Kategoriler
Ne & Nasıl

WhatsApp’da Konum Paylaşma

WhatsApp Konum Ekleme Nasıl Yapılır?

Başkalarıyla bağlantı kurmak için herkesin akıllı telefonlarında WhatsApp vardır. WhatsApp, arkadaşlarınıza özgürce mesaj atmanızı, resim, video, dosya paylaşmanızı ve arkadaşlarınızla bir arada kalmak için gruplar kurmanızı sağlayan birçok özelliğe sahip. Bunlara en son görüntülü görüşme ve gönderilen mesajı silme eklendi. Peki kaç kişi konumunu WhatsApp’da arkadaşları ile paylaşabileceğini biliyor? Pek çok insan bunu bilmiyor. Bunun gibi işleri yapmak için genellikle bazı yer belirteç uygulamaları ve diğer araçlar kullanırız. WhatsApp ile konumunuzu anında arkadaşlarınızla paylaşabilir ve bu iş için ayrı bir uygulama yüklemek zorunda olmazsınız. Aslında konumunuzu tek bir arkadaş sohbetinden veya bir gruptan paylaşmanın iki yolu vardır. Bu yazımızda bunlardan bahsedeceğiz.

Sponsorlu Bağlantılar

WhatsApp İle Konum (Yer) Gönderme?

1 – Öncelikle telefonunuza WhatsApp uygulamasını yükleyin.

2 – Yükleme işleminden sonra telefonunda WhatsApp kullanan kişiler rehberde görülecektir.

3 – Konumunuzu paylaşacağınız (ister bir grup olsun isterse tek bir kişi olsun) kişi/grup girin.

Google Haritalar da Konum Paylaşma ve Arkadaşların Yerini Görme

4 – Yazı yazdığınız alanın yanında bir simge göreceksiniz. Bu simgeye dokunun.

5 – Karşınıza çıkan seçeneklerden “Konum” seçeneğine dokunun.

6 – Böylece karşınıza bir harita çıkacak. Eğer telefonunuzun konum özelliği açıksa mavi nokta ile konumunuz görülecektir. Haritanın hemen altındaki “Mevcut konumu paylaş” seçeneğine dokunursanız bulunduğunuz konum paylaşılacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar

7 – Sonrasında konumunuzu paylaşacağınız süreyi gösteren ekran gelecektir. 15 dakika, 1 saat, 8 saat gibi seçenekler mevcut. İsterseniz bu bölümde bulunduğunuz konum ile ilgili bilgi de yazabilirsiniz. Sonrasında ise gönder butonuna dokunun.

8 – Böylece konumunuzu paylaşmış oldunuz. Ama isterseniz konumun altında bulunan “Paylaşmayı durdur” seçeneğine dokunarak paylaşımı iptal edebilirsiniz.

ÖNEMLİ: WhatsApp DA KONUM PAYLAŞABİLMENİZ İÇİN WhatsApp’a GEREKLİ İZİNLERİ VERMENİZ GEREKİYOR. BUNUN İÇİN “Ayarlar > Uygulamalar > WhatsApp > İzinler” YOLUNU İZLEYİP BURADAN “Konum” SEÇENEĞİNİ AKTİF EDİN.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com