasarım gözlerimizin üzerinde durduğumuz en iyi araçlardan biridir.

Sponsorlu Bağlantılar

Telefonun 185 gram ağırlığa sahipken alt çene doğru hafif eğrilikle dengeli. Bir donanım tasarımı perspektifinden şikayet edebileceğimiz çok az şey var. Evet kulaklık jakı yok ve bir dereceye kadar iR blaster’da gitmiş ancak bu sadece rekabetin sonucu gelen kaçınılmaz yeniliklerdir.

Xiaomi Mi Mix 2 Yazılım İnceleme

Mi Mix 2, MIUI’yi pratik olarak her Xiaomi cihazında olduğu gibi çalıştırıyor. ROM, tüm özelliklerini kırmızı ile devam ettiriyor ve kesinlikle doğası gereği IOS olan bir kullanıcı arayüzü benimsiyor. Kilit ekranı, alt kenar boyunca bir kamera kısayolu ile temiz bir hat var. Telefonun yeni duvar kağıtlarıyla dolaşmasını sağlayabilirsiniz. Kayıtları hızlıca kaydırdığınızda tüm uygulamaların iOS stilinde düzenlendiği ana ekranı görebilirsiniz. Güvenlik için Xiaomi, MIUI’de bir sürü özelleştirme imkânı sağlıyor.

Temalardan özelleştirilebilir duvar kağıtlarına ve geçiş efektlerine kadar tamamen yeni bir başlatıcı keşfetmeden deneyiminizi kişiselleştirmek için yapabileceğiniz çok şey var. Bunun ötesinde alışmaya başlamış olduğunuz standart MIUI arayüzü bu. Çekirdek Android güncellemeleri söz konusu olduğunda Xiaomi oldukça yavaş ve Oreo, şimdilik Mix 2 için hiçbir yerde görünmüyor ancak Android’in en son sürümünden epeyce özellik alıyor olacak. Bu nedenle çok fazla eksik kalmayacaksınız.

Xiaomi Mi Mix 2 Format Atma

MIUI özelliklerinden bazıları oldukça şık ve birçok OEM’in şu an ilerlediği stok deneyimini aşıyor. Özellikle cihazda yüklü olan herhangi bir uygulamanın birden fazla sürümüne sahip olmanızı sağlayan Çift Uygulamalar özelliğini seveceksiniz.

Bu çift SIM kartlı telefon olduğundan tek bir cihazda iki Whatsapp hesabını aynı anda kullanabilirsiniz anlamına geliyor. Ayrıca Mix 2, arkadaşlarınızla veya ailenizle görüştüğünüzde cihazınızda tamamen ayrı bir profil bulundurmanızı sağlıyor. Birincil tercihten tamamen farklı olan ikinci kullanıcının mobil cihazın tüm işlevlerine erişmesine izin verirken gizliliğinizi korumanıza olanak tanır.

Sponsorlu Bağlantılar

Ayrıca uygulama kilidi, depolama alanı izleme ve telefonumu Mi Hesabıyla ilişkilendiren özellik bulma gibi güvenlikle ilgili genel işlevler de var. Daha dar en-boy oranı yüzünden gerçekten gerek duyulmadı. Son olarak, ekranda yüzen kolay erişilebilir bir açılır pencerede uygulamaları ve eylemleri yapılandırmanıza olanak tanıyan “Hızlı Top (Quick Ball)” özelliği de mevcut.

Xiaomi Mi Mix 2 Performans İnceleme

Akranları gibi Mi Mix 2, 6GB RAM ile eşleştirilmiş bir Snapdragon 835 işlemcisi ile güçlendirilmiş. Her geçen gün performans tatmin edici olduğu için rahatlıkla oyun oynayabilirsiniz. Ayrıca telefon hızlı, akıcı ve anlaşılır bir model olduğunu söyleyelim. Çok çeşitli oyun testleri yapıldı ve hepsinde de takılma asla olmadı. Termal yönetim çok etkileyici. Çünkü uzun süre ağır kullanıma rağmen telefon hiç ısınadı. 128GB depolama alanı, herşeyin hızlı olmasına yardımcı olan UFS 2.1 varyasyonuna sahip.

