Kategoriler
İnceleme Özel

OnePlus 5T İnceleme

OnePlus 5T Hakkında Herşey

Son zamanlarda Çinli mobil üreticisi OnePlus, birinci sınıf akıllı telefon segmentindeki şaşırtıcı hamleleri için manşetlerde. Amiral gemilerinde OnePlus 5’den sadece 5 ay sonra OnePlus 5T’yi geliştirerek çıkarması ise tartışmalara yol açtı. OnePlus 5T olarak adlandırılan 18:9 en-boy oranı ekran, gelişmiş kamera ve yeni gelişmiş yüz tanıma teknolojisi sunan bir model. Peki siz OnePlus 5’den sadece 5 ay sonra bir üst modelin (OnePlus 5T) gelmesine kızgın mısınız yoksa heyecanlı mısınız? Gelin öncelikle kısaca özelliklerine bakalım;

Sponsorlu Bağlantılar
  • 6.01 inç (2160 x 1080 piksel) 2K ekran
  • Adreno 540 GPU’lu 8 çekirdekli 2.45GHz+1.9 GHz Kryo işlemci
  • 64GB, 128GB depolama alanı
  • 6GB, 8GB RAM
  • Android 7.1.1 (Nougat) (Oxygen OS 4.7 arayüz ile birlikte)
  • Çift SIM kart
  • 20 MP + 16 MP, f/1.7 arka kamera
  • 16 MP, f/2.0 ön kamera
  • Boyutlar: 156.1 mm x 75 mm x 7.3 mm
  • Ağırlık: 162 gram
  • 3300mAh batarya (Dash Charger hızlı şarj)

OnePlus 5T Özellikleri ve Fiyatı

OnePlus 5T Ekran İnceleme

OnePlus 5T ekran bölümünde göze çarpan değişikliği işaret ediyor. Teknik özellikler sayfasına göre OnePlus 5T, Corning Gorilla Glass 5 korumasıyla birlikte 6.01 inç Optik AMOLED 18:9 en-boy oranlı 2.5D Eğimli cam ekrana (1080×2160 piksel) sahip. Ayrıca ekranda daha fazla yer açmak için çerçeveler minimuma indirildi. Ekran oranındaki ve ekran boyutundaki değişikliğe rağmen hem OnePlus 5 hem de 5T aynı piksel yoğunluğuna sahip. Ekran parlak, siyahlar derin, iyi bir görüntüleme açısı ve renk üretimi mevcut. Metin de keskin görünüyor. Parlak güneş ışığında da mükemmel okunabilir bir ekrana sahip. Genel olarak ekran iyi görünüyor ve galiba ortalama kullanıcıların ellerinden fazla bir şey gelmez.

Tıpkı selefi gibi OnePlus 5T standart sRGB, Uyarlanabilir mod ve Özel renk profiliyle birlikte DCI-P3 renk profilini de almış. Ayrıca bu cihaz aynı zamanda okumayı sevenler için e-reader/paper özelliğine sahip. Ortam ışığının durumuna bağlı olarak bu mod çevreye göre ayarlanmakta. Aslında onu otomatik olarak kullanabilen belirli bir uygulama da ekleyebilirsiniz.

Başka bir özellik de gece modunun olması. Çinli telefonların ve Google Pixel dünyasında artık daha yaygın olan bu özellik, cihaz kullandıktan sonra uykuya dalmanıza yardımcı olmak için ekranda sarı bir renk uygulanmakta, mavi ışıkların emisyonunun azaltılmakta. Burada güneşin ve güneş doğuşunun arasındaki yerin gücünü ayarlayabilirsiniz veya belirli bir zamanda etkinleştirilmesini istediğiniz yerde kullanabilirsiniz.

Yukarıda bahsedilen modların yanı sıra Renk Efekti, Yazı tipi boyutu, Ekran boyutu ve daha fazlasını içeren birçok özelleştirme yapabiliyorsunuz. Kullanıcılar Ambient ekranını açabilir ve geçiş yapabilir.

