Kategoriler
İnceleme

LG G6 İnceleme

LG G6 Hakkında Herşey

LG, G5 ile modüler bir kurulum sunarak çok farklı olmaya çalıştı. Hatta çıkarılabilir bir batarya ve bellek genişletme üst segment akıllı telefonlarda nadirleşen iki özellikti. Bununla birlikte modüler kurulum bir çılgınlıktı ve bu farklar satışlarda neredeyse hiçbir etki yapmadı. Dolayısıyla çıkartılabilir batarya G&’da iptal edildi. Müşteri ihtiyaçları yıllar içinde değiştiğinden ve hafıza artırma birçok kullanıcı için öncelik olduğundan bazı değişiklikle kaçınılmaz oldu. Gelin incelemeye geçmeden önce kısaca özelliklerinden bahsedelim.

Sponsorlu Bağlantılar

LG G6 Kısaca Özellikleri

  • 148.9×71.9×7.9 mm boyutlarında ve 163 gram ağırlığında
  • IP68 su ve toz geçirmezlik, alüminyum çerçeve, ön ve arka cam Corning Gorilla Glass 5 korumalı
  • Tek SIM (Nano-SIM) ve Hybrid Çift SIM (Nano-SIM, dual stand-by)
  • ~%78 ekran-gövde orantılı 5.7 inç IPS LCD ekran, 2880×1440 piksel (18:9) çözünürlük, 564 ppi piksel yoğunluğu, Corning Gorilla Glass 3 ekran korumalı
  • LG UX 6.0 UI arayüzlü Android 7 işletim sistemi
  • Adreno 530 GPU’lu 2×2.35 GHz Kryo + 2×1.6 GHz Kryo Snapdragon 821 işlemci
  • 4GB RAM’li 32/64/128GB depolama alanı seçenekleri ve MicroSD kart desteği
  • 13 MP (f/1.8) + 13 MP (f/2.4) arka kamera
  • 5 MP, f/2.2, 1080p ön kamera
  • Özel mikrofon ile aktif gürültü önleyici, USB .1, Type-C, USB On-The-Go, parmak izi okuyucu, ivmeölçer, jiroskop, yakınlık sensörü, pusula
  • Çıkarılamaz 3300mAh pil

LG G6 Özellikleri ve Fiyatı

LG G6 Tasarım İnceleme

LG G5, kötü bir tasarıma sahipti. Esnek ekranlarla bu ekran boyutuna sahip bir akıllı telefon için çok büyüktü. Elbette modüler tasarım normalden büyük olmasının mazereti olarak verilebilir. Bununla birlikte LG’nin öngördüğü modüler konsept çok mükemmel değildi. Nihai sonuç özellikle LG’nin V10 gibi iyi inşa edilmiş ve premium akıllı telefonu üretmesinden sonra amiral gemisi ürünü için etkileyici değildi.

G6’dan kullanıcılar oldukça memnun kaldı. Tamamıyla G5’den farklıydı. Boyut gerçekten küçüktü ve büyük bir 5.7 inç ekrana sahip olmasına rağmen ele alınması çok kolay. Aslında daha küçük bir 5.5 inç ekrana sahip olan S7 kenarından daha küçük. S7 kenarı biraz daha ince ve kenar ekranı aslında olduğundan biraz daha kompakt olmasına rağmen G6 gerçekten daha küçük. LG G6, dört köşenin her birindeki en küçük çerçeveler sayesinde kullanırken zahmetsiz hissediyor.

LG G6 İçin Duvar Kağıtları

LG, ergonomiye de çok fazla dikkat etti. Çerçevesisiz harika ancak parmaklarınızı koyabileceğiniz bir yer olması gerekir. Aksi takdirde uzun süreli kullanımlarda yorgunluğa neden olabilir. Aynı nedenle G6 ekranın üst kısmına kıyasla daha kalın bir alt bölüme sahip. Ön kamera sensörleri ve kulaklığı en üstte bulurken burada bir LG markası da var.

