Kategoriler
Galeri

2014 Dünya Kupasında İlginç Bir Başlangıç Vuruşu

2014 Dünya Kupası ve Teknoloji Bir Arada

2014 yılının yaz mevsiminde Brezilya’da yapılacak olan 2014 Dünya Kupası turnuvasının ilk vuruşunu yarı robot birisi yapacak. Belden aşağısı felçli olan ve bu yüzden belden aşağısı için beyin ile yönlendirilebilen ayaklara sahip olan birisi başlangıç vuruşunu yapacak.

Yarı Robot Yarı İnsan

Teknolojinin sınırlarının insanı hayrete düşüreceği bir yıla dair ilk haberler gelmeye devam ediyor. Önümüzdeki yaz Brezilya’da düzenlenecek FIFA Dünya Kupası 2014’ün ilk vuruşunu belden aşağısı felçli birinin sahip olacağı zihin kontrollü bir dışiskelet teknolojisi sayesinde yapacağı açıklandı. Belden aşağısı felçli kişi, vücudunu saran mekanik dış iskeleti beraberinde tekerlekli sandalye ile FIFA 2014’ün açılış maçında santraya kadar gelecek, burada zihin kontrolü ile yani kendi insiyatifi ile ayağa kalkacak ve turnuvanın başlama vuruşunu gerçekleştirecek.

Sponsorlu Bağlantılar

exoskeleton_brazil_world_cup

Plan özetle bu şekilde, ancak konu üzerinde bilimsel/teknolojik çalışmalar henüz tamamlanmış değil. The Walk Again Project olarak isimlendirilen proje için Duke ÜniversitesiNöromühendislik Merkezi, Münih Teknik Üniversitesi, İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü, California Üniversitesi, Kentucky Üniversitesi gibi saygın bilim ve teknoloji odakllı merkezlerde felçli bir insnaı yeniden ayağa kaldırıp yürütmeye odaklı çalışmalar devam ediyor. Projenin sorumlu mühendisi Gordon Cheng yaptığı açıklamada robotun ayakta durması ve ilerleyebilmesinin şu an için işin aşılabilir yönü olduğunu, yürüyüş ve topa vuruş anını gönüllü kişinin tam olarak hissedebilmesinin projedeki asıl mesele olduğunu belirtti. Bizlerde belden aşağısı felçli kimseler için büyük umut ışığı doğuran çalışmaların en iyi şekilde sonuçlanmasını diliyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com