Sponsorlu Bağlantılar

OnePlus 5T Kutu Açılışı

OnePlus 5T Tasarım İnceleme

OnePlus 5T arkasındaki parmak izi tarayıcı, selefi ile benzer. Yuvarlak metal bir tasarıma sahip. Cihaz, avucunuzda şık, hafif ve rahat bir şekilde duruyor. 156.1x75x7.3 mm ölçülerinde ve 162 gram ağırlığındaki OnePlus 5’den 9 gram daha ağır. OnePlus, selefi gibi 5T anten bantlarının yerleştirilmesi için aynı stratejiyi tercih etti. Ayrıca komple metal tasarım gibi görünmesi için anten bantlarını gizlemeye çalışıyorlar.

Bildirim LED’iyle birlikte ekranın üstünde 16MP’lik bir ön kamera, kulaklık ve manyetik sensör ve jiroskop gibi bir dizi alan barındırıyor. Büyük bir ekrana sahip olduğu için fiziksel bir Ana Ekran tuşu yerine ekranda gezinme düğmesini tercih etmiş. 5T’nin sağ tarafında çift SIM yuvası (nano + nano), güç/kilit tuşu bulunurken sol taraf uyarı Slider ve ses tuşları ile donatılmış. Arka bölümde 16MP + 20MP çift kamera, ikincil mikrofon ve çift LED flaşı var. OnePlus 5T ile seramik parmak izi sensörü arkaya taşındı.

Cihazın alt tarafında 3,5 mm ses jakı, birincil mikrofon, USB Type-C Bağlantı Noktası ve bir diğerinin yanında bulunan bir hoparlör ızgarası ile meşgul olduğu yer.

OnePlus 5T Yazılım ve Kullanıcı Arayüzü İnceleme

OnePlus 5T, Oxygen OS 4.7 arayüzü ile birlikte Android 7.1.1 (Nougat) işletim sistemine sahip. Android Oreo güncellemesi OnePlus 3 ve OnePlus 3T için mevcut olmasına rağmen 2018’in başında Android 8.0 Oreo güncelleme sözü verildi. OnePlus 5T’nin tadını çıkarmak için kendi özelleştirme seçenekleri de var. Kilit ekranından Google Voice asistanına ve kameraya erişebilirsiniz. Bildirim paneline üstten aşağı hızlıca kaydırarak erişebilirsiniz. Uygulama çekmecesini ise aşağıdan yukarıya doğru kaydırarak açın.

Ayrıca gezinme butonlarını değiştirebilir ve gizleyebilirsiniz. Gezinme butonlarını gizlemek için geçiş özelliğini açtığınızda sol köşede fazladan bir düğme eklenir. Kullanıcılar gezinme düğmesini gizlemek veya göstermek için üzerine dokunabilir. Kullanıcılar aynı zamanda ekran üstü düğmelere uzun basın ve iki kez hafifçe dokunma eylemleri atayabilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Ayrıca kullanıcılar karanlık moda ve ışık moduna sahip olacak şekilde ayarları da ayarlayabilir. Karanlık ortamda karanlık mod kullanıyoruz çünkü karanlık ortamlarda görüntülenmesi daha kolay ve bu AMOLED ekran olduğundan pil tasarrufu yapıyor. OnePlus 5T diğer OnePlus cihazları gibi çeşitli jest seçeneklerini de sahip. Uyarı vermek için iki kez hafifçe dokunma, Müzik kontrolü, sessiz çevirme, üç parmak ekran görüntüsü, bildirim için parmak izini sürükleme v.b. Hareketi elle hareket ettirme işlevlerine manuel olarak atayabilirsiniz. Hareket seçenekleri doğru ve düzgün çalışıyor.