Xiaomi Mi Mix 2 Ekran İnceleme

Tartışmalı bir şekilde telefonun en önemli parçası olan ekran kullanıcı arayüzü navigasyonunu, medya tüketimini, resim çekmeyi ve temel olarak telefonunuzda yaptığınız her şeyi etkinleştiren bölümdür. Çerçevesiz bir cihazda her şey esas olarak kaybolduğu için bu daha da önemli bir hale geliyor. Bu hakkı elde etmek akıllı bir telefon için kritik önem taşıyor.

Ne 2K paneli ne de AMOLED ekran değil. Yüksek kaliteli bir LCD panele sahip. Xiaomi, Mi Max gibi geniş ekran aygıtlarında bile Full HD panellere sıkıştı ancak Mix 2, ekstra dikey yüksekliği telafi etmek için biraz ileriye götürdü. Sonuç olarak günlük kullanımda keskin görünen bir ekran olsa da dörtlü HD oyun yarışmasına karşı oynandığında mobil VR kullanımı için mükemmel olmayacak.

Artan doygunluk için artırılmış bir mod alsanız da normal moda ayarlandığında renk sunumunun mükemmel olacağı gözlemlendi. Panel DCI P3 standardına uygun. Bu bir LCD panel olduğundan mavi kayma yoktur ve aşırı açılardan bile minimum renk kaymasını gözlemledik. LCD paneller OLED ekranlar tarafından sunulan mürekkep siyahlarıyla eşleşmiyor. Mix 2’deki ekran en zorlu güneş ışığında bile kullanılabilecek kadar parlaktır.

Sponsorlu Bağlantılar

Xiaomi Mi Mix 2 Kamera İnceleme

Xiaomi’nin telefonlarındaki kameralar her zaman denenmiştir. Şirket bu cephede ilerleme kaydetmeye devam ederken Mix 2’deki 12MP modülü hâlâ rekabete ayak uyduramıyor. Honor 9i, OnePlus 5, Nokia 8, LG G6 ve daha fazlasıyla rekabet eden Mi Mix 2’deki fotoğraf makinesi etkileyici değil.

İyi aydınlatılmış koşullarda bile önemli gürültü bastırma eserleri gözlemlendi. Beyaz denge nedeni ile bazı kullanıcılar nispeten mat görünümlü çekimlerden dolayı hayal kırıklığına uğramış olsalar bile bu kesinlikle doğal görünümlü görüntülere yöneliyor. Düşük ışık çekimleri OnePlus 5’den fark edilecek derecede daha kötü. Yakınlaştırma sırasında görülebilecek önemli parazit ve dağınık dijital eserler de var. Genel olarak görüntüler en iyi değil ama ekranda iyi görünüyorlar. Son olarak ikincil bir telefoto fotoğraf makinesinin olmaması, telefonu OnePlus 5’e kıyasla dezavantaja sokuyor.

Xiaomi Mi Mix 2 Bağlantı İnceleme

Mi Mix 2, dünyadaki birçok şebekeyi kapsayan 43 LTE bandına geniş destek sağlayan çift SIM kartlı aygıttır. Bu ağ sorunları olmaksızın dünya çapında kullanılabilen birkaç Xiaomi cihazından biridir ve şirketin Mix 2’yi öncü cihaz olarak Avrupa’ya girmesi mantıklı. Cihaz ayrıca, kullanıcıların aradıkları seçeneklerin çoğunu kapsayan WiFi 802.11ac çift bandlı (2 × 2 MU-MIMO), Bluetooth 5.0, GPS/GLONASS/Beidou ve NFC’yi de destekliyor.

Elbette USB Type-C de var. Daha önce de belirttiğimiz gibi telefonda herhangi bir iR blaster veya kulaklık girişi bulunmamaktadır. Telefonu kullandıkça Type-C 3.5 mm kulaklık girişini özlüyorsunuz. Xiaomi paketinde bir tane dongle var. Ama her bir kulaklığa bir tane takmayı planlıyorsanız maliyet artacaktır.

Xiaomi Mi Mix 2 Batarya İnceleme

Çıkarılamayan 3400mAh’lık bir pil her şeye yetiyor. Xiaomi’nin pil optimizasyonu telefonun bir tam gün ve daha fazla sürmesini sağlıyor. Birden fazla SIM kartı, yapılandırılmış birden fazla e-posta hesabı, müzik çalma, aralıklı kamera kullanımı ve telefon görüşmeleri de dahil olmak üzere telefonun tam gün sürmesi kolaylaştı. Daha hafif bir iş yükü ile pilin bir buçuk gün veya daha fazla süren kalitesini kolayca görebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com