Kategoriler
İnceleme Özel

Motorola Moto Z2 Play İnceleme

Motorola Moto Z2 Play Hakkında Herşey

Geçen yılın Moto Z Play modeli Motorola’nın en iyi cihazlarından biri olarak kabul edildi. Yüksek performans ve pil ömrü arasında mükemmel bir denge olan telefon Moto Mod ekosistemi için daha düşük bir fiyat politikasına sahip. Moto Z2 Play ile şirket aynı hedefleri aklında tutarak birçok alanda ayrıntılandırmalar yapıyor. Gelin incelemeye geçmeden önce kısaca özelliklerine bakalım.

Sponsorlu Bağlantılar

Motorola Moto Z2 Play Kısaca Özellikleri

  • Corning Gorilla Glass 3 koruma özellikli 5.5 inç (1920×1080 piksel) Full HD Süper Amoled ekran
  • Adreno 506 GPU’lu 2.2GHz 8 çekirdekli Snapdragon 626 işlemci
  • 4GB LPDDR3 RAM
  • 64GB depolama, microSD ile 2 TB’ye kadar genişletilebilir hafıza
  • Android 7.1.1 (Nougat)
  • Çift SIM kart
  • Çift tonlu LED flaşlı, Çift Pikselli Otomatik Odaklama, Lazer Otomatik Odaklama, f/1.7 diyafram, 4K video kaydı olan 12MP arka kamera
  • f/2.2 diyafram, çift tonlu LED flaşlı 5MP ön yüz kamerası
  • Su engelleyen nano-kaplama, Parmak izi sensörü, 3.5mm ses girişi, FM Radyo
  • Boyutlar: 156.2 x 76.2 x 5.99 mm
  • Ağırlık: 145 gram
  • 4G VoLTE, WiFi 802.11 a/b/g/n (2,4 GHz + 5 GHz), Bluetooth 4.2 LE, GPS, NFC, USB 3.1 Type-C
  • Turbo şarjlı 3000mAh batarya

Motorola Moto Z2 Play Özellikleri Fiyatı

Motorola Moto Z2 Play akıllı telefonun kutusu da etkileyici. Kutu üzerinde Lenovo markası gözden kaçmıyor. Telefonu elinize aldığınız zaman çok mutlu hissedeceksiniz.

Motorola Moto Z2 Play Kutu Açılışı

Motorola Moto Z2 Play Ekran İnceleme

5.5 inç Full HD Super Amoled çizilmeye karşı koruma için üstte bir Gorilla Glass 3 tabakası ile birlikte geliyor. Ekran parlak, hareketli ve parlak güneş ışığında bile iyi olduğunu görebilirsiniz. Ekran sıcaklık ayarlarını tercihinize göre ayarlamak mümkündür.

İsterseniz canlı ortam, aşırı doygun tonları tercih edebilirsiniz. Ekran tek açıdan bile iyi. Renk kayması biraz oldu ama yalnızca ekranı aşırı açıyla izlerseniz bu meydana geliyor.

Motorola Moto Z2 Play Tasarım İnceleme

Moto’nun tüm tasarımlarında belirli bir homojenlik var. Telefonun önü, telefonun tamamından farklı değil ve aslında tüm Moto Z hattıyla doğru orantılı gidiyor. Tabii ki merkezin üstünde bir Corning Gorilla Glass 3 korumalı 5.5 inç Full HD Super Amoled ekran hakim. Dünya çerçeve içermeyen ekranlara doğru ilerliyor olsa da Z2 Play ne yazık ki yanlar boyunca kayda değer ön çerçeveye sahip.

Sponsorlu Bağlantılar

Büyük ekran ve oldukça büyük çerçeveler hem telefonu oldukça geniş yapıyor hem de eli küçük olanlara sıkıntı yaşatıyor. Hem üstte hem de altta çok önemli bir dudak alanı var. Ama yine de burada gelişmeler oldu. Telefonun üstü kulaklığın altında Moto logosu ile biraz kalabalık görünüyor. Sağ tarafta 5MP ön yüz kamera, sol tarafta çift ton LED flaşı var. Ekranın altında parmak izi sensörünün yanı sıra mikrofon da göreceksiniz. Son nesil Moto Z Play ile kıyaslandığında parmak izi sensörü artık daha büyük. Şekli de kare algılayıcıdan oval olarak değişti. Bunun nedeni estetikten daha fazlası. Sensör artık bir hareket alanı olarak ikiye katlanıyor ve ekran üstü çok görevli geri düğmesi arasında geçiş yapabilirsiniz.

