Kategoriler
Ne & Nasıl

Facebook’ta Birisini Engelleme

Facebook’ta İstemediğiniz Kişileri Engelleyebilirsiniz

Günümüzde Facebook hesabı olmayan ve günlük olarak Facebook hesabına girmeyen kişi sayısı çok azdır. Zira gerek ülkemizde gerekse dünya çapında Facebook kullanıcı sayısı çok fazla. Facebook ile dünyaya bağlanıyor, arkadaşlarınızla ve sevdiklerinizle kolayca iletişim kurabiliyorsunuz. Ayrıca resim ve videoları da paylaşabilirsiniz. Normalde mesajlaşma, bazı belgeleri paylaşma, özel gün fotoğrafları ve duygularınızı ve ruh halinizi Facebook ile paylaşıyorsunuz.

Sponsorlu Bağlantılar

Fakat her alanda olduğu gibi Facebook’u da kötüye kullanan bazı insanlar var. Örneğin tehdit, hoş olmayan yorumlar, gereksiz etiketleme, istenmeyen mesajlar gönderme gibi sizi rahatsız eden bazı Facebook kullanıcıları olabilir.

Facebook Profilinin Sahte Olup Olmadığı Nasıl Kontrol Edilir?

Dolayısıyla kendinizi Facebook’taki bu anti-sosyal unsurlardan kurtarmak için etiketleri kaldırmak, yorumları silmek, kişinin mesajlaşmasını durdurmak veya bazen onları görmezden gelmek gibi birçok seçenek bulunmaktadır. Ancak bunlara bir bir zaman harcamak yerine kişiyi engelleyebilirsiniz. Facebook’ta birisini engellemek oldukça kolay.

Facebook’ta Birisi Nasıl Engellenir?

Facebook’ta sizi rahatsız eden birçok kişi olabilir ve onları görmezden gelebilirsiniz. Ama isterseniz o kişiyi ya da kişileri kendinizden ve profilinizden uzak tutabilirsiniz. Facebook, kullanıcılarının insanlarla bağlantı kurmalarında dünya çapında en güvenli sosyal medya sitelerinden biridir. Facebook’ta birisini engellemek istediğinizde o kişinin sizi etiketlemesini, mesaj göndermesini ve böyle seçenekler sunulduğunda size bildirmek göndermesini sağlayabilirsiniz. Ama bu seçenekleri bulmak biraz zahmetli. Bu nedenle engelleme seçeneğini kullanabilirsiniz. Birisini engellemenin iki yolu vardır.

A – Gizlilik Ayarlarını Kullanarak Engelleme

1 – Profilinizin sağ üst köşesinden “Ayarlar” seçeneğine tıklayın.

2 – Yeni ekrandaki sol menüden “Engelleme” seçeneğine tıklayın.

Facebook Profil Resmi Nasıl Değiştirilir?

3 – “Kullanıcıları Engelle” bölümünüde ilgili yere isim veya e-posta adresi yazıp mavi renkli “Engelle” buyonuna tıklayın.

Sponsorlu Bağlantılar

4 – Böylece karşınıza yazdığınız isim veya e-posta adresi ile ilgili kişiler çıkacak. Buradaki kişiler arasında engellemek istediğinizi kişiyi bulup engelleyin.

B – Facebook Profili Kullanarak Engelleme

1 – Engellemek istediğiniz kişinin profiline girin.

2 – Ekranda “Mesaj” butonunun yanındaki 3 noktaya tıklayın.

3 – Çıkan seçeneklerin en altındaki “Engelle” seçeneğini seçin.

Facebook Onay Kodu Nedir ve Nasıl Alınır?

4 – Çıkan bilgilendirme mesajını okuduktan sonra “Onayla” butonuna tıklayın.

Hepsi bu kadar…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com