Kategoriler
Özel Yazılım

Windows Programlarını Otomatik Yükleme ve Güncelleme

Bilgisayarınızda Program Yüklemek İle Uğraşmayın

Yeni bir masaüstü bilgisayar veya dizüstü bilgisayar satın aldığınızda muhakkak çok seviniriz. Yeni bir sistem alıp üzerinde çalışmak ve yeni araç gereçlerimizi kullanmak heyecan vericidir. Ancak yeni bir bilgisayarı çalıştırırken gerçekten sinir bozucu bir şey var. O da önceden yüklenmiş yazılımlar. Her yeni sistem onlarca önceden yüklenmiş uygulamalarla birlikte gelir ve çoğu işe yaramaz. En kötü yanı ise normal yollarla çoğunu kaldırmamıza izin vermez. Ama iyi bir program yardımıyla bu programları kaldırabilirsiniz. Diğer rahatsız edici yanı ise ihtiyaç duyduğunuz yazılımın tamamını yeni sisteme indirip yüklemektir. İhtiyacınız olan yazılımı aramak, indirmek ve bunları tek tek yüklemek zorundasınız ve bu can sıkıcı olabiliyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Peki böyle bir durumda ne yapabilirsiniz? Çok fazla çaba ve zamana harcamadan yazılımları kolayca bulabilir, indirebilir ve yükleyebilir misiniz? Sizin adınıza yazılımları indirip yükleyebilecek herhangi bir şey var mı? Cevap evet. Bu hizmetin ismi ise Ninite. Ninite servisi bir kerede istediğiniz kadar çok sayıda yazılımı indirip yükleyebileceğiniz harika bir web servisidir.

Ninite Neler Sunuyor?

Ninite yazılımı, göze çarpan bir yazılımdır. Her zaman istediğimiz bir şey. En popüler yazılımları kolayca yüklemenize sağlar ve size zaman kazandırır. İddia ettiği şeyi yapan ve zengin özelliklere sahip bir yazılımdır. Programları bulabilir ve zorluk çekmeden yükleyebilirsiniz. Fakat Ninite benzer programlardan biraz farklı. Nasıl mı?

Herhangi bir Program Yüklemenize Gerek Yok

Bu oldukça etkileyici ama Ninite servisini kullanarak birden fazla programı indirebilmenize rağmen programlarınızı sisteminize yüklemek için herhangi bir yazılımı indirmeniz gerekmemektedir. İndirmeniz ve çalıştırmanız gereken tek bir kurucu var. O da 416 KB boyutundaki Ninite yükleyicisi. Yalnızca bu Ninite yükleyicisini kullanarak sisteminizde yaklaşık 50 popüler ve isteğe bağlı yazılımı indirebilirsiniz.

Farklı Yazılımları Bir Kez İndirin

Bu özellik Ninite’nin birçok insanın kalbini kazandığı temel özellikler. Ninite, sisteminizde bir defada birkaç yazılım indirmenizi sağlar. Yeni bir sistem satın aldığınızda gereksiz önceden yüklenmiş yazılımlar doludur. Kolayca onlardan kurtulabilir ve onları kaldırabilirsiniz. Web sitelerinde farklı yazılımlar bulmak, onları aramak ve bunları tek tek kurmak oldukça sıkıcı bir iştir. Ninite hizmetini kullanarak düzinelerce yazılım indirin. Sadece sisteminize yüklemek istediğiniz yazılımı seçmeniz ve Ninite yükleyicisini çalıştırmanız yeterli.

Sponsorlu Bağlantılar

Yazılımı Güncelleme

Bilgisayarınıza sadece program indirmek için değil aynı zamanda mevcut programları güncellemek içinde Ninite hizmetini kullanabilirsiniz. Tek yapamnız gereken Ninite yükleyicisini çalıştırmak. Böylece sisteminizde kurulu olan yazılımın en son sürümünü bulacaksınız. Herhangi bir güncelleme bulursa ilgili yazılımı günceller ve eğer herhangi bir güncelleme yok ise hiçbir şey yapmaz ve o yazılımı atlar.

Ninite Güvenli mi?

