Kategoriler
Ne & Nasıl Özel

Windows 10 Nasıl Kurulur?

Windows 10 Teknik Ön İzleme

Windows 10 rezervasyonları başladı ama sabırsız olanlar teknik ön izlemesini kurup şimdiden Windows 10 kullanabilirler. Böylece herkesten önce siz Windows 10 kullanabilir ve yeni özelliklerini keşfedebilirsiniz. Ama beklemek istiyorsanız o zaman size gelen rezervasyon uyarısına cevap verin ve Microsoft’un size mail atmasını bekleyin.

Sponsorlu Bağlantılar

Windows 10 Ne Zaman Çıkacak?

Windows 10 rezervasyonlarına cevap yazan ve rezervasyon işlemi yapan Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 kullanıcılarına Microsoft indirme linki gönderecek ve bu şekilde bu kullanıcılar ücretsiz olarak Windows 10 kullanmaya başlayacaklar. Microsoft’un blog sitesinden yapılan açıklamada Windows 10 29 Temmuz 2015’de çıkacak.

Windows 10 ve Yeni Özellikleri

Windows’un sesli asistanı Cortana bu sürümde olmayacak. Ayrıca şimdiye kadar her Windows’da gördüğümüz Internet Explorer’da Windows 10’da yok. Bunların yerine “Edge” isimli bir tarayıcı olacak. Eğer bilgisayarınıza Windows 10 kurmak istiyorsanız bundan önce bilgisayarınızın özelliklerini kontrol etmelisiniz. Çünkü Windows 10 sistem gereksinimlerini karşılaması gerekiyor.

Windows 10 Sistem Gereksinimlerini Öğrenmek İçin Tıklayın

Windows 10 Kurma İşlemi

Windows 10 Kurulum İşlemi

Öncelikle Windows Insider programına kayıt olmanız gerekiyor.

Windows Insider Kayıt Ol

Kayıt işleminden sonra 3 seçeneğiniz var. Bunlar Windows 10 rezerve etme, Windows’unuzu yükseltmek ve Windows’u indirmek seçenekleri.

Windows’u yükselt seçeneğini kullanabilmek için Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 işletim sistemine sahip olmalısınız. Eğer bu işletim sistemlerinden birisine sahipseniz ve bilgisayarınız sistem gereksinimlerini karşılıyorsa bu seçeneği kullanabilirsiniz. Bunun için karşınıza çıkan ekranda “Start Upgrade Now” yani “Şimdi Yükseltmeye Başla” seçeneğini seçin.

Sponsorlu Bağlantılar

Windows 10 Nasıl İndirilir?

Eğer bilgisayarınız sistem gereksinimlerine sahip ise ve sıfırdan bir Windows 10 kurulumu yapmak istiyorsanız bunun için öncelikle Windows 10’u indirmelisiniz. Bunun için talimatları takip edin ve download sayfasına geldiğinizde sizden indirmek istediğiniz dili soracaktır. Buradan Türkçe dilini seçip ardından Windows 10’u kolayca indirebilirsiniz. İndireceğiniz Windows 10 boyutu 3.68 GB. İndirirken size bir de Product KEy yani Lisans Anahtarı veriliyor. Bu dosyayı bir DVD’ye yazdırıp bilgisayarınıza Windows 10 kurabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com