OnePlus Telefonların ve Tabletlerin Listesi

Xiaomi’deki İkili uygulamalara benzer şekilde OnePlus, en yeni Oxygen güncellemesine sahip Parallel Apps’i ekledi. Böylece ile Facebook, Instagram, WhatsApp ve daha birçok uygulamayı kopyalayarak aynı uygulamaya iki farklı hesap ile giriş yapmanızı sağlayacak.

En yeni Oxygen güncellemesi sayesinde galeri uygulaması, “Yerler” adı verilen yeni bir özelliğe kavuştu. Kullanıcılar artık çekildikleri yere göre resimleri arayabiliyor.

OnePlus 5T Kamera İnceleme

OnePlus 5T 16MP (çift LED Flaş, f/1.7 diyafram, EIS) ve 20MP kamera (f/1.7 diyafram) şeklinde çift arka kameraya sahip. Şirket düşük ışıkta kamera performansını ve toplam netliği artırmak için OnePlus 5T fotoğraf makinesini değiştirdi. Aslında OnePlus 5T, Sony IMX398 sensörü, f/1,7 diyafram öncülüyle aynı temel kameraya sahip ancak OnePlus 5’in telefoto objektifi, Sony IMX376K sensörüyle donatılmış 20 megapiksel çözünürlükte bir ikinci kamera ile değiştirildi. Böylece düşük ışıklı fotoğrafçılık üzerine odaklanan büyük bir f/1.7 diyaframı var.

Gerçek dünya kullanımından bahseden 5T, çok iyi ayrıntılar, renkler ve canlılıkla gün ışığı koşullarında gerçekten iyi fotoğraflar çekiyor. Ancak doymuş renklerle sıcak bir resim üreten hafif bir beyaz dengesi sorunu var. Derinlik algılayıcı bir kameraya sahip olmamasına rağmen 5T çıkışı OnePlus 5 kadar iyi. HDR modunda çekilen fotoğraf iyi ama OnePlus 5 kadar iyi değil. Bununla birlikte OnePlus 5T’deki yazılım 2X yakınlaştırma modu OnePlus 5’de Optik Zoom kadar iyi değil. Ayrıca OnePlus 5T, karanlıkta sensöre daha fazla ışık veren geniş bir diyaframa sahip.

Sponsorlu Bağlantılar

OnePlus 5T vs iPhone 8 Plus vs Galaxy Note8 Karşılaştırma

AF hızları piyasadaki mevcut amiral gemileri ile aynı seviyede ve hatta daha hızlı. Ön tarafta Sony IMX371 sensörüne, f/2.0 diyafram değerine ve 1.0μm piksel boyutuna sahip. Öncekiyle aynı olan 16MP bir kamera var. Aynı zamanda iyi görüntü kalitesi ile layık pozlar da sunuyor. Video kalitesi de çok iyi. OnePlus 5 ve OnePlus 5T mod değiştiren hareket haricinde aynı kullanıcı arayüzüne sahip. OnePlus 5 söz konusu olduğunda kullanıcıların modu değiştirmek için sol üst köşedeki yatay düğmeye basmaları gerekir. Fakat OnePlus 5T’de modları değiştirmek için yukarı doğru hızlıca itmeniz gerekir.

Kullanıcılar portre modunda iken bir mini galeri, deklanşör düğmesi ve kamera anahtarı olan bir ekranla karşılıyorlar. Üst kısımda flaş, zamanlayıcı, en boy oranı ve HDR modları arasında geçiş yapılabiliyor. Farklı çekim modları Zaman atlamalı, Yavaş hareketli, Fotoğraf, Video, Pro-Mod, Portre ve Panorama’yı da içeriyor. 30fps’de 4K video, 60 fps’de 1080p ve 120fps’de 720p yavaş çekim kaydedebilirsiniz.