Cihazın yapısının tamamı cam ve alüminyum. Yan taraftaki çerçeveler çok eğimli gri yumuşak dokunuşa sahip bir kenara girebilecekleri çok hafif bir gümüş pah kırma özelliğine sahip. Sağ tarafta ayrılmış ses tuşları bulunurken bunun altında güçlendirilmiş bir güç düğmesi var. Tüm düğmeler mükemmel verime sahipken ses düğmelerinin kük tarafta olduğunu ve birbirine çok yakın yerleştirildiğini gözden kaçmadı. Yukarı veya aşağı düğmesine etkili bir şekilde basmak zor olabiliyor.

Telefonun sol tarafında düğmeler yokken üstte İkili Nano SIM ve microSD kart yuvasını göreceksiniz. Şirketin bir Hibrit SIM yuvasına gitmek yerine özel bir microSD kart yuvası seçtiğini görmek kesinlikle güzel. Yanında bir mikrofon bağlantı noktası göreceksiniz. Alt kenarda 3,5 mm ses girişine ek olarak USB Type-C konektör bulunuyor.

Telefonun arkasına döndüğünüz zaman daha fazla değişiklik karşımıza çıkıyor. Akıllı telefon üreticileri anten hatlarını gizlemek için çok çalışsalar da Moto onları kucaklamış ve onları tasarıma entegre etmiş. Kenar boyunca uzanıyorlar ve üst ve alt kısmı biraz geniş. Bu etki harika görünüyor ve kesinlikle telefonun görsel çekiciliğini arttırıyor.

Üste doğru çok belirgin bir kamera çıkıntısı var. Telefonun ne kadar incelikli olduğu göz önüne alındığında kalınlık sadece 5.99mm’den daha da büyük görünüyor. Yine de asla cebinizde sorun olmaz. Aslında Motorola büyük darbenin telefonun belirli bir açıda oturmasına yardımcı olduğunu ve kamera modülünün masa üzerinde düz durmasını ve potansiyel olarak çizilmesini önlediğini ileri sürmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar

Alt kenar boyunca Mods için 16 pimli temas şeridi vardır. İğneler Mod ekosistemini etkinleştirmek için kritik önem taşıyor ve onları ekarte etmek de mümkün değil. Sonuç olarak Moto Z2 Play’in çoğu bölgesinde tasarım olarak geliştirilmiş gibi görünüyor.

Motorola Moto Z2 Play Yazılım İnceleme

Android 7.1.1 Nougat işletim sistemine sahip. Motorola telefonlarında bulunan yazılımla bir kapalı yaklaşımı tercih ediyor ve bu yaklaşım çok iyi sonuç veriyor. Ana ekranda Google Asistan ve kamera uygulaması var. Ana ekranda alt kısma doğru sabit bir kısayol çubuğu var. Bunun yanında widgetler için uygulama kısayolları ve alan kısayolları bulunuyor. En alttan yukarı doğru kaydırmak tüm uygulama listesine erişmenizi sağlayacaktır. Daha önce de belirttiğimiz gibi arayüzde eklemeler var ve bunlar çoğunlukla tek bir Moto uygulamasına entegre edilmiş. Bu uygulama bunları Moto İşlemler, Moto Ekran ve Moto Ses arasında daha da alt bölümlere ayırıyor.

Moto İşlemler el fenerini veya kamerayı açmak için hızlı bir bükülme gibi işlemleri yapmak için hareketleri kullanmanızı sağlıyor. Aynı zamanda ekrandaki düğmeleri devre dışı bırakıp parmak izi okuyucudaki jest tabanlı navigasyona geçebileceğiniz yer. Moto Ekran diğer taraftan, yakınlık sensörü kullanılarak etkinleştirilen ekranda çevre moduna olanak tanıyor. Temel bildirimleri, saati ve pili görüntülemenizi sağlıyor. Diğer akıllı telefonlarda yapılan uygulamalardan farklı olarak ekran paneli her zaman açık kalmıyor. Son olarak mesajları okumak, hava durumu bilgisi ve daha fazlasını yapmak gibi temel görevleri yapmanızı sağlayan Moto Ses özelliği var. Google Asistan varken bu gereksiz gibi.

Motorola Moto Z2 Play Performans İnceleme

Moto Z2 Play akıllı telefon 4GB LPDDR3 RAM ile eşleştirilmiş bir Snapdragon 626 yongasetiyle güçlendirildi. Bu güçlü bir yonga seti gibi görünmüyor olabilir ve değiştirdiği cihazdan çok fazla bir gelişme olmaz zaten. Android’in temiz yapısı ile birlikte Z2 Play parlıyor ve mükemmel bir deneyim sunuyor.