Telefon camdan yapılmış kavis arka bölüm sayesinde avuca sığıyor. LG bu kez malzemenin değiştirilmesinin gerçekten bir fark yarattığını fark etti. Ağırlık dağılımı mükemmel ve sonuç olarak telefon olduğu kadar ağır hissetmiyor. Tabanın alt kısmında birincil mikrofon, USB Type-C bağlantı noktası ve hoparlör bulunurken 3.5mm ses girişi ve ikincil mikrofon üstte bulunur. LG, yan montajlı ses kontrollerini G5 ile geri çevirdi ve G6’nın sol tarafında da ses tuşları var. Sağ tarafta çıkarılacak bir PIN gerektiren kart tepsisini göreceksiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Arkada gövde ile aynı hızda kalan kamera modülünü göreceksiniz ancak yine de ayrı bir cam parçası ile korunuyor ve kesik net olarak görülebiliyor. Çünkü büyük bir cam parçacığı kırmak daha kolaydır. Zira eğer tek bir cam parçası olsaydı ana arka cam paramparça olduğunda kameralar üzerinde bir çatlağın ortaya çıkma ihtimali yüksek olurdu.

Parmak izi sensörü kamera modülünün altında bulunuyor ve son olarak G6 markasını altta görebilirsiniz. Kıvrımlı arka bölüm harika hissediyor ancak ne yazık ki LG ekranda düz bir cam seçti ve bu belki de tek dezaavantaj. G6’daki pahlı kenarlar gerçekten güzel görünüyor ve çok keskin değillerdir. Gümüş ve Siyah modellerde gerçekten iyi görünüyor.

Özellikle Siyah renk seçeneğinde arka panel parmak izi bırakıyor. Gümüş modelin fırçalanmış bir metal görünüşü var. Beyaz model ise Altın renk ekleri sayesinde benzersizliğe sahip.

LG G6 Dayanıklılık İnceleme

LG ayrıca dayanıklılığı ürünün müşteriye satılmasında uzun bir yol kat etmenin zor bir yolunu öğrendi. Samsung, S7 serisinden sonra Apple’ın telefonlarını su geçirmez hale getirdiği gerçeğini göz önüne alarak çoğunluğa katılmak için istedi. Bu sefer ki LG G6, tozdan ve sudan koruyan bir IP68 derecesine sahip. Arka cam Corning Gorilla Glass 5.

Gümüş varyantın fırçalanmış metal görünümünden dolayı neredeyse tamamen maskelenmiş olsa bile çok fazla çizilmez. Çizilmelerin Beyaz üzerinde daha belirgin olacağını ve Siyahda kolayca görülebileceğini düşünüyoruz. Garip bir nedenle LG ekranda Gorilla Glass 3’ü kullandı. Yani bu, ön ekran camının arka panel kadar dayanıklı olmadığı anlamına geliyor. Belki de fazla dayanıklılık gerektirmiyor. Ayrıca kamera camının da Corning Gorilla Glass 3 olduğunu ve LG’nin maliyet azaltmak için bunu yaptığını bildiren bir rapor var.

Sponsorlu Bağlantılar

LG G6 Ekran İnceleme

G6, şaşırtıcı derecede büyük bir 5.7 inç ekranla donatılmış olarak geliyor. Telefonun boyutu ekranın boyutunu oldukça iyi maskeliyor ve sonuç olarak ekranın daha küçük olduğuna dair bir his var. 18:9 en-boy oranı da buna özgü bir faktör olabilir. Cihazda doğal olarak yakalanan içerik, 18:9 oranına ayarlanabilir ve ekranda harika görünüyor. 18:9 en-boy oranı ekranın 2880×1440 piksellik bir alışılmadık çözünürlüğe sahip olduğu anlamına geliyor. Ekran net ve yansıtıcı ekrana rağmen iyi güneş ışığı okunabilirliği sunuyor. Parlaklık da yeterli.

Hem Dolby Vision hem de HDR10 teknolojilerini destekleyen renkler çok güzel. Bununla birlikte bu teknolojileri kullanabilmek için uygun içeriğe ihtiyacınız olacak ve şu anda Netflix’i destekleyen yalnızca birkaç içerik bulunmakta.

Bazı üreticiler düzenli bir dikdörtgen ekran kullanıyor ve bu etkiyi vermek için köşeleri yuvarlatılmış bir kesime sahipler. G6, farklı içeriği görüntülemek ve belirli bir saatte zaman aşımı yapmak üzere konfigüre edilebilen daima ekran modunda (always on display) olmak üzere çift dokunmayı destekliyor. Sonuç olarak tek elle kullanım için arayüzü daha da optimize etmek için gerçekten çok fazla seçeneğe sahip değilsiniz.

Ekranın yaydığı mavi ışık miktarını esasen kesen bir konfor izleme modu var. Bu gözlerinizdeki ve beyindeki zorlamanın azalmasına yardımcı olacaktır. Bu göz yorgunluğunu azaltmada iyi bir iş çıkarıyor.

