Kategoriler
Soru Cevap

Sony Vaio Laptop Win8.1’den Win10’a Yüklendi ve PC Açılmıyor

Sizin sorunuz:

Sponsorlu Bağlantılar

[question] Sony Vaio laptopum 8.1 işletim sisteminde çalışırken kendiliğinden Windows10\’a geçmeye başladı\’Hayır\’ dediğim halde işleme devam etti. Serbest bıraktım. 4-5 saat sonra ekran kapandı. Hiç bir tuşa cevap vermedi. Ben de laptopu kapattım. Acaba; 1- Verilerim kaybolmadan nasıl geri getirebilirim. 2-Belki erken mi kapattım. Daha uzun süre beklersem kurulum tamamlanabilir mi? Bilgi verebilirseniz sevinirim. [/question]

Bizim cevabımız:

Merhaba,

Ben en kötüsünden başlamak istiyorum, en fazla C sürücünüz yani Windows’un kurulu olduğu sürücüdeki bilgileriniz gider.

Gelelim Windows 10’un kurulum aşamasına. Bende Windows 10’a gönüllü yükseltme işlemi yaptım. Ama bende her hangi bir sorun olmadı. Çünkü Windows 10 kurulurken birkaz kez bilgisayar kapanabilir. Şimdi sizin Windows 8.1 işletim sisteminden Windows 10 işletim sistemine yükseltme işleminde 4-5 saat dediğiniz sürede internet hızınıza bağlı olarak Windows 10’u indirir. Sonrasında kurulum işlemine başlar.

Sony vaio laptop windows 8.1 den windows 10 yükseltme

Kurulum işlemi sırasında bilgisayara kapansa bile hiçbir şekilde müdahale yapmamalısınız. Aksi taktirde kurulum yarıda kalır ve bilgisayarınızda artık ne Windows 8.1 vardır ne de Windows 10 vardır. Şöyle anlatayım. Bilgisayarınıza Windows 8 format attığınızı varsayalım. Windows 8 kurulurken kurulumun ortasında DVD’yi DVD/ROM’dan çıkarırsanız ne olur? Eski Windows’u silip yeni Windows’u da kurmadan işlemi iptal etmiş olursunuz ve baştan format atmanız gerekir. Sizin başınıza gelende böyle bir şey olabilir.

Ama Windows 10’da eski işletim sistemini koruma durumu olduğu için güvenli modda bilgisayarınız açmanızı ve sistem geri yüklemeyi denemenizi önerebilirim.

Sponsorlu Bağlantılar

Eğer bu çözüm olmazsa başka bir bilgisayardan Windows 10 indirin ve USB yada DVD’den Windows 10 kurulum işlemine devam ettirin yada baştan kurun.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com