Kategoriler
Ne & Nasıl Özel

Asus Zenfone 2 Laser IP ve MAC Adresi Öğrenme Resimli Anlatım

IP ve MAC Adresleri Kimlik Bilgileridir

Bilindiği gibi bilgisayarlarda olduğu gibi telefonlarda da IP adresi ve MAC bulunmaktadır. Bu iki adres bir telefonun kimliğidir. Bu kimlik bilgileri görünür yere konmaz ve gerekte yoktur. Çünkü normal bir telefon kullanıcısının hiçbir zaman işine yaramaz. Peki nereden bu IP adresi öğrenilir?

Sponsorlu Bağlantılar

Asus Zenfone 2 Laser Telefonun IP Adresini Öğrenme

Asus marka Zenfone 2 Laser model bir akıllı telefona sahipseniz IP adresini adresini öğrenmek kolay. Yalnız IP adresini öğrenebilmek için mutlaka kablosuz ağa (wi-fi) bağlanmalısınız. Bunun için;

1 – Telefonunuzdan Wi-Fi (kablosuz ağ) açın

2 – Menüden “Ayarlar > Kablosuz” bölümüne girin (yada bildirim çubuğundaki Wi-Fi simgesinin üzerine uzun basın ve çıkan ekranda “Diğer ayarlar” bölümüne girin)

3 – Karşınıza çıkan ekranın sağ üst bölümündeki 3 çizgiye dokunun ve çıkan seçeneklerden “Gelişmiş” seçeneğine dokunun.

4 – Çıkan sayfanın en altındaki “IP Adresi” başlığı altında bulunan ve 192.168.1.113 şeklinde yazan adres Asus Zenfone 2 Laser telefonunuzun IP adresidir.

Sponsorlu Bağlantılar

Asus Zenfone 2 Laser Telefonun Mac Adresini Öğrenme

Asus marka Zenfone 2 Laser model bir akıllı telefona sahipseniz MAC adresini adresini öğrenmek kolay. MAC adresini öğrenmek için herhangi bir internet bağlantısına ihtiyacınız yok. Bunun için;

1 – Menüden “Ayarlar > Kablosuz” bölümüne girin

2 – Karşınıza çıkan ekranın sağ üst bölümündeki 3 çizgiye dokunun ve çıkan seçeneklerden “Gelişmiş” seçeneğine dokunun.

3 – Çıkan sayfanın en altındaki “MAC Adresi” başlığı altında bulunan adres Asus Zenfone 2 Laser telefonunuzun MAC adresidir.

Hem IP Adresi Hemde MAC Adresi Öğrenme

Başka bir yol daha var. Bunun için “Menü > Ayarlar > Hakkında > Durum” yolunu izleyin. Karşınıza çıkan sayfada IP adresi, MAC Adresi ve Bluetooth Adresini öğrenebilirsiniz. Ama Ip adresini öğrenmek için Wi-Fi açık olması gerekir, Bluetooth adresini öğrenmek için Bluetooth açık olması gerekir.

IP Adresi ve MAC Adresi Öğrenme Resimli Anlatım

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com