LG G6 Parmak İzi Okuyucu

LG parmak izi tarayıcıları her zaman sağlamlık konusunda bir sorun yaşıyorlar. Hareket ediyormuş gibi görünüyorlar. Ama G6’da parmak izi tarayıcı son derece sağlam ve mükemmel bir şekilde yerleşmiş. İşlevinden ödün vermeden bunu yapıyor ve tıklandığında hızlı bir geri bildirim veriyor. Her zaman aktif olduğu için kullanıcılar telefonun kilidini açabilir ya da parmağını sensöre yerleştirerek telefonu ilk önce uyandırıp parmağını sensöre yerleştirirler.

Sponsorlu Bağlantılar

LG G6 Gizli Menü (Hidden Menu) Kodları

Sensör, parmak izlerini 360 derecede algılıyor ve nemli olsa dahi tanınmasıyla iyi bir iş çıkarıyor. Telefon su geçirmez olduğundan bunu yapması zaten beklenir. S7 serisinde parmaklarınız ıslak ya da terliyse sorun çıkarıyor.

Ama G6’da bu sorunu göremezsiniz. Kilit açma hızları da oldukça hızlı ancak boş ekrandan ana ekrana geçiş olduğundan daha yavaş gibi. Kullanıcılar cihaza maksimum 5 parmak izi ekleyebilir ve Galeri veya QuickMemo+ uygulamasındaki belirli kilitli ögelerin kilidini veya telefon kilidini açmak için bunu kullanabilir. Sensör başarısız olduğunda telefona erişmek için ayrıca bir yedek şifre, PIN veya desen ayarlamanız gerekiyor.

LG G6 Arama ve Mesajlaşma İnceleme

Arama kalitesi LG G6’da oldukça iyi. Kulaklık yeterince yüksek ve netlik de çok iyi. Hoparlör gürültülü ortamlarda bile çok iyi. Numara çevirici büyük ve kullanımı kolay. Belirli bir numara girebilir veya kişileriniz arasında arama yapabilirsiniz. Hatta dahili arama taraması ve numara engelleme ile birlikte geliyor. Ekranın daha dar en-boy oranına rağmen yazması da kolay.

OnePlus 5 ve LG G6 – Hangisi Daha Hızlı

Varsayılan klavye Google Klavye’ye çok benzeyen bir düzene sahip LG Klavye. LG Klavye’ye kolay alışacaksınız. Özelleştirilebilir ve ipucu girişlerini destekliyor. Düzeni, yüksekliği ayarlayabilir ve klavyeyi sola veya sağa doğru hareket ettirmenize izin vererek tek elle kullanım mümkün.

LG G6 Yazılım ve Kullanıcı Arayüzü İnceleme

LG G6, LG UX 6.0 ile birlikte Android 7.0 işletim sistemine sahip. LG’nin her zaman özelleştirilebilir ancak çirkin bir kullanıcı arayüzü vardı. Bu sefer özelleştirilebilirliği korurken daha az çirkin ve daha az rahatsızlık verici. Ana ekran varsayılan olarak ana ekranda bulunan tüm uygulamaları görüntülüyor ve kullanıcılar ihtiyaç duyduklarında ayarlardan uygulama sürgüsünü etkinleştiriyorlar.

Sponsorlu Bağlantılar

Kilitleme ekranı, saat konumu, kısayollar, hızlıca kaydırma efekti, hava durumu animasyonu v.b. özelleştirilebilir. Telefonu farklı görsel efektler elde etmek ve ek olanları çevrimiçi indirmek için tema da seçebilirsiniz. Kullanıcılar en alttaki gezinme tuşlarını seçebilirler. Ana ekran, geri ve çoklu görev düğmelerinin dışında bildirim çekme geçişi veya Capture+ ve QSlide kısayolları olabilecek iki satır daha ekleyebilirsiniz.

LG G6 ve OnePlus 5T – Hangisi Daha Hızlı

Kullanıcılar ayrıca ekrandaki ögeleri beğenilerine göre daha büyük veya daha küçük yaparak ekran boyutunu ayarlayabilirler. Uuygulama ölçeklemesini ayrı ayrı ayarlayabilirsiniz. Bildirim çekmecesi de özelleştirilebilir ve iki sayfalık bir düzen içeriyor. Ayrıca akıllı telefonunuzu kablosuz olarak yansıtmak için Miracast ve Chromecast desteği de mevcut.

