Kategoriler
İnceleme Özel

Samsung Galaxy On8 İnceleme

Samsung Galaxy On8 Hakkında Herşey

Galaxy On5 ve Galaxy On7’nin piyasaya sürülmesinin ardından Güney Kore devi Samsung, Ardında Galaxy On8 olarak adlandırılan de çıkardı. Siyah ve Altın renklerine sahip bu orta segment modeli, 5.5 inç Full HD Süper AMOLED ekran, 8 çekirdekli Exynos 7580 işlemci, 3GB RAM, 13MP/5MP kamera paketi ile donatılmış olarak geldi. Şimdi kısaca özelliklerinden bahsedelim.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Galaxy On8 Özelllikleri Kısaca

  • 5.5 inç (1920 x 1080 piksel) Full HD ekran
  • Mali-T720MP2 GPU’lu 8 çekirdekli 1.6 GHz Cortex-A53 Exynos 7580 işlemci
  • 16GB depolama alanı
  • 3GB RAM
  • Android 6.0.1 (Marshmallow)
  • Çift SIM kart
  • 13 MP, f/1.9, otomatik odaklama, LED flaş, Full HD video kaydı arka kamera, Coğrafi etiketleme, dokunmaya odaklanma, yüz tanıma, panorama, HDR
  • 5 MP, f/1.9 ön kamera
  • Boyutlar: 151.7 mm x 76 mm x 7.8 mm
  • Ağırlık: 169 gram
  • 3300mAh batarya (hızlı şarj özellikli)

Samsung Galaxy On8 Özellikleri ve Fiyatı

Samsung Galaxy On8 Ekran İnceleme

Geçmişteki hatalarını düzelten Samsung, nihayet Galaxy On8 için 401 ppi’lik bir piksel yoğunluğuna dönüşen 5.5 inç (1920×1080 piksel) büyüklüğünde bir Full HD Super AMOLED ekran ile geldi. TFT ekranlı selefi On7’ye kıyasla Galaxy On8 oldukça iyi bir renk üretimi, keskinlik, görüş açısı ve ortalama güneş ışığı okunabilirliği üzerinde katkıda bulunan oldukça etkileyici bir ekranla rahatça bir üst seviyeye taşıdı. Süper AMOLED ekrana sahip olması güç tüketimini verimli yapacak.

Samsung Galaxy On8 Kutu Açılışı

Ekranın büyük bir sorun olmamasına rağmen bazen parmak izlerini bırakıyor. 4 ekran moduna (Uyarlanabilir ekran modu, AMOLED sinema modu, AMOLED fotoğraf modu ve Basic Mod) sahip model, dikkat çeken bir görüntü vermek için renk aralığını, doygunluğunu ve netliği otomatik olarak ortamınıza göre optimize eder.

Bütün bunları göz önüne alındığında Galaxy On8 fiyat bakımından uygun olarak karşımıza çıkıyor.

Samsung Galaxy On8 Tasarım İnceleme

Samsung üst düzey akıllı telefonlarda tasarım dili ile uyumlu olsa da orta ranger nadiren iyi olduğunu kanıtlıyor. 151.7x76x7.8 mm ebatlarında ve 169 gram ağırlığında ve önceki model ile hafif bir fark oluşturuyor. 5,5 inçlik akıllı telefon mükemmel bir şekilde elverişli ve tutarken güzel bir tutuş sunuyor. Ayrıca deri arka kapağı, rahat hissettiren düz bir mat kaplamaya sahip bir polikarbonat malzeme ile değiştirdi.

Sponsorlu Bağlantılar

Galaxy On8’in yanları da daha önce Galaxy J7’de yuvarlak köşelerle çevrili parlak bir krom kenarlığa sahip. Üst kısımda f/1.9 diyafram açıklığına sahip 5MP ön kamera ve düşük ışık selfleri için LED flaş var. Aynı zamanda bir yakınlık sensörü, kulak bölümünün yanında çevre sensörü vardır. Günümüzde hemen hemen tüm orta segment akıllı telefonlarda bulunan uyarı ışığının olmaması hayal kırıklığı yaratmakta.

Samsung, etrafında metal kaplamalı ekranın hemen altındaki geleneğini ise sürdürüyor. Arkadan aydınlatmalı desteksiz her iki tarafta da iki kapasitif tuş vardır. Güç tuşu sağda iken ses tuşları sola yerleştirilmiş. USB girişi, 3,5 mm ses girişi ve birincil mikrofonlar, cihazın altında biraz görünür anten bantlarıyla yerleştirilmiş.

Üst kısımda bir şey yok iken 13MP kamera ayarı, tekli LED flaş ve arka tarafında etkili olmayan bir hoparlör ızgarası var. Samsung Galaxy On8 arka kapağın içinde iki adet özel SIM yuvası ve microSD kart yuvası ile birlikte çıkartılabilir bir batarya var. Genel olarak yapı kalitesi ve tasarım dili kesinlikle önceki modeline göre gelişmiş. Son olarak siyah, altın ve beyaz renk seçeneklerine sahip.

Samsung Galaxy On8 Yazılım İnceleme

Galaxy On8, kendi kullanıcı arayüzü ile birlikte Android 6.0 Marshmallow işletim sistemine sahip. Kilit ekranı saat, arama yapma ve kamera işlemlerini başlatmanızı sağlıyor. Açılır bildirim çubuğunda birkaç geçiş seçeneği, parlaklık kaydırıcısı ve SIM kartı değiştirmek için bir seçenek de var. Varsayılan olarak herhangi bir ek tema yok ancak Tema mağazasından satın alma imkanınız var. Galaxy On8’de pil ömrü, depolama alanı, RAM kullanımı ve güvenlik konularını tek bir yerde yönetmenizi sağlayan Smart Manager uygulaması var. 3GB RAM’den itibaren varsayılan uygulama arka planda çalışmaya başladığında yaklaşık 1,3GB boşa çıkıyor.

