Kategoriler
İnceleme

Asus Zenfone 3 Max (ZC553KL) İnceleme

Asus Zenfone 3 Max (ZC553KL) Hakkında Herşey

Bir kez daha başka bir Asus Zenfone zamanı. Tayvanlı mobil cihaz üreticisinin çıkardığı modellerin sayısı belki de Samsung’dan sonra ikinci sırada. Asus, Zenfone 3 ile girdiği pazara Laser ve Max serileri ile anlamlı bir şekilde farklılaşmaya odaklanıyor ancak sırasıyla kamera ve pil yeteneklerine keskin bir odaklanma var. Bu yazımızda da dev bataryalı Zenfone 3 Max modelini inceleyeğiz. Ama incelemeye geçmeden önce kısaca özelliklerinden bahsedelim.

Sponsorlu Bağlantılar

Asus Zenfone 3 Max (ZC553KL) Kısaca Özellikleri

  • 5.5-inç (1920×1080 piksel) korumalı IPS LCD ekran
  • Adreno 505 GPU’lu 8 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 430 işlemci
  • 2GB/3GB/4GB RAM ve 32GB dahili depolama alanı. Üstelik microSD ile genişletilebilir hafıza
  • Hibrid Çift SIM (Nano-SIM, dual stand-by)
  • ZenUI 3.0 arayüzü ile Android 6.0.1 (Marshmallow) işletim sistemi
  • Çift tonlu çift LED flaşlı, f/2.0 diyaframlı, Lazerli otomatik odaklanmalı 16MP arka kamera
  • f/2.0 diyaframlı 8MP selfie kamera
  • Parmak izi, ivmeölçer, jiroskop, pusula sensörleri
  • 151.4 mm x 76.2 mm x 8.3 mm ebatlarında dış gövde ve 175 gram ağırlık
  • 4100mAh batarya, 912 saat bekleme süresi, 17 saat konuşma süresi

Asus Zenfone 3 Max (ZC553KL) Özellikleri ve Fiyatı

Asus Zenfone 3 Max (ZC553KL) Tasarım İnceleme

Asus Zenfone 3 hattından bir telefon gördüyseniz diğerlerinin tasarımını da tahmin edebilirsiniz. Tasarımda homojenliğin tüketicinin lehine olduğunu iyi değerlendirirsiniz. Gerçekten de alt katmanlı ahizedeki şirket amiral gemisine benzer bir ‘premium’ tasarım kullanması kesinlikle harika. Ancak Zenfone 3 Max modeli Zenfone 3’ün muhteşem cam ve eğirilmiş metal arka yüzeyinden kaçıyor.

Telefonun ön şeridi renk planı için Zenfone 3 Lazerle aynıdır. Laser’in tamamı altın renk iken Max’in önü beyaz. Ekran Gorilla Camı ile kaplı olmasına rağmen çiziklere biraz meyilli. Ekranın üst kısmında yakınlık sensörü, 5MP selfie kamera da dahil olmak üzere standart ön panel dizisini göreceksiniz. Ekranın altında geri, Home ve menü şekilnde 3 kapasitif tuş mevcut. Ne yazık ki bunlar arkadan aydınlatılmamıştır. Zenfone 3 Laser gibi ön cam ekranın kenarında dolaşan ve telefonun arka paneliyle oldukça keskin biçimde birleşen 2.5D eğrisinin bulunduğu göreceksiniz.

Telefonun sağında ses tuşları ve hemen altındaki güç tuşu var. Her iki giriş de büyük dokunsal geribildirim sunuyor ve çok duyarlı. Aslında Asus telefonların sevdiğimiz özelliklerden biri iyi ergonomi ve geribildirimle donatılmış iyi yapılandırılmış cihazlar.

