Kategoriler
İnternet

Domain ve Sunucu Alırken Nasıl Tasarruf Edilir?

Alan Adı (Domain) veya Sunucu Alırken Tasarruf Etme

Yeni bir web sitesi açmayı mı planlıyorsunuz? Bir alan adı (domain) satın almak mı istiyorsunuz? Alan adınız için bir sunucu planı almanız mı gerekiyor? Eğer öyleyse o zaman bir alan adı veya sunucu satın almak için önce düşünmeniz gereken bazı noktalar vardır. Günümüzde her küçük ve büyük iş çevrimiçi siteler var. Bazıları ürünlerini ve hizmetlerini tanıtmak isterken bazıları web sitesi açarak o ürünleri satmak istiyor. Bazıları ise dijital reklamcılıkla ek gelir elde etmek için bunu yapıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Dolayısıyla bir web sitesi açmak için çeşitli nedenler olabilir. Ancak daha fazla ilerlemeden önce akıllıca bir karar vermek isterseniz aklınızda bulundurmanız gereken bazı şeyler var. Aslında akıllıca çalışırsanız web siteniz için bir alan adı satın almak veya sunucu için uygun bir miktarda para tasarruf edebilirsiniz. Bu küçük detaylar büyük fark yaratabilir. Bu konu ile ilgili sizinle bu ipuçlarını paylaşacağız.

Paylaşılan Sunucu Planını Satın Alma

Küçük bir işletme çalıştırıyorsanız veya yeni başlayan bir blog yazarı iseniz paylaşılan sunuculara bakın. Paylaşılan sunucular, sunucunuzu diğer kullanıcılarla paylaşmanız demektir. Yani birçok web sitesi tarafından tek bir sunucu kullanılır. Yeni web siteleri başlangıçta çok fazla trafik çekmiyor ve paylaşılan sunucular fazlasıyla yeterli. Gereksinim arttıkça sunucunuzu ileride yükseltebilirsiniz. Paylaşılan bir sunucu 20-25K ziyaretçiyi kolayca idare edebilir. Bu konuda bol miktarda kaynak bulacaksınız.

Ekstra Hizmetleri Hariç Tutma

Ne zaman bir sunucu veya domain satın aldıysanız alan adı gizliliği, koruma, SEO, Sitelock, SSL, Bulut depolama, yedekleme v.b. gibi ekstra hizmetler de sunuyorlar. Ancak bu hizmetler ücretsiz değildir. Bazı web barındırma hizmetleri otomatik olarak bu hizmetleri nihai siparişinize eklerler ancak satın alma işlemini tamamlamadan önce bunları istediğiniz zaman işaretini kaldırabilirsiniz. Bu nedenle son siparişinizi dikkatli bir şekilde inceleyin ve yalnızca ihtiyacınız olan hizmetleri ekleyin.

Kupon Kodlarını Veya Promosyon Bağlantılarını Kullanma

Neredeyse tüm sunucu hizmetleri önemli ölçüde nihai fiyatlarını düşürebilir bazı indirim kupon kodları sunabilir. Bununla birlikte sadece web sitelerinde bu kupon kodlarını bulamazsınız başka yerlere bakmanız gerekecek. Kuponlar çevrimiçi alışverişte para tasarrufu yapmanın en iyi yollarından biridir. Onları akıllıca kullanın.

Sponsorlu Bağlantılar

Başka Bir Yerden Alan Adı (Domain) Satın Alma

Bir alan adı veya sunucu alırken para kazanmanın başka bir yolu da başka bir yerden sorgulamaktır. Her iki şeyi de tek bir web sitesinden satın almak zorunda değilsiniz. Bunları farklı yerlerden satın alabilirsiniz. Bir sunucu sağlayıcısının daha ucuz bir sunucu planı sunduğunu ancak domain kayıt masraflarının pahalı olduğunu fark ederseniz başka bir yerden bir alan adı satın alabilirsiniz. Ayrıca alan adını satın almadan önce farklı hizmetleri karşılaştırın. Ayrıca yıllık yenileme ücretlerini kontrol etmek isteyebilirsiniz.

Uzun Vade için Sunucu Alma

Web siteniz için sunucu satın alırken bilmeniz gereken çok önemli bir nokta. Daha uzun vadeli bir sunucu edinmek tasarruf etmenize yardımcı olur. Web barındırma hizmetleri, planı daha uzun süre satın alırsanız fiyatları düşürür.

Özel Günlerde Sunucu Alma

Eğer sunucuyu doğru zamanda satın alırsanız para kazanabilirsiniz. Barındırma hizmeti yılın bazı özel günlerde büyük indirimler sunuyor. Yeni barındırma hizmetlerinde bu tür günlerde %60-70 indirim yapabilirsiniz. Eğer acele etmiyorsanız ve özel günleri sabırla beklerseniz o zaman gerçekten bir miktar kazandıracaktır.

Sonuç

Bunlar bir domain veya sunucu satın alırken tasarruf etmenin bazı yollarıydı. Son kararınızı vermeden önce bu noktaları göz önünde bulundurun.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com