Galaxy On8’in vurgulanan özelliği ise tüm içerikler arasında hücresel verileri sıkıştıran Ultra veri koruma modudur. Eğer bisiklet sürerken birisi numaranızı ararsa, arayan kişiye bisiklet sürdüğünüzü söyleyen bir sesli mesaj gönderilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Galaxy On8 Performans İnceleme

1.6GHz hızında çalışan 8 çekirdekli Exynos 7580 işlemci 3GB RAM ile birlikte herhangi bir gecikme ya da takılma olmadan iyi bir performans sunuyor. Samsung Galaxy On8, günlük kullanım ve çoklu görev uygulamaları için kesinlikle hızlıdır diyebiliriz. Bu fiyat aralığında telefon gündelik işte yeterli performans sunacak kadar güce de sahip.

Samsung Galaxy On8 Kamera İnceleme

Samsung Galaxy On8, f/1.9 diyafram açıklığına sahip 13MP arka kamera ve her iki tarafında tek LED flaşlı 5MP ön kameraya sahip. Kameranın kullanıcı arabirimi, diğer Samsung akıllı telefonlara benzediği için herhangi bir sorun yaşamayacaksınız. Birçok etkileyici modun yanı sıra zamanlayıcı, resim boyutu ve ayarları da içeren zengin seçeneklere sahip.

Samsung Galaxy On Serisi Özellikleri ve Fiyatları

Bu akıllı telefon, Ana ekran tuşuna iki defa basarak kamera uygulamasını başlatmanızı ve ses tuşlarını bir kamera deklanşörü olarak kullanmanızı sağlıyor. Dikkat çeken özelliği ise gün ışığı çekimleri ve makro çekimler, ince ayrıntılar ve netlik özelliklerine sahip. 5MP ön kameranın da mükemmel ışık koşullarında iyi. Ancak düşük ışık söz konusu olduğunda ayrıntıların kayboluyor ve neredeyse bütün sesler ortaya çıkar.

Galaxy On8 Uygulamalar ve Depolama Alanı İnceleme

Şık yazılımlardan bahsetmişken telefon Google, Microsoft ofis uygulamaları ve diğer yerel uygulamalar yüklü olarak geliyor. Ayrıca herhangi bir oyun ve özel bir müzik çalar da yok. Yalnız hoparlördeki ses çıkışı zayıf görünüyor. Ama kulaklıklardaki ses iyi. Çok basit bir arayüze sahip FM radyo ile radyo dinleyebilirsiniz. 16GB depolama alanının 13.1GB bölümü kullanılabiliyor. Daha fazla saklama kapasitesine ihtiyacınız olursa 128GB’a kadar microSD kartı da ekleyebilirsiniz.

Galaxy On8 Bağlantı ve Çift SIM İnceleme

Samsung Galaxy On8, 4G LTE, Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 4.1, GPS ve NFC gibi bağlantı seçeneklerini destekliyor. Günümüzde orta segmentte çift SIM yuvaları zorunlu oldu artık. Ayrıca Reliance Jio için VoLTE (voice-over-LTE) desteği de var. Her iki SIM yuvası da ilk SIM’den bir telefon görüşmesi yapıyor olsanız bile ikinci SIM’den aramaları almamıza izin veren 4G LTE’yi ve ikili bekleme modunu destekliyor. Son olarak OTG sürücülerini kolayca bağlayabilmeniz için USB on-the-go (OTG) desteği de var.

Sponsorlu Bağlantılar

Galaxy On8 Batarya İnceleme

Samsung Galaxy On8, hızlı şarj teknolojisi olmadan 3300mAh batarya ile güçlendirilmiştir. Aramalar, Wi-Fi’ye göz atma, video görüşmeleri gibi ortalama kullanımlarla tam bir gün için iyi. Ayrıca ana ekranınıza gri tonlamalı bir tema uygulayarak ve kullanılabilir uygulamalar sayısını sınırlayarak Ultra güç tasarrufu modu ile birlikte geliyor. Ayrıca çıkartılabilir pil seçenekleri ile birlikte pili çok kolay bir şekilde değiştirebilirsiniz.

Galaxy On8 Artıları

  • İyi görüntü
  • Ön selfie flaş desteği
  • 4G LTE desteğine sahip çift SIM yuvaları
  • Yeterli pil gücü

Galaxy On8 Eksileri

  • Parmak izi sensörü yok
  • Düşük hoparlör çıkışı
  • Hızlı şarj desteği yok
  • Orta seviye kamera

Galaxy On8 İnceleme Sonucu

Genel olarak bakıldığında Samsung Galaxy On8, kesinlikle ondan önceki on7’ye kıyasla bir iyileşmeye sahip ama bunun ötesine gitmeyen bazı geliştirmeler de var. Yaratıcı malzemeler içermese de orta segment söz konusu olduğunda parasını hak ediyor. Galaxy On8’de en dikkat çekici özellik olan tasarım, ekran ve ön LED flaş. Parmak izi sensörünün, bildirim LED’i ve diğer bazı önemli seçeneklerin olmaması ciddi dezavantajlar.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com