Kategoriler
Donanım

Bir Kaç Saniyede Şarj Olan Mikropiller Geliyor!

Pil Devrimi

Cep telefonu yada diğer teknolojik cihazlarının pillerini bir kaç saniyede şarj edebilmeyi hiç düşündünüz mü? Hayal bile edilemeyen bu teknoloji yakında gerçeğe dönüşecek. Hem normal pillere nazaran 30 kat daha uzun ömürlü hemde bir kaç saniye içerisinde şarj olabilecek bu piller University of Illinois‘de araştırmacılar tarafından geliştiriliyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir arabanın aküsünü çalıştırabilecek kadar enerji depolayan bu küçük piller aynı zamanda bir kaç milimetrelik yerler kaplıyor.Elektronik alanda yeni gelişmelerinde kapısını açacak bu süper piller yani mikropiller en iyi süperkapasitörleri bile geride bırakıyor.

Profesör William King ve öğrenci James Pikul‘un mikropilleri, yine University of Illinois’ten materyal bilimi ve mühendisliği profesörü Paul Braun‘un hızlı şarj eden katot tasarımını temel alıyor. Ancak King ve Pikul’un tasarımı, Braun’un hızlı-deşarj katotuna bir hızlı şarj anotu ekleyerek onu geliştiriyor.

Araştırmacılar, mikropillerin sensör ve radyo sinyallerinin 30 kat daha uzağa yayınlanabilmesine izin vereceğine ve şu anki elektronik cihazların 30 kat daha küçük üretilebilmesine izin vereceğini söylüyor. İddiaya göre bu piller, rakip teknolojilere kıyasla 1.000 kat daha hızlı şarj olabiliyor.

King, yeni piller sayesinde cihazların pil boyutuna takılıp kalmayacağını söylüyor. Araştırmacılar şu sıralar mikropilleri diğer elektronik cihazlara entegre etmenin ve bu pilleri düşük maliyetle üretmenin yollarını arıyorlar.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com