Sol tarafta karma SIM yuvası, üst 3.5 mm ses jakı ve altta microUSB port bulunmakta. Telefonun arka kısmının en altında Asus markası bulunuyor. Çift LED flaş, kamera ve lazer otofokus birimi, çok simetrik bir tasarımla aynı düzlemde oturuyor. Alt kenarın üstünde ve yanında tasarımla uyumlu iki anten bandını fark edeceksiniz ve tabii ki telefonda radyo performansı da artıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir parmak izi tarayıcı da burada mevcut ve hızlı ve doğru olduğunu kanıtladı. Yazılım sayesinde Asus parmak izi tarayıcısı kullanışlı hale geldi. Çağrıları cevaplama, kamerayı başlatma ve fotoğraf çekme gibi işlevleri etkinleştirmek için bir dizi kısayol kullanabilirsiniz. Zenfone 3 Max, 151.4 mm x 76.24 mm x 8.3 mm boyutlarına ve 175 gram civarında ağırlığa sahip ve geniş ekrana rağmen oldukça hafif bir model.

Asus Zenfone 3 Max (ZC553KL) Yazılım İnceleme

Birkaç nesil Asus cihazları gibi yazılımla ilgili endişelerimiz çoğunlukla telefonda yaşanan muazzam miktardaki uygulamalar ile ilgili. Android 6.0.1 tabanlı ZenUI 3.0’ı çalıştıran telefonun arayüz paradigması oldukça standart. Kilit ekranı kamera başlatıcısı ve saatin yanı sıra özelleştirilebilir kısayollar atamanıza izin veriyor. Bildirimleri burada görebilirsiniz.

Daha önce bahsettiğimiz gibi Ana Ekranda özelleştirme yapabilir ve tema paketlerini ve daha fazlasını değiştirebilirsiniz. Önceden yüklenmiş uygulamalara gelince bunlardan 26’ya yakın var ve hava, film yapımcısı, fotoğraf kolajı uygulamaları ve daha pek çok şey içeriyor. Şimdi bunların kötü uygulamalardan uzak olduğunu söylemiyoruz. Bu uygulamaların ne kadar güçlü olduklarına biraz şaşkınlık duyuyoruz ancak bunları önceden yüklemek değerli alanı kaplıyor. Ayrıca bunları silmek her zaman mümkün değil ve yapabileceğiniz en iyi şey onları devre dışı bırakmak.

Neye değer olduğu konusunda sistem sesini, içinde bulunduğunuz senaryoyu temel alarak ayarlayabilen Audio Wizard (Ses Sihirbazı) gibi birkaç şık ekleme var. Daha da önemlisi yazılım oldukça iyi optimize edilmiş bazı ilgi çekici eklemeler sunuyor.

Asus Zenfone 3 Max (ZC553KL) Performans İnceleme

Adreno 505 GPU ile eşleştirilmiş 1.4Ghz Snapdragon 430 işlemci ile güçlendirilem telefona ek olarak bu kalibre aygıtında çoklu görev için yeterli 4GB RAM var. Performans beklediğiniz gibi oluyor ve genel görevlere düzgün bir şekilde geçiyor. ZenUI arayüzü mükemmel seviyede ve süper kaygan ve pürüzsüz bir deneyim sunmak için eldeki donanımla ne kadar iyi bir çift olduğunu memnunüyet verici bir şekilde sürdürüyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Gerçi donanımı zorlayınca işler biraz değişiyor. Bir Snapdragon 430 işlemci ile ağır grafik kullanımı gerçekten bu telefona göre değil. Üst düzey oyunlarda performans düşüyor ve telefon biraz ısınıyor.

Asus Zenfone 3 Max (ZC553KL) Ekran İnceleme

Ekran Full HD IPS panel ve 5.5 inç boyutunda. 401 ppi’lik bir piksel yoğunluğuna sahip. Çözünürlük bu boyuttaki bir panelde mükemmel bir şekilde keskin görünür.Burada kontrast oranı biraz değişiyor ve renkleri biraz susturulmuş gibi görünüyor. Bu nedenle Amoled panellerinde gördüğünüz canlı ve biraz aşırı doymuş renkleri gerçekten beklememelisiniz. Parlaklık seviyeleri 400 nits’lik bir artışla başlıyor. Telefondaki görüntü açısı aşırı açılardan bakıldığında çok yumuşak bir renk kaymasıyla iyi.

