Kategoriler
İnceleme

HTC U Ultra İnceleme

HTC U Ultra Nasıl Bir Telefon?

HTC, U Ultra ile biraz yenilenmiş bir tasarıma geçti. Daha enteresan olan şey HTC’nin bu işi gerçekten amiral gemisi olarak nitelendirmediği bir model ve çok daha fazlasına sahip olduğunun altını çiziyor olmasıdır. Ayrıca HTC, normal şartlarda bu kadar büyük ekranlı modeller çok nadir çıkarıyor. Peki HTC U Ultra kullanıcılarına ne sunuyor? Gelin incelemeye geçmeden önce kısaca özelliklerinden bahsedelim.

Sponsorlu Bağlantılar

HTC U Ultra Kısaca Özellikleri

  • Gorilla Cam 5 korumalı Safir Camlı 1440×2560 piksel çözünürlüklü 5,7 inç Quad HD Süper LCD 5 ekran (128GB sürüm için)
  • 160×1040 piksel çözünürlüklü 2,0 inç 520 ppi Süper LCD 5 ikincil ekran
  • Adreno 530 GPU’lu Quad-Core Qualcomm Snapdragon 821 64-bit işlemci (2×2.15 GHz Kryo + 2×1.6 GHz Kryo)
  • 4GB RAM, 64/128GB dahili alanı, microSD ile genişletilebilir hafıza
  • HTC Sense UI arayüzlü Android 7.0 (Nougat) işletim sistemi
  • Hibrid çift SIM (nano + nano / microSD)
  • Çift tonlu LED flaşı, f/1.8 diyafram, Lazer AF, OIS, 4K video kaydı olan 12MP (UltraPixel 2) arka kamera
  • f/2.0 diyaframı, UltraPixel modu ile 16MP ön kamera
  • HTC USonic, HTC BoomSound Hi-Fi baskısı, 4 mikrofonlu 3B Ses kaydı
  • 162.4 mm x 79.8 mm x 8 mm dış ebatlar ve 161 gram ağırlık
  • 4G LTE, WiFi 802.11 ac (2.4 ve 5GHz), Bluetooth 4.2 ve GLONASS, NFC, USB 3.1 Type-C ile GPS
  • Quick Charge 3.0 ile 3000mAh batarya
HTC U Ultra Özellikleri ve Fiyatı

HTC U Ultra Tasarım İnceleme

HTC U Ultra’yi tuttuğunuzda göreceğiniz ilk şey cihazın olağanüstü boyutu. Buna alışmak için biraz zaman alıyor. HTC U’nun ekranın her iki yanında da büyüklüğü vurgulayan geniş çerçeveler var. Ön tarafta 5.7 inç büyüklüğünde bir Quad HD ekranı var ancak ilginç olan şey ana ekranın üstünde çalışan ikinci bir ekran. Bu 2 inçlik ekran aslında aynı ekranın bir uzantısı ve 160×1040 piksel çözünürlük sunuyor. İkincil ekranın yanında kulaklık modülü ve 16MP ön kamerası yer alır.

Aktif değilken tamamen görünmez olan bir bildirim LED’i burada bulunuyor. Alt kenar boyunca parmak izi tarayıcısı olarak ikiye katlanan merkezi bir kapasitif düğmeler fark edeceksiniz. Her iki tarafta da arka ve çoklu görev düğmelerine karşılık gelen kapasitif tuşlar var ve bu düğmeler tabii ki arkadan aydınlatmalı. Parmak izi okuyucu normal bir tuşa benzeyen bir dokuya sahip ve buna alışmak biraz zaman alabilir.

Cihazın sağ tarafında ses tuşları ve güç tuşu var. Güç tuşundaki çıkıntılar tanımlamayı kolaylaştırıyor ancak geribildirim açısından yeterince vazgeçilmez. Hem güç tuşunu hem de ses tuşlarınu biraz zorlamak gerekiyor. Sol taraf herhangi bir tuş yok iken üstte Hybrid çift SIM yuvası göreceksiniz.