Belki de uzun ekran için ana kullanım durumu çoklu görev uygulamaları için ek alan yaratıyor. Ekstra dikey alan bir bakışta daha geniş bir ekranı daha fazla pencere tutmaya yardımcı oluyor. Buna ek olarak kamera uygulaması, resimler çekiminizi kesintiye uğratmadan veya galeri önizleme düğmesine basmak zorunda kalmadan son çekilen resimlerinizi küçük resim olarak önizlemenize olanak tanıyor.

LG G6 Depolama, Bağlantı ve Performans İnceleme

LG G6 32GB ve 64GB depolama çeşitleri ile geliyor ancak çoğu bölge yalnızca 32GB sürümü bulunuyor. Cihaz aynı zamanda kapasitesi 256GB’a kadar artırılabilen microSD kart desteğine sahip. Bazı pazarlarda tek bir SIM yuvası ve özel hafıza kartı yuvası bulunurken diğerlerine Hybrid çift SIM kart yuvası mevcut.

Telefon çift bant WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2’yi, USB 3.1 standardına sahip bir USB Type-C portunu destekliyor. Telefon bir Snapdragon 821 yonga seti ile güçlendirilmiş ve 4GB RAM ile birlikte geliyor. Telefonun performansı birinci sınıf ve pazardaki en hızlı telefonlardan biri.

Sponsorlu Bağlantılar

Sony Xperia XZ1 Compact ve LG G6 – Hangisi Daha Hızlı

LG G6 size performans açısından mutluluk verici. Ancak telefonunuzda en yeni yonga seti bulundurma konusunda övünmeyi seven biri iseniz biraz üzüleceksiniz. Çünkü 821 teknik olarak 2016’ya uygun bir ürün.

LG G6 Kamera İnceleme

Bu muhtemelen LG G6’nın en önemli özelliği ve piyasadaki rakiplerine kıyasla daha parlak parlama şansına sahip. LG G5 ve V20 modellerinde çift mercekli sistemler vardı ancak aynı zamanda farklı bir sensör grubu vardı. 16 megapiksel çözünürlüklü bir birincil kamera ve 8 megapiksel çözünürlüklü ikincil geniş açı sabit odaklı bir kameraları hatırlayacaksınız.

LG G6 ve LG Q6 – Hangisi Daha Hızlı

Öte yandan G6 modelinde çift 13 megapiksel kamera var. Biri normal görüş alanına sahipken diğeri hala geniş açılı. Normal kamera görüş alanı 71 derece ve geniş açılı kamera 125 derece. Geniş açılı kamera şimdi bile gerçekten çok acımasız bir kapsama alanı sunuyor. Telefon özellikle geniş açı kamerayla 16:9 ve 18:9 en-boy oranlarını kullanırken çok dramatik fotoğraflar çekebilirsiniz.

Tuhaf bir şekilde kullanılan sensörler gerçekten üst seviye değil ve en sık orta ranger akıllı telefonlarda bulunuyorlar. Bunlar 1.12 mikron piksel boyutuna ve 1/3.06 inç sensör boyutuna sahip Sony IMX258 sensörleri. Belki de LG’nin Gorilla Glass 3’ü kullanması gibi başka bir maliyet tasarrufu söz konusu. Normal kamera f/1.8 diyafram ve sabitleme alırken geniş açılı kamera dengeleme yapmaz ve daha az bir f/2.4 diyafram değerine sahip. Şaşırtıcı bir şekilde bu iki verimin elde ettiği sonuçlar olacağını düşündüğümüz kadar vasat değiller. Düşük ışık performansı iyi ama şaşırtıcı değil.

LG V20 İnceleme

Fotoğraf çekerken birincil kamera ve geniş açılı kamera harika iş çıkarıyor. Odak geniş açıyla sabitlenirken odak normal kamera üzerinde hızlı. HDR modunu kullanırken dinamik aralık gerçekten iyi. Dinamik aralık Google Pixel telefonlar kadar iyi değil ancak piyasadaki hemen her diğer telefona göre daha iyi ve bazı durumlarda yalnızca S7 veya iPhone 7 ikilisi tarafından eşleştirilebilir.