OnePlus 5T Arama, Mesajlaşma, Bağlantı ve Depolama İnceleme

OnePlus 5T’de çağrı kalitesi, hoparlör ve kulaklık iti. Cihazdaki varsayılan klavye Google Klavye ama isterseniz Google Play Store’dan başka bir klavye yükleyebilirsiniz. OnePlus 5T, 4G VoLTE, WiFi 802.11ac çift bantlı, Bluetooth 5.0 aptX HD, GPS/GLONASS/Beidou, USB 2.0 Type-C ve NFC gibi çeşitli bağlantı seçeneklerini desteklemektedir.

OnePlus 5T vs LG V30 vs Nokia 8 Karşılaştırma

Depolama açısından 1 varyasyon var; 64GB depolama alanına sahip 6GB LPDDR4x RAM (UFS 2.1) ve 128GB (UFS 2.1) dahili belleğe sahip 8GB LPDDR4x RAM. 8GB RAM’den yaklaşık 5,7GB boşta ve yaklaşık 128GB’dan 111GB boş.

Sponsorlu Bağlantılar

OnePlus 5T Performans ve Parmak İzi Sensörü İnceleme

Adreno 540 GPU, 2.45GHz hızında çalışan 8 çekirdekli Snapdragon 835 64-bit 10nm işlemci ile güçlendirilmiştir. Beklediğiniz gibi cihazın performansı mükemmel.

OnePlus 5T ile parmak izi tarayıcısı ön tarafta daha fazla yer açmak için arka tarafa geri taşındı. Diğer OnePlus cihazlarında olduğu gibi parmak izi burada hızlı. Ayrıca her zaman aktif ve uyurken neredeyse anında telefonunuzun kilidini açabilir. Parmak izi ekleme süreci hızlı ve toplam 5 parmak izi kaydedilebiliyor. Tıpkı diğer OnePlus cihazları gibi burada da parmak izi seramik, ilk etapta çizilemiyor.

OnePlus 5T vs HTC U11 vs Xiaomi Mi Mix 2 Karşılaştırma

Parmak izi bir yana, telefonun kilidini açmak için Yüz kilidi de var. Öncelikle telefonunuzu yüzünüzün 20-30 cm arasında parlak bir ortama tutarak yüzünüzdeki verileri eklemeniz gerekiyor. Süreç boyunca tamamlamak için yüzünü daireyle düzgün şekilde hizaladığınızdan emin olun. Şaşırtıcı bir şekilde Yüz ışıkları, parlak bir ortamda düşündüğümüzden daha hızlı kilidi açıyor.

OnePlus 5T Batarya İnceleme

OnePlus 5 ile aynı DashCharger teknolojisine sahip 3300mAh batarya ile güçlendirilmiştir. Gerçekte 5T, günlük rahatlıkla kullanabilmenizi sağlar ama yoğun bir kullanıcı iseniz Powerbank taşımanızı öneririz. OnePlus 5T’nin pil ömrü kesinlikle iyi ama şaşırtıcı değil. Ama bunu hızlı şarj teknolojisi ile telafi ediyor. Yoğun bir gün yaşayacaksanız pil ömrünü artırmak için uygulamaların arka plan etkinliklerini kısıtlayarak gelişmiş optimizasyon geçişini etkinleştirmenizi öneririz.

Sponsorlu Bağlantılar

OnePlus 5T Artıları

  • Büyük 18: 9 ekran iyi
  • Hızlı performans
  • İyi kamera
  • DashCharging teknolojisi

OnePlus 5T Eksileri

  • OIS’i eksikliği
  • IP sertifikası eksikliği
  • Android Oreo yok

OnePlus 5T İnceleme Sonucu

OnePlus 5T, inanılmaz derecede optimize edilmiş işlemci, geliştirilmiş düşük ışıklı kamera ve akışkan bir kullanıcı arayüzü ile kesinlikle sağlam bir cihaz. Ancak hiçbir telefon mükemmel değildir. Ayrıca amiral gemilerinde standart haline gelen su direnci için IP sertifikasına sahip değil. OnePlus 5T, 28 Kasım 2017 tarihinden itibaren herkes için hazır olacak.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com