Kategoriler
Ne & Nasıl

Windows 10’da Internet Explorer Kaldırma

Internet Explorer Yerine Microsoft Edge

Bilindiği gibi Windowss 10 ile birlikte varsayılan internet tarayıcı olarak Microsoft Edge tarayıcı bulunmakta. Yani önyüklü olarak gelmekte. Şimdiye kadar Internet Explorer önyüklü tarayıcı olarak gelirken artık bu Windows 10 ile sona erdi. Ama Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 işletim sisteminden yükseltme yapanların bilgisayarında Internet Explorer tarayıcısı bulunmaya devam ediyor. Ama isterseniz Internet Explorer web tarayıcısını kaldırabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Internet Explorer Nasıl Kaldırılır?

Windows 10’da Internet Explorer tarayıcısını görmek istemiyorsanız kaldırabilirsiniz. Bunun için öncelikle başlat menüsünün arama butonuna tıklayın ve aramaya “program ve özellikleri” yazın ve arama sonuçlarında bulunan “Program ve Özellikler” menüsüne girin.

Windows 10'da Internet Explorer Kaldırma

Karşınıza çıkan sayfanın sol tarafında “Windows özelliklerini aç veya kapat” yazısına tıklayın. Karşınıza küçük bir pencere çıkacaktır. Buradan Internet Explorer tarayıcısını bulun ve yanındaki kutucuktaki işareti kaldırın. Sonrasında karşınıza çıkan uyarı ekranında “Evet” tıklayın ve “Tamam” butonuna tıklayın. Kaldırma işlemi bittikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Böylece artık bilgisayarınızda Internet Explorer web tarayıcısı yok.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com