Sponsorlu Bağlantılar

LG, G5 ve V20’de bulunan görüntüler için aşırı gürültüyü azaltmayı başarmış görünüyor. RAW fotoğrafları yakalamak ve daha sonra kendiniz işlemek için daha iyi sonuç ve dinamik aralık elde ediliyor. LG’nin buradaki algoritmalarını gerçekten geliştirmesi gerekiyor. Fotoğraf makinesi sadece fotoğraf için değil aynı zamanda V serisine özel olduğu için G serisinde birincil olan video için tam manuel kontroller sunuyor. Ayrıca yine de 21:9 en boy oranı videoları çekme olanağına sahip olabilirsiniz ancak bu sefer de eklenen 18:9 en-boy oranı modu var. Daha düşük çözünürlükler 60 fps’e kadar çıkabilen videolar 4K çözünürlükte 30fps’de maksimuma çıkıyor. Ayrıca videolar için HiFi sesi kaydetme seçeneğine sahipsiniz.

Ön kamera hem normal hem de geniş açı selfie fotoğraflar çekebilme özelliğine sahip. Bu kez G5’te 8MP yerine V20 gibi 5 megapiksel bir sensör var. Genel olarak G6, kameralar konusunda oldukça etkileyici ve bu orta menzilli sensörlerden en az beklenen bir şey.

LG G6 Müzik / Ses İnceleme

Yerel olarak ve bulutta depolanan öüzikleri oynatmanıza izin veriyor. Müziğinizi sıralamanın ve görüntülemenin birkaç farklı yolu var. Oynatıcının geri kalan kısmı oldukça basit. Hız ve tempo ile oynatma yeteneğinin yanı sıra ön ayarlarla bir ekolayzer elde edersiniz. Ayrıca çok çeşitli biçimleri de destekliyor. Ses kalitesinin kendisine gelmesi durumunda G6, Güney Kore varyantlarında bir QuadDAC ile gelecek. Dünyanın geri kalanı tek bir DAC alacak. V10, G5 ve V20 dahil son geçmişin LG markası üzerindeki ses kalitesi mükemmel ve G6 da istisna değil. V20 kesinlikle daha gürültülü ama G6 aynı ses imzasını koruyor ve bir akıllı telefon için inanılmaz netliğe sahip. Dinamik aralık mükemmel ve herhangi bir stereo karışması da yok.

Dinlemek için bir kulaklık bağlamanızı gerektiren bir FM Radyo özelliğine de sahip. Kulaklık bir anten görevi görüyor ve kulaklıklarla dinlemeyi veya bağlandıktan sonra hoparlörden dinlemeyi seçebilirsiniz. Kanalları seçmek için bir döner düğme bulunuyor. En sevdiğiniz istasyonları kaydedebilirsiniz. Otomatik kapanma zamanlayıcısına da sahip.

LG G6 Batarya İnceleme

LG G6 kapağının altında 3300 Mah çıkarılabilir pile sahip değil. G6’nın pil ömrü iyi ancak harika olmaktan uzak. Bazıları bir gün kullanıma geçebilirken bazıları gün içinde şarj etmek zorunda kalabilir. Neyse ki telefonun QuickCharge 3.0 desteği var ve LG uygun şarj cihazını kullanarak 30 dakika içinde %50 şarj etme sözü verdi. Bazı pazarlarda kablosuz şarj modeli olacak ancak büyük olasılıkla bu Güney Kore veya ABD gibi pazarlarla sınırlandırılacak.

LG G6 Artıları

  • Şaşırtıcı derecede küçük ve ergonomik tasarım
  • Mükemmel Yapı Kalitesi ve Dayanıklılık
  • Su ve Toz Geçirmezlik
  • Benzersiz 18:9 En-Boy Oranı ile Güzel Ekran
  • Mükemmel Video Dengeleme
  • İyi Kaliteli Kamera
  • Mükemmel Ses Çıkışı

LG G6 Eksileri

  • 2,5D Eğimli Cam Yok
  • Hareketsiz Fotoğraflar için Aşırı Gürültüyü Azaltma Yok
  • Yetersiz Büyük Pil Ömrü

LG G6 İnceleme Sonucu

LG G6 harika bir akıllı telefon ve şu anda piyasadaki en iyi modellerden birisi. LG’nin temel özelliklere geri döndüğünü görmek ve pazarı ihtiyaç duydukları şeylerle etkilemek için pazarın ihtiyaç duyduğu şeylere konsantre olmaları harika. Geniş açılı kamera, tamamen manuel video modu, 18:9 en-boy oranı ve kompakt boyutu, benzersiz teklifler v.b. Eğer fiyatı size göre uygunsa kesinlikle tavsiye ederiz. Piyasadaki diğer akıllı telefonlardaki gibi birkaç hata var ancak bu arızalar gerçekten hata değil.

LG G6 Alternatif Modeller

Galaxy S7 Edge
Samsung Galaxy S7
LG V20
Motorola Moto Z Force
LG G5

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com