Altta USB Type-C konektörü ve tekli hoparlör ızgarası bulunmakta. Telefonda maalesef 3.5mm’lik bir ses çıkışı yok. HTC U Ultra, BoomSound hoparlörlerine kıyasla bu deneyim kesinlikle kötü değil ama kesinlikle kendisini özletiyor. Telefonun arkasında çift LED flaş ve lazer otofokus modülünün yanındaki kamera modülü var. Tüm kamera modülü cihazın gövdesinden dışarı çıkıyor ve çizilmeye açık. Cihazın yapısı alüminyum. Telefon ayrıca 160 gramın üzerinde ağırlığa sahip ve elinizden düşmeye karşı daha duyarlı.

Sponsorlu Bağlantılar

HTC U Ultra Yazılım İnceleme

Yazılım açısından U Ultra, Android 7’yi tam olarak özelleştirilmiş bir arayüz katmanı ile çalıştırıyor. Arayüz ana ekrana kısayollar, widget yerleştirmenize izin veren normal Android gibi iki seviyeli bir paradigmaya sahip. Bir kısayol düğmesine dokunmak sizi uygulama çekmecesine götürüyor.

En sol ana ekranda dolaşmak Blinkfeed ekran panelini getiriyor. Her zaman olduğu gibi bu paneli teknoloji, seyahat gibi normal kategorilere ait düzenli kategorilerdeki içeriği gösterecek şekilde özelleştirebilirsiniz. HTC ayrıca kişisel sosyal medya akışlarınızdan içerik eklemeyi kolaylaştırıyor ve böylece tüm bilgilere tek bir yerden erişebilirsiniz.

Boost+ adlı bir başka uygulama arka plan uygulamalarını yönetmenize ve optimize etmenize yardımcı oluyor. Ayrıca Android’in nasıl çalıştığına bakılmaksızın belleği temizlemenizi sağlıyor. Bunun gibi uygulamalar gerçekten gerekli olmayabilir. Tabii ki HTC U Ultra’da donanım geliştirmeleri ile bağlantı kuran yazılım araçları var. BoomSound geçiş özelliği ses performansını ayarlamanızı da sağlıyor.

Geçmişteki HTC cihazlarının aksine U Ultra’da çift ön ateşleme hoparlörleri yok ancak kulaklığı ve alt ateşleme hoparlörünü surround ses simülasyonu yapmak için birleştiriyor. Benzer şekilde USonic uygulaması kendi kulaklarınıza mükemmel şekilde uyan özel bir ses profili oluşturmanızı sağlıyor. Ancak bu yalnızca HTC USonic kulaklıklar ile çalışıyor.

Android Telefonda Şarj Çabuk Bitiyor Neden? Çözüm ve Öneriler

Tabii ki HTC U Ultra’daki ikincil ekranı değiştirmek için bir menü ayarı var. Burada seçenekler az. Ekranı ne zaman değiştireceğinizi seçebiliyorsunuz. Ek olarak siparişi ve daha özel olarak ikinci ekran panellerinden hangisinin görüntülenmesini de değiştirebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar
Android Telefonun Şarjını Bitiren ve Yavaşlatan Uygulamalar

HTC U Ultra Performans İnceleme

Telefonun kendisi Adreno 530 GPU’lu 4 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 821 64-bit işlemci ile destekleniyor. 4GB RAM ile eşleşen donanım tüm güncel amiral gemileri ile aynı seviyede. Beklenen performans, Sense UI arayüzünün çalışma şekli açısından oldukça iyi olduğundan biraz yavaş görünebilir. Arabirim üzerinden navigasyon pürüzsüz ama girişin gerisinde kalıyor gibi görünüyor. Bununla birlikte telefon, uzun süreli çalışma sırasında ve oyun oynarken ısınmaya eğilimli.

