Kategoriler
Teknoloji

Dijital Tasarım İçin İhtiyacınız Olan 5 Program

Elektronik Ortamlarda Kullanabileceğiniz En İyi Programlar

Elektronik ürünlerin tasarım sürecinde, kullanıcı deneyimini göz önünde bulundurarak tasarlanmış olmaları, ayrıca elektronik ürünlerin cazip hale getirilmesi çok önemlidir. Bir PCB tasarımcısı iseniz veya piyasaya fikir edinmek isteyen bir girişimciyseniz, doğru tasarım yazılımını elinizin altından almanız önemlidir. İşte dikkate alınması gereken ürünlerden birkaçı.

Sponsorlu Bağlantılar

1 – Adobe Ürünleri

Photoshop ve Illustrator gibi Adobe Ürünleri ürünün tasarım sürecinde çok fazla kullanılmayabilir ancak elektronik ürüne yapışan ambalaj tasarımı veya grafik etiketler söz konusu olduğunda genellikle kullanılır. Bu tür ürünler ögenizi ve çevreleyen ambalajınızı ön plana çıkaracaktır. Ürününüzün en çok satan bir satıcı olması durumunda hayati önem taşıyan bir şey.

2 – 3D Studio Max

Belirli bir elektronik ürünün harici tasarımı söz konusu olduğunda çekici görünmesi çok önemlidir. Bununla birlikte yalnızca cazip görünmesi gerekmez. Aynı zamanda iç devre kartı ve diğer önemli bileşenleri koruyabilecek şekilde tasarlanması gerekir. 3D Studio Max programı geliştirmek istediğiniz ürünün 3 boyutlu grafiğini tasarlamanıza yardımcı olur. Böylece prototip geliştirme aşamasında nasıl görüneceğine ilişkin daha iyi bir fikir edinebilirsiniz. 3DSM, CAD yazılımı yani “Bilgisayar Destekli Tasarım” olarak bilinir ve piyasadaki en popüler CAD programlarından birisidir.

3 – Altium PCB Design

Elektronik ürünün içine yerleştirilen devre kartı tasarımının da göz önüne alınması gerekiyor. Fikrinizi bir sonraki seviyeye taşımak için bir profesyonel kiralayabilir veya Altium PCB Design yazılımının yardımıyla bunu kendiniz yapabilirsiniz. Bu tür yazılımlar devreyi ve ürününüzü hayata geçirmek için muhtemelen yararlanmak zorunda kalacağınız pek çok bileşeni daha fazla kontrol edecek birleşik bir tasarım ortamı sağlayacaktır. Altium lisansı ücretsiz değil. Ancak kesinlikle ürünlerinize büyük bir avantaj sağlayacak bir yazılımdır.

4 – Ürün Taslak Yazılımı

3D Studio Max programı ürününüzün bir prototip olarak nasıl görüneceğini iyi bir fikir verecek olsa da tasarım ve geliştirme çabalarınızın ulaşmak istediğiniz şeyin tam bir kopyasıyla bitmesi için planları hala dikkate almanız gerekir. Potansiyel olarak Photoshop veya benzeri grafik tasarım araçlarını kullanarak bir plan taslağına erişebilirsiniz. Bununla birlikte uygun ürün planı yazılımını kullanmak ürününüzün çalışmak için neyin içermesi gerektiğini çok daha doğru bir çizimle verecektir.

Sponsorlu Bağlantılar

5 – 3 Boyutlu Baskı Yazılımı

3 boyutlu yazıcılar sayesinde ürün tasarımcıları artık ürünlerinin ömür boyu örneklerini prototip aşamasından önce oluşturabilirler. Bu tasarımcılara ve geliştiricilere kullanıcı deneyimini iyileştirmek için ürünlerin nasıl olacağını ve nelerin değiştirilmesi gerektiğini görmesine yardımcı olabilir. Bu nedenle ürünlerinizin nasıl görüneceği hakkında size daha iyi bir fikir vermek için en iyi 3D yazıcı yazılımlarından bazılarına bakmanız en iyisi olacaktır.

Sonuç

Yukarıda PCB tasarımcılarının ve benzerlerinin ürünlerinin tasarım ve geliştirme aşamasında yararlanacakları ticaretin temel araçları bulunmaktadır. Ürününüzün başarılı olduğundan emin olmak istiyorsanız size daha kolay ve çok daha profesyonel bir deneyim kazandırmak için yukarıdaki ürünleri mutlaka göz önünde bulundurun.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com