Kategoriler
İnceleme Yazılım

EaseUS Todo Backup Home İnceleme – Tam Sistem Yedeği Oluşturma

EaseUS Todo Backup Home İle Sistem Yedeği Alma

Günümüzde bilgisayarlardaki veriler artık çok önemli ve bu verileri korumaya çok ihtiyacımız var. Bilgisayarlar hayatımızın en önemli parçalarından biri haline geldi. Fotoğraflarınızı, videolarınızı, önemli belgelerinizi, iş sunularınızı, iş günlüklerinizi, faturalarınızı, filmlerinizi, oyunlarınızı ve daha pek çok şeyi depolamak ve birçok işlevi gerçekleştirmek bu akıllı makineler üzerinden oluyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Ancak sistem çökmesi, virüs saldırısı, kaza sonucu silinme, hırsızlık, yazılım bozulması ve bunun gibi çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilecek veri kaybı riski yüksek olduğu için tüm dosyaların masaüstü veya dizüstü bilgisayarlarda tamamen güvende olduğunu söyleyemeyiz. Dolayısıyla gerektiğinde kurtarabilmeniz için tüm verilerinizi yedeklemek oldukça önemli. Bu yazımız inanılmaz ve yüksek performanslı bir veri yedekleme yazılımı arayanlar için. İnceleyeceğimiz programın adı EaseUS Todo Backup Home.

EaseUS Todo Backup Home 10.6 İncelenme

EaseUS Todo Backup Home programı verimli ve yararlı özelliklere sahip bir paket ile verimli bir yedekleme yazılımıdır. Bu program, kaçınılmaz olduğunda otomatik olarak geri yükleyebileceğiniz verilerinizin güncel yedeklerini muhafaza ettiğinden veri kaybı konusunda bir daha endişe etmek zorunda kalmazsınız.

EaseUS Todo Backup Home 10.6 Arayüz

Önce EaseUS Todo Backup Home programının arayüzünden bahsedelim. Sizi asla hayal kırıklığına uğratmıyor. Bütün EaseUS ürünlerinde olduğu gibi basit ve kullanımı kolay.Ayrıca temiz, dağınıklığı olmayan, kullanıcı dostu ve profesyonel. Yazılımı ilk açtığınızda pencerenin üst kısmında tüm ana ögeleri görürsünüz. Tüm kontroller kendiliğinden açıklayıcı. Dolayısıyla çok fazla bilgi sahibi olmayanların bile kolay anlamasını sağlar.

Disk/Partition BackUp Menüsü

Disk/Partition Backup bölümü, disk veya bölüm yedekleme özelliği herhangi bir HDD veya SSD’nin tüm bölümünü yedeklemenizi sağlar. Diski yükseltmeniz gerektiğinde veya bir başkasıyla değiştirmek istediğinizde oldukça yararlı olur. Bölümlerinizin yedeklerini oluşturabilir ve koruyabilirsiniz. Ya da bütün diski oluşturup tutabilir ve daha sonra yeni bir diske veya yükseltilmiş diske kolayca yükleyebilirsiniz. Herhangi bir şey olursa veri yedekleme işlemini geri yükleyebildiğinizden, diskinizi yükseltirken veya değiştirirken herhangi bir veri kaybını veya veri bozulmasını önler. Aynı işlemi yapmak için, yazılımı başlatın ve en üst menü çubuğunda bulunan “Disk/Partition Backup” seçeneğini tıklayın.

Sponsorlu Bağlantılar

Şimdi yedeklemek istediğiniz tüm bölümleri seçmeniz gerekiyor. Herhangi bir bölümü seçebilir.

Ayrıca yedek ayarlarınızı özelleştirebilirsiniz. Yedeklemenizi korumanız gerekiyorsa şifre koyabilirsiniz. E-posta bildirimlerinizi de ayarlayabilirsiniz. Aynı işlemi yapmak için yukarıdaki resimde gösterildiği gibi yedekleme seçeneklerine tıklamanız ve bu işlemlerden herhangi birini gerçekleştirmeniz yeterli. Sonrasında “Proceed (İlerleyin)” butonuna tıklayın.

File BackUp (Dosyaları Yedekleme) Menüsü

İşte programın en önemli bir başka özelliği. Dosyalarımız paha biçilmez. Bu yüzden bozulmadan, silinmeden veya kalıcı olarak yok edilmeden bir yedekleme yapmak önemli. EaseUS Todo Backup Home programı dosyalarınızı kolaylıkla yedeklemenize yardımcı oluyor. Fotoğrafları, videoları, müzik, ses, belgeleri ve ağ paylaşımlı dosyalarını yedekleyebilirsiniz. Bunun için programı açın ve “Files BackUp (Dosyalar Yedekle)” menüsüne tıklayın. Yedeklemek istediğiniz tüm dosyaları ve klasörleri tarayıp seçebileceğiniz yeni bir pencere açılacaktır. Tüm dosyalar ve klasörler orijinal adlarıyla yedeklenecektir.

Ayrıca bir açıklama eklemek isterseniz ve ayarladıysanız yedeklemeyi zamanlayabilirsiniz. “Proceed (İlerleyin)” butonuna tıkladığınız andan itibaren dosyalarınızı yedeklemeye başlar ve bittiğinde sisteminizde aynı şekilde bir bildirim görüntülenir.

