Kategoriler
Teknoloji

Apple Sızıntıları Önleme Toplantısının Ses Kaydı Sızdırıldı

Sızıntıları Önlemek İçin Yaptığı Toplantının Ses Kaydı Sızdırıldı

Apple’ın bu aralar başı sızıntılarla dertte. Çünkü ne zaman yeni bir model tanıtmaya kalksa tanıtımdan önce o model ile ilgili bilgiler sızdırılıyor. Rakipler tarafından anında değerlendirilen bu bilgiler ile bazı Çinli firmalar bu özelliklere sahip yeni modellerini üretiyorlar. Bu nedenle Apple, tüm bu sorunları gidermek için Apple’ın küresel güvenlik departmanı başkanı David Rice yönetimi altında “Stopping Leakers- Keeping Confidential at Apple” isimli toplantı toplantı yaptı ama bu toplantı trajikomik bir hikaye ile son buldu. Çünkü sızıntılara karşı önlemler almak için yapılan toplantının 1 saatlik ses kaydı sızdırıldı.

Sponsorlu Bağlantılar

Rice konuşmasında Apple üretim fabrikasında çalışan işçilerin akıllara gelmeyecek hırsızlık yöntemlerinden de bahsetti.

Çalışanların Hırsızlık Yöntemleri

Bu yöntemler arasında, telefonu tuvalete atıp, sonra kanalizasyon sisteminden geri çıkaran işçilerden tutun kadınların kutuları sütyenlerin saklamaya kadar bir çok yöntemler var. Dolayısıyla çalışanların haklarının artırılması hakkında düşündüklerini vurgulayan Rice, hırsızlık ürünlere göre bazen işçilerin 1 yıllık maaşları miktarında zarar ödediklerini öne çekti.

Öyle ki, şu anda Apple fabrikasında üretim yapan işçilerin ortalama ücret aylık 350 dolar. Ayrıca şirket içinde çalışan 2 kişinin çeşitli bloglara bilgi vermesini de kınadı. Fakat bunu, anlayışla karşıladıklarını da vurguladı.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com