Asus Zenfone 3 Max (ZC553KL) Kamera İnceleme

Zenfone 3 Max’in kamera modülünde 16 megapiksel çözünürlüğe sahip bir 1/3″ sensör bulunuyor. Bunun önüne bir f/2.0 diyafram lens yerleştirilmiştir. Daha önce belirttiğimiz gibi Çift LED flaş ve lazer otofokus modülü fotoğraf makinesinin her iki tarafına yerleştirilmiştir. Ön kameranın çözünürlüğü 8 megapiksel ve f/2.2 objektife sahip. Özellikle kamera yazılımı çok sağlam.

Zenfone 3 Max’deki kamera uygulaması şirketin en üst seviyedeki Zenfone 3’ünde bulunan tüm yazılım seçeneklerini sunuyor. Bu pozlamayı, ISO ve daha fazlasını ayarlamanıza izin veren bir manuel mod içeriyor. Gün ışığında Zenfone 3 Max üzerindeki kamera istediğiniz gibi.

Yakınlaştırma çok sayıda gürültü azaltma seçeneği sunsada görüntüler keskin ve çoğunlukla gürültü yok. Kameranın konuyla çok yakın olduğunda bile çok iyi odaklanmayı başardı.

Sponsorlu Bağlantılar

Birçok durumda kamera ilk atışta beyaz dengesini sağlamayla ilgili sorunlar yaşıyordu. Bu özellikle ilk iki çekiminde görülebilir. Fotoğraf makinesi aynı zamanda bazen aşırı zayıflama eğilimindeydi.

Asus Zenfone 3 Max (ZC553KL) Bağlantı ve Batarya İnceleme

Zenfone 3 Max, diğer tüm Zenfone cihazlarıyla aynı bağlantı seçenekleriyle donatılmış. Kızılötesi bağlantı noktası yok. Bu nedenle telefonu kontrol cihazları için kullanamazsınız. 4G LTE desteğinin yanı sıra WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.1 ve GPS’i alırsınız. 32GB depolama alanı var ve bunu bir microSD kartı ile genişletebilirsiniz. Hybrid SIM yuvası sayesinde hem SIM kartları hem de tek bir SIM’i ve microSD’yi kullanabilirsiniz.

Önceki nesil Zenfone Max’e kıyasla batarya kapasitesinde bir düşüş var. Üzerinde sunulan 4100 mAh pil hala muazzam ve daha tutumlu işlemci ile eşleştirmekle birlikte olağanüstü bir pil ömrü elde etmelisiniz. Yoğun kullanımda dahi 2 güne kadar süren bir pil ömrü sizi bekliyor.

Asus Zenfone 3 Max (ZC553KL) Artıları

  • Daha iyi grafik performansı
  • Uzun pil ömrü

Asus Zenfone 3 Max (ZC553KL) Eksileri

  • Daha küçük türevi ile aynı pil kapasitesi
  • Sinyal alım sorunları

Asus Zenfone 3 Max (ZC553KL) İnceleme Sonucu

Zenfone 3 Max oldukça iyi bir akıllı telefon ve bu Zenfone serisinin tamamı için söylenebilecek bir şey. Bununla birlikte ayırt edici bir faktör yok. Zenfone 3 Laser gibi telefonlarda da gerçekten iyi bir pil ömrü sunuyor. Xiaomi Redmi Note 3 ve Redmi Prime’ın benzer özelliklere, performansa ve pil ömrüne daha düşük bir fiyat ile sahip olmasından dolayı Zenfone 3 Max hala bir rekabet içinde.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com