Ninite herhangi bir reklam içermez veya düğmeleri tıklayarak başka yerlere götürmez. Web sitesi tamamen güvenlidir ve indirmek için üzerinde bulunduğunuz tüm yazılımların güvende olduğu garanti edilmektedir. URL’sinin başında https adresini kontrol edebilirsiniz.

Ninite Tamamen Ücretsizdir

Harika olan ise Ninite hizmetini almak için bir kuruş bile harcamak zorunda kalmamanızdır. Ancak mali olarak Ninite Ekibini desteklemek istiyorsanız onlardan Ninite Updater gibi ücretli servisleri satın alabilirsiniz. Ninite updater servisi sistem tepsisinde çalışan bir araçtır ve bunu kullanarak yazılımı tek bir tıklama ile güncelleyebilirsiniz. Ninite Updater servisinin ücreti yıllık 9 Dolar.

Yüzlerce PC’yi Tek Bir Yerden Yönetme

Kurumsal kullanıcılar için Ninite hizmeti, 100’den fazla bilgisayarı merkezi olarak yönetmenize yardımcı olacak olan Ninite Pro sürümünü sunuyor. Bu sürümün maliyeti ise aylık 20 Dolar.

Ninite Resmi Web Sayfası

Ninite Nasıl Çalışır?

Ninite yazılımını sisteminizde indirip kullanmak oldukça kolaydır. Bunu 2-3 adımda gerçekleştirebilirsiniz. Aşağıda Ninite yazılımını indirmekle ilgili adımlar verilmiştir.

Sponsorlu Bağlantılar

1 – Yazılım Seçimi

Her şeyden önce Ninite web sitesine gidin. Bundan sonra web sitesinin ana sayfasında istediğiniz başlıkları içeren bir panel göreceksiniz. Buradan sisteminize kurmak istediğiniz tüm yazılımları seçin. Çeşitli araçlar, güvenlik, çalışma zamanı, çevrimiçi depolama, sıkıştırma, belgeler, geliştirici araçları v.b. gibi çeşitli kategorilere yerleştirilen yaklaşık 100 yazılım bulunmaktadır. Verilen seçeneklerden istediğiniz sayıda yazılımı seçebilirsiniz. Bu yüzden arzu edilenleri seçin ve bir sonraki adıma geçin.

2 – Ninite Installer’ı İndirin

Yüklemek istediğiniz tüm yazılımı seçtikten sonra bir sonraki adım Ninite tarafından sağlanan bir yükleyici indirmektir. Sisteminizde Ninite yükleyicisini indirmeniz gerekiyor. Ayrıca yükleyiciyi sisteminizin indirme bölümünde saklandığı takdirde başka bir klasöre yerleştirmeyi unutmayın. Bu yükleyiciye ihtiyacınız olacak, bu yüzden kimsenin bilerek veya yanlışlıkla silmesine izin vermemek için bir yere yerleştirin.

3 – Yükleyiciyi Çalıştır

Yükleyiciyi kurduktan sonra çalıştırmanız yeterlidir. Programı sisteminize kurmanız gerekmez. Çalıştırdığınızda çalışmaya başlayacaktır. Ninite seçtiğiniz tüm programları otomatik olarak yükleyecek ve bir daha tıklamanız gerekmeyecek. Tüm yazılımlar başarılı bir şekilde yüklendiğinde onlarla ilgili ayrıntılarını ve durumlarını kontrol edebilirsiniz. Ninite hizmetini kullanarak yüklediğiniz programları güncellemek istiyorsanız Ninite Installer’ı çalıştırmanız yeterlidir ve böylece ilgili program ile ilgili bir güncelleme olup olmadığını kontrol edecektir. Güncelleme mevcutsa o zaman yazılımı güncelleyecektir aksi halde atlayacaktır.

Sonuç

Hiç şüphe yok ki Ninite servisi, harika bir hizmettir. Zamandan tasarruf sağlar ve çaba harcamazsınız. Artık yüklemek istediğiniz program için internet üzerinden arama yapmak zorunda değilsiniz. Ayrıca bu düzinelerce programı birer birer yüklemenize gerek kalmaz. Çünkü Ninite bunu bir kerede otomatik olarak yapacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com