Kategoriler
Ne & Nasıl

Masaüstü Bilgisayarlarda Hard Disk (Sabit Disk) Nasıl Değiştirilir?

Sabit disk değiştirme nasıl olur, harddisk nasıl yenilenir, hard disk yenileme nasıl yapılır, bozulan harddiskimi nasıl değiştirebilirim.

Sponsorlu Bağlantılar

Yeni bir taşınabilir bilgisayar almak yerine, mevcut bilgisayarınızı bir süre daha idare edecek şekilde güncelleyebilirsiniz.Donanımında yapacağınız ufak değişiklikler, cihazın performansını ve depolama kapasitesini ciddi anlamda artırabiliyor.

Performansta Harddiskin Önemi

Sizin bilgisayarınızdaki işlemci (otomobil) ne kadar iyi olursa olsun, bilgileri aldığı disk (otoyol) yavaşsa, tam verimli bir şekilde çalışamaz. Örnek vermek gerekirse Ferrari’niz olsa bile, çakıl yolda ne kadar performans alabilirsiniz ki?

Bu yüzden mevcut sisteminizden maksimum verim almak için, kullanılansabit diski yenileyebilirsiniz. Eğer 3 – 4 yılı aşkın bir süredir, yoğun kullanılmış bir bilgisayara sahipseniz, büyük ihtimalle sabit diskiniz kondüsyonunda epey azalma olmuştur. Örnek vermek gerekirse ortalama hızı 80 MB/sn olan bir disk, yıllar sonra 50 MB/sn hıza düşebiliyor. Bu da bizim performansımızı negatif olarak etkiliyor.

harddisk değiştirme

Hızlı Hardiskler ile Tanışın

Videomuzda 750 GB kapasiteli Western Digital’in Scorpio Black diskinikullandık. Ortalama 100 MB/sn dosya aktarım hızını aşan performansıyla dikkat çeken disk, ayrıca 750 GB gibi büyük bir depolama alanı bizlere sunuyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Tabi disk seçimini siz daha farklı şekilde değerlendirebilirsiniz. WD’nin daha ince ve hafif UltraSlim disklerini seçip, cihazı daha hafif bir hale getirebilirsiniz. Belki de benim için kapasite çok önemli değil, salt performans önemli diyenlerdensiniz; o zaman SSD de kullanabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com