Kategoriler
Mobil

Facebook ile Hangi WhatsApp Bilgilerim Neden Paylaşılıyor?

Hangi WhatsApp Bilgileri Facebook İle Paylaşılıyor?

Hatırlanacağı üzere bir süre önce WhatsApp, yeni hizmet koşullarını güncellemiş ve bu güncelleme ile birlikte WhatsApp bilgilerinin Facebook ile paylaşılacağı haberleri çıkmıştı. Yani WhatsApp hesap bilgilerinin Facebook ile paylaşılacağı belirtilmişti. Bu konuda WhatsApp resmi olarak açıklama yayınlamış durumda. Buna göre WhatsApp, Facebook ile spam olarak isimlendirilen istenmeyen mesajlar ve taciz edici mesajlarla daha iyi savaşmak için bilgi paylaşımı yapacak. Ayrıca bu şekilde Facebook ile koordineli çalışılacak ve hizmetler arası deneyim geliştirilecek.

Sponsorlu Bağlantılar

Verilen örnek ise şu; “Hizmet Koşulları ve Gizlilik Politikamızı onayladığınızda, WhatsApp’ta doğruladığınız telefon numaranız, servisimizi en son ne zaman kullandığınız gibi bazı hesap bilgilerinizi Facebook ve Facebook şirketler ailesiyle paylaşacağız.”

facebook-ile-hangi-whatsapp-bilgilerim-neden-paylasiliyor

Mesaj, Fotoğraf ve Hesap Bilgilerinizi Kimse Görmeyecek

Yapılan açıklamada WhatsApp sohbetlerinizdeki hiçbir şeyi (mesajları, fotoğraf ve videoları, hesap bilgilerini) Facebook’ta başkalarının görmesi için paylaşılmayacak. Örneğin telefon numaranız Facebook ile paylaşılacak ama bunu yine kimse göremeyecek. Diğer yandan WhatsApp sonhbetleriniz uçtan uca şifrelendiği için bu sohbetlerinizi başta WhatsApp olmak üzere Facebook veya başka bir kimse asla okuyamaz.

WhatsApp Bilgileri Facebook İle Neden Paylaşıyor?

Bilindiği gibi WhatsApp, Facebook tarafından satın alınan bir hizmet ve Facebook şirketler ailesinin bir üyesi. Yapılan açıklamada bu şirketler arasında daha koordineli çalışmak amacıyla bazı bilgiler paylaşılıyor. Bunun nedenlerini ise şöyle açıklamaktalar;

  • Tekil Facebook kullanıcılarını daha doğru bir şekilde belirleyebilmek
  • Spam ve taciz edici mesajlar ile daha iyi savaşabilmek
  • Facebook’ta daha iyi arkadaş önerilerini görmek
  • Facebook’ta size özel, doğru reklamlar gösterebilmek
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com