Günlük kullanım için telefon mükemmel bir şekilde yeterli ve üstüne düşeni yapıyor. RAM ise günlük çoklu görev için yeterli ve her şeyin etkin bir şekilde nasıl verimli bir şekilde çalıştığını göreceksiniz. Daha fazla güç ihtiyacınızın olacağını düşünmüyorum. Sadece üst düzey 3D oyunlar, ara sıra kare hızı düşüşleri olan telefon için hafif bir sorun teşkil ediyordu.

Sponsorlu Bağlantılar

Motorola Moto Z2 Play Kamera İnceleme

Kağıt üzerinde f/1.7 lens ile eşleştirilmiş 12MP kamera modülü oldukça iyi görünüyor. Ama ne yazık ki sonuçlar o kadar da iyi değil. Görüntülerde dinamik aralıkların belirgin bir eksikliği var. Parlak güneş ışığında beyaz bir kapının çarpıcı görüntüler sergilediğini görebilirsiniz. Aynı zamanda yapının arkasındaki daha koyu bölümler detayları kaybettiriyor. Lazer AF modülü sayesinde hızlı odaklama hızı var ancak optik görüntü sabitleme de çok önemli. Restoran gibi hafif düşük ışık koşullarında bile telefon kaçınılmaz olarak bulanık çekimler yakalar.

Motorola Moto Z2 Play Bağlantı İnceleme

Moto Z2 Play’in bağlantı seçenekleri arasında Type-C standardında 4G VoLTE, WiFi 802.11 a/b/g/n (2.4 GHz + 5 GHz), Bluetooth 4.2 LE, GPS, NFC ve USB 3.1 bulunuyor. Telefon çift SIM aygıtı ve ayrıca microSD kartı genişletme için özel bir yuvasına sahip. Ayrıca eski analog programlamayı hala tercih etmenizi sağlayacak dahili bir FM Radyo var.

Motorola Moto Z2 Play Batarya İnceleme

Motorola, bu sefer telefonun kalınlığını azaltma kapasitesini düşürdü. Bu durum pil ömrü üzerinde belirgin bir etkiye sahip. Orijinal Moto Z Play’in şarjı bir buçuk gün sürebilirken Z2 Play’in gece kesinlikle kapalı olması gerekiyor. Bu tutumlu işlemci ve 3.000 mAh pil ile birlikte yine de tam bir gün geçirmek için yeterli enerjiyi toplar denildi.

Motorola Moto Z2 Play İnceleme Sonucu

Gerçekten Moto Z2 Play’in harika bir telefon olduğuna hiç kuşku yok. Özellikler sonsuza dek gelmese de telefonun hızlı performansı, temiz bir Android yapısını ve hızlı güncelleme vaat etmeyi başarabiliyor ama buna tatmin edici pil ömrü eklenmeli. Moto Z2 Play kesinlikle çekici görünüyor. Birinci nesil Moto Z Play’e kıyasla fiyat artışı göz önüne alındığında Moto Z2 Play, fiyat konusunda iyi değil. Hala mükemmel bir telefon olduğunu düşünüyoruz ancak daha çekici hale getirmek için hafif bir fiyat düşüşü yapılmalı.

Bu telefonu ayrıca operatörlerden alma imkanınız da var. Turkcell, Moto Z2 Play akıllı telefonu peşin fiyatına 2.299 TL’ye satmakta. Ama isterseniz tarifeye ek 78.94 TL x 36 Ay’dan başlayan fiyatlarla da satın alabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Motorola Moto Z2 Play Alternatif Modeller

Moto Z2 Play İçin Alternatif Motorola Modeller

Eğer Moto Z2 Play yerine yine bir Motorola telefon satın almak isterseniz alternatif olarak size 3 model önerebiliriz. Bunlar;

Moto G5S Plus
Lenovo P2
Moto Z Play

Moto Z2 Play İçin Alternatif Samsung Modeller

Eğer Moto Z2 Play yerine bir Samsung marka telefon satın almak isterseniz alternatif olarak size 4 model önerebiliriz. Bunlar;

Galaxy J7 (2017)
Galaxy A5 (2017)
Galaxy S7 edge
Galaxy S7

Moto Z2 Play İçin Alternatif LG Modeller

Eğer Moto Z2 Play yerine bir LG marka telefon satın almak isterseniz alternatif olarak size 2 model önerebiliriz. Bunlar;

G6
Q6

Moto Z2 Play İçin Alternatif Xiaomi Modeller

Eğer Moto Z2 Play yerine bir Xiaomi marka telefon satın almak isterseniz alternatif olarak size 4 model önerebiliriz. Bunlar;

Redmi Note 4
Mi A1
Mi Note 2
Mi Max 2

Ya da isterseniz Huawei Mate 9 model akıllı telefonu da satın alabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar
Huawei Mate 9

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com