Kategoriler
Ne & Nasıl

Facebook, Twitter, Gmail, Instagram Hesap Silme-Kapatma

Sosyal Medya Hesaplarımı Nasıl Silebilirim?

Sosyal medya platformlarının etkileşim ve iletişim kurma şeklinizi değiştirdiği doğrudur. Arkadaş edinmek, insanları tanımak, güncellemeleri paylaşmak, sohbet etmek, resimler göndermek v.b. Hatta bazen kendimizi eğlendirmek için Facebook’taki haber akışını kaydırmaya devam ediyoruz. Bununla birlikte bu sosyal medya kanalları bir çeşit bağımlılık ve çoğu zaman boşa zaman harcamaktır. Bu sosyal web sitelerinin çok fazla kullanılması demek Facebook, Twitter veya Instagram’da çok fazla zaman harcamak demek. Çalışmaları ve üretkenliği etkileyeceği gibi birçok açıdan zararlı olabileceğini kanıtlayabiliriz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu sinir bozucu Facebook bildirimlerinden kurtulmak, sosyal medyada çok fazla vakit geçirmemek, Facebook veya Instagram bağımlılığınızı atmak istiyorsanız bütün bu sosyal medya hesaplarınızıdevre dışı bırakabilirsiniz.

Kendinize bu sosyal paylaşım sitelerinden biraz uzak tutmak iyi olur. En azından bir süreliğine. Dolayısıyla bu sitelerden kurtulmak için hesabınızı yeniden etkinleştirmeye hazır olana kadar hesabınızı devre dışı bırakabilirsiniz. Farklı sosyal medya sitelerindeki hesabı devre dışı bırakma prosedürü birbirinden farklıdır. Bu nedenle hepsini bir araya getirdik ve tek bir yazıda Facebook, Twitter, Gmail ve Instagram hesaplarınızı nasıl devre dışı bırakacağınızı anlattık.

Facebook Hesabını Kapatma / Devredışı Bırakma (2019)

1 – Facebook hesabınıza giriş yapın. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin.

2 – Şimdi ana pencerenin sağ üst köşesindeki aşağı ok simgesini tıklayın.

Sponsorlu Bağlantılar

3 – Aşağı ok düğmesine tıkladığınızda bir açılır menü listesi görüntülenir. Burada sayfadan “Ayarlar” seçeneğini seçin.

4 – Bu sayfa ayarlar penceresine yönlendirilecek ve hesabınızla alakalı herhangi bir şeyi değiştirebileceksiniz. Ayarlama penceresinde bir sol yan çubuk ve ana içerik bulunur. Sol kenar çubuğu değiştirmek veya düzenlemek istediğiniz seçenekleri içerir. Verilen seçeneklerden “Genel” sekmesine tıklayın.

5 – Burada bazı güvenlik ayarlarını göreceksiniz. Genel sekmesinin içerik sayfasının alt kısmında bulabileceğiniz “Hesabı Yönet” bölümüne tıklayın.

6 – “Hesabı dondur” seçeneğini tıkladıktan sonra hesabınızı devre dışı bırak adlı başka bir bağlantı görünecek. Bu bağlantıyı tıklayın.

7 – Facebook bırakma nedeni, sayfalar, E-posta devre dışı bırakma v.b. gibi alanların doldurulması gereken bazı girdileri gösterecektir. Dolayısıyla sadece bunları doldurun ve Devre Dışı Bırak butonuna tıklayın.

Sponsorlu Bağlantılar

Twitter Hesabını Kapatma / Devredışı Bırakma (2019)

1 – Önce Twitter web sitesini açın ve orada devre dışı bırakmak istediğiniz hesabınızla giriş yapın.

2 – Üst menü çubuğunda bulunan yumurta simgesini (veya profil resminizi) tıklayın.

3 – Profil simgesini tıkladığınızda profil, ayar, anlar, listeler, klavye kısayolları gibi bazı menü seçenekleri görüntülenir. Menüden “Ayarlar” seçeneğine tıklayın.

4 – “Ayarlar” seçeneğini belirledikten sonra yeni bir pencere açılacaktır. Hesap ayarları penceresinde de bir sol kenar çubuğu ve ana içeriği bulacaksınız. Sol kenar çubuğu mobil, bildirim, hesap, şifre, sessiz sözcükler, arkadaş bulma, gizlilik ve güvenlik, hesap bloke olabilir ve daha fazlası olabilir gibi sekmeler içerir. Sadece “Hesap” sekmesini seçmeniz yeterlidir.

5 – Hesap sayfası içeriğinde aşağıya doğru ilerleyin. Orada hesabınızı devre dışı bırakmak için bir bağlantı göreceksiniz. Bağlantıya tıklayın.

Sponsorlu Bağlantılar

6 – Sonrasında Twitter, hesabınızı gerçekten devre dışı bırakmak istediğinizi onaylamak için bir onay sayfası karşınıza çıkaracaktır. Devre dışı bırak butonuna tıklayın.

Gmail Hesabını Kapatma / Devredışı Bırakma (2019)

1 – Gmail.com’a gidin ve kullanıcı adı ve şifre belirterek gmail hesabınızda oturum açın.

2 – Şimdi ana sayfanın sağ üst köşesindeki profil simgesine tıklayın.

3 – Profil simgesinden “Hesabım” butonuna tıklayın.

4 – Tüm hesap ayarlarınızı içeren yeni bir pencereye yönlendirecektir. Yeni sayfada farklı ayarlar için büyük panel kutuları göreceksiniz. “Hesap Tercihleri” paneline tıklayın.

5 – Karşınıza çıkan yeni sayfanın en altında “Google hesabını ve verileri sil” seçeneğine tıklayın.

Sponsorlu Bağlantılar

6 – Gmail, parolanızı girmenizi ister. Şifrenizi girin ve hesabınızı silin.

Instagram Hesabını Kapatma / Devredışı Bırakma (2019)

1 – Öncelikle Instagram hesabınıza girin.

2 – Şimdi Instagram hesabınızın ana sayfasının sağ üst köşesinde bulunan kullanıcı simgesine tıklayın.

3 – Takipçileriniz, takip ettiğiniz v.b. gibi hesabınızla ilgili bazı ayrıntılar görüntülenecek. Siz Profil düzenle butonuna tıklayın.

4 – Karşınıza çıkan sayfayı aşağı doğru kaydırın ve alt kısmında “Hesabımı geçici olarak devre dışı bırak” seçeneğine tıklayın.

5 – Sonrasında Instagram hesabınızı devre dışı bırakmanızın nedeni size soracaktır. Cevabı seçin ve kırmızı renkli “Geçici olarak hesabı devre dışı bırak” düğmesine gidin.

Sponsorlu Bağlantılar

6 – Bir onaylama pop-up mesajı görünecektir. Sadece “Tamam”  tıklayın ve devam edin. Instagram hesabınız onu tekrar kullanmak isteyene kadar devre dışı bırakılacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com