System BackUp (Sistem Yedekleme) Menüsü

Bütün sisteminizi yedeklemek istiyorsanız EaseUS Todo BackUp Home programı tüm sisteminizi kolaylıkla yedeklemenizi sağlayacaktır. Ayrıca tüm sistemi bir önceki ayara ve veriye geri yükleyebilirsiniz. Programı kullanarak sisteminizi yedeklemek için programı açın ve ardından menü çubuğunda “System BackUp (Sistem Yedekleme)” seçeneğini tıklayın. Şimdi sistem sürücüsünü seçin ve ardından “Proceed (İlerleyin) butonuna tıklayarak yedeklemeye geçin. Yedekleme için ayrıca gerektiğinde kolaylıkla bulabilmeniz için bir açıklama ekleyebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Ayrıca yedeklemelerinizi zamanlayabilirsiniz. Yedeklemeyi haftalık, aylık veya günlük sıklıkta programlayın. Yedekleme için yol konumunu değiştirmeniz gerekir. Bu program aynı işlemi de yapmanıza izin veriyor.

Keep A BackUp Of Your Mails (E-Postalarınızın Yedeklerini Oluşturma) Menüsü

Sadece dosyalarınızı, klasörlerinizi, fotoğraflarınızı, videolarınızı, bölümleri, diskleri, diskleri v.b. yedeklemek için değil aynı zamanda program ile e-postalarınızı da yedekleyebilirsiniz. Önemli tüm e-postalarınızı korumak için görünümünüzü yedeklemenizi sağlar. Ancak Outlook’unuzu yedeklemek için öncelikle Windows sisteminizde oturum açmanız gerekir. Aksi halde yedekleme yapmaz ve bir hata gösterir.

Clone Disk/Partition (Disk/Bölüm Çoğaltma) Menüsü

Windows’unuzu SSD’ye kopyalamak ister misiniz? HDD’yi SSD’ye kopyalamanız mı gerekiyor? EaseUS Todo BackUp Home da bunun bir çözümü var. Disk sistemini ve bölümünü klonlamanızı sağlayan en iyi klonlama programı. Sabit diskinizi yenisiyle kopyalayın. Farklı boyuttaki disk MBR’den GPT’ye, SSD’den SSD’ye v.b. arasında kopyalama gerçekleştirin.

“Partition Clone” özelliği tüm bölümleri içeriğiyle kolaylıkla kopyalamanızı sağlar. Windows’unuzu yeniden yüklemeden dahi kolayca SDD’ye taşıyabilirsiniz. Programı kullanarak Windows’u SSD’ye kopyalamak için birkaç tıklama yeter.

Quick Disaster Recovery (Hızlı Felaket Kurtarma)

Artık dosyalarınız yanlışlıkla silinip sistem ya da bilgisayar çöküyorsa, sabit disk başarısız oluyorsa, Petya Ransomware, WannaCry gibi virüs saldırıları yaşanıyorsa endişelenmeniz gerekmiyor. Bu özellikle sayesinde herşeyi orijinal haline getirebilirsiniz. Bu program tüm dosyaları, bölümleri, diskleri, sistemi çok kısa sürede kurtarıyor ve size dijital yaşam kazandırıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

PreOS

Bu programın PreOS özelliğini oldukça verimli ve kullanışlı. Aslında bu programda PreOS özelliğini etkinleştirirseniz yazılımı Windows’dan önce bile önyükleyebilirsiniz. Sisteminizde herhangi bir şekilde sistem çökmesi, bozulma v.b. sebeplerden dolayı sistem verilerinize erişemiyorsanız o zaman bu programı önyükleyebilir ve daha sonra tüm sisteminizi kolaylıkla kurtarabilirsiniz.

Toolbox (Araç Kutusu)

Bu program aynı zamanda resim kontrolü, veri silme, günlükleri kontrol etme, PreOS’u etkinleştirme, bir acil durum diski oluşturma gibi pek çok yararlı araç içeren bir araç kutusu içeriyor. Kullanmak istediğiniz aracı seçin ve talimatları izleyin.

EaseUS Todo Backup Home Artıları

  • Kullanımı kolay.
  • Hızlı İşleme.
  • Dosyaları, bölümler, diskler v.b hızlı yedekleme.
  • Bölümlerinizi, sisteminizi ve diski kopyalamanıza yardımcı olur.
  • Verileri hızla silin.
  • Sistemin arızalanması, çarpma v.b. durumlarda sistemi kurtarmak için PreOS özelliği.
  • Hızlı Felaket Kurtarma.
  • Deneme Sürümü Var

EaseUS Todo Backup Home Eksileri

  • Yok

EaseUS Todo Backup Home İncelenme Sonucu

EaseUS Todo Backup Home programı tüm veri yedekleme ihtiyaçlarınız için etkili bir platform sunuyor. Yazılımın özellikleri harika ve size birçok faydalı işlevler sunuyor. Disk, bölmeler, dosyalar, klasörler veya tüm sistemi birkaç tıklama ile yedekleyebilir ve programın Quick Disaster Recovery (Hızlı Felaket Kurtarma) özelliğiyle onları kurtarabilirsiniz. Sistemi çoğaltma, bölümler ve diskler de sağlanmaktadır. Yazılımın milyonlarca memnun müşteriye sahip olmasının nedenleri şunlar; orun yaşadığınız her an teknik ekibinden destek alabilirsiniz. Ücretsiz sürümünü denemenizi ve tüm özelliklerini kendiniz kontrol etmenizi öneririz.

EaseUS Todo Backup Home Resmi Web (İndirme) Sayfası

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com