HTC U Ultra Ekran İnceleme

5,7 inç Quad HD Süper LCD ekran keskin ve muhteşem görünüyor. Pürüzlü kenarlar algılanması neredeyse imkansız. Aynı şey benzer bir DPI’ye sahip 2 inç ikincil ekran için de geçerli.

LCD ekran biraz sessiz fakat doğal renkleri oldukça iyi görünüyor. Ancak beyazlar mükemmel değil ve maksimum parlaklıkta olsa bile ekranda sarı renkli bir döküm var gibi.

Parlaklık seviyeleri hakkında konuşursak açık hava görünürlüğü mükemmel bir şekilde yeterli. Bizim elimizde ikincil ekranın, ana ekranın bir parçası ve bir şey göstermeseniz dahi asla tamamen kapanmaz.

İkincil paneli kapatsanız dahi hafif gri bir görüntü göreceksiniz.

HTC U Ultra Kamera İnceleme

HTC her zaman kamera özelliklerinin sınırlarını zorlamaya çalışan bir marka. Ama bu modelde durum aynı değil. Yazılım HDR çekimlerinde bile dinamik aralığı çok iyi karşılamıyor ve sonuçta aşırı parlak vurgulara sahip olma eğilimi içeriyor. Odaklanma Lazer Otofiz modülü bulunan bir cihaz için doğru ancak şaşırtıcı derecede yavaş. Ekran üzeri geri beslemeye rağmen kameranın odaklama kilidi olduğunu söylüyor olsa da görüntüyü net biçimde odaklamadan önce bir iki saniye beklemek gerekiyor. Düşük ışık koşullarında bu sorun daha da kötüleşiyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Genel olarak renkler doğal ve telefon gürültü azaltma işleminde biraz dengesiz gibi olsa da bazı ayrıntıları hala koruyor. Ön kamera 16MP bir ünite ve çok detaylı iyi görünümlü fotoğraflar çekiyor.

Android İçin En İyi Hızlandırma Uygulamaları

HTC U Ultra Bağlantı ve Pil Ömrü İnceleme

HTC U Ultra’daki bağlantı seçenekleri arasında 4G LTE, WiFi 802.11 ac (2.4 ve 5GHz), Bluetooth 4.2 ve GLONASS, NFC ile GPS bulunuyor. Hızlı dosya aktarımları için USB 3.1 desteği ile birlikte bir USB Type-C portu da var. Kulaklık girişi olmaması Type-C tipi bağlantı noktasının ses çıkışı için de kullanacağınız anlamına geliyor. Telefon bir Hybrid SIM yuvasına sahip ve cihazdaki saklama alanını genişletmek için ikincil yuvayı kullanabilirsiniz.

HTC Telefonların ve Tabletlerin Listesi

HTC U Ultra’daki batarya oldukça hayal kırıklığı yaratıyor. 3000 mAh kapasitesindeki batarya, bu boyuttaki ve özellikteki bir telefon için yeterli değil. Bu konuda iyi olan tek şey Quick Charge 3.0 (hızlı şarj) desteği. Donuç olarak bu batarya ile günü bitiremeyebilirsiniz.

HTC U11 İnceleme

HTC U Ultra İnceleme Sonucu

HTC U Ultra sadece bir tık kötü olan muhteşem bir telefon. Hiçbir şey olmasa da tasarım tek başına gerçekten yeterli. Güzel mavi renkten ve ultra parlak arka panelden U Ultra neredeyse bir mücevher gibi görünüyor. Zaten HTC U Ultra’nın en iyi yönü bu. Harika bir kamera ve performans sunan Snapdragon 835 yonga setine sahip.

Android Telefon/Tablet İçin En İyi Temizleme Uygulamaları

HTC U Ultra Alternatif Telefonlar

LG V20
Galaxy S7 edge
iPhone 7 Plus
